שאלה של זמן

שאלה של זמן

כמה זמן זה נסיעה מרמת השרון לתל אביב? רמת השרון זאת עיר שיש בה מה לעשות? יש בה חיי לילה? מה יש שם בגדול?זאת עיר ללא הפסקה?

rain7

New member
תלוי לאיזה איזור בתל אביב

אם לרמת החייל- חמש דקות גם למרכז תל אביב כמה דקות, רק עולים על כביש חמש ונכנסים לאיילון.

רמת השרון גובלת בתל אביב

לגבי בילויים - מתחם ה"סינמה סיטי" בגלילות שייך לרמת השרון, ומציע צפייה בקולנוע עד שעות מאוחרות. בתי קפה - יש לא מעט בעיר, חלקם מפורסמים גם מחוץ לעיר (רביבה וסיליה, אסף ארטיזנל). פאבים - אני לא בקטע, אחרים אולי יוכלו לעדכן טוב יותר.

אל סתם תזבל בבקשה

כולם משתעממים ברמה"ש בלילות, לצערי, או נוסעים לת"א (10 דקות - חצי שעה בתנועה טובה באוטובוסים 525, 524 של אגד ו24, 247, 47, 48 של דן) שור יש כמה בתי קפה ושני מועדונים שהולכים אליהם גם ילדים בכיתה ו'. אולי פאב או שניים. סה"כ אין מה לבוא לרמהש מת"א.

אבל יש את ה..

סינמה סיטי! עם הפאב האירי, המסעדות, 20 ומשהו האולמות קולנוע, ואל תגידו שזה מחוץ לעיר, זה כאילו מקביל לאיזורי בילוי באיזור התעשייה של הרבה ערים אחרות ורמת השרון מרוויחה הרבה מאד כסף מהארנונה ומיסים על המתחם הזה, ובאים לשם מחיפה, ירושלים וכו`

אחלה

אני גר 10 דקות משם ברגל (כמעט הבית האחרון לפני השדות). סינמה סיטי היא לא חלק מרמת השרון.

השטח שייך לתחום רמת השרון

וגם אם צריך לנסוע אליו ברכב, הוא חלק מרמת השרון. זה כמו שתגיד למי שגר במרכז תל אביב, שרמת אביב והאוניברסיטה אינם חלק מתל אביב, או ששכונת גילה אינה חלק מירושלים. זה יהיה יותר ברור בעתיד, עם בניית אזור התעשייה החדש של רמת השרון בצפון גלילות, ופינוי מחנות גלילות.

אחי, זאת חשיבה של ילד

מבוגרים לא מתייחסים ככה למרכז בילוי שנמצא 5 דקות נסיעה מהבית, שבגלל שהוא מעבר לשדות של העיר ולא מפריע עם רעש וחנייה לתושבי העיר עצמה, אז הוא פשוט "לא חלק" מרמת השרון. כך או כך המרכז הזה נמצא כמה דקות מהבית, שזה בערך 5 קילומטרים מרוב החלקים המיושבים של העיר. גם חוף הצוק "לא חלק מרמת השרון" למרות שהוא נמצא בדיוק מול רמת השרון, רק 5 קילומטר מהעיר, ולוקח בדיוק 5 דקות נסיעה (מצומת הראשונים) להגיע לחוף הזה, מבחינה עובדתית יבשה, החוף שייך לתל אביב (או להרצליה?) אבל החוף היה שייך פעם לעיריית רמת השרון לפני שמשום מה תל אביב השתלטה על החוף הזה (ומאז אנחנו צריכים לשלם על כניסה, למרות שהרבה פשוט עוקפים את הכניסה ונכנסים דרך שבילים בצוקים), ובכל מקרה רוב הרמת שרוניים בכל זאת הולכים לשם, אז זה כאילו החוף של הרמת שרוניים.

רוב הרמתשרונים שאני מכיר לא.

הם הולכים לחופים אחרים. אניווי, יש לי מכונית, אני כן נוהג לסינמה סיטי. אבל אתם כל הזמן מדברים לפי שטחים (כאילו מערות אפקה ממש חלק מרמהש). אין לסינמה סיטי הרגשה של רמת השרון, או לחוף הצוק. מרגישים שעוזבים את העיר.

איפה מסתיימת תחושת רמת השרון?

השאלה רצינית. עיקר תוכניות הפיתוח של רמת השרון בשנים הבאות, הוא בשכונות טבעת שאינן מתחברות לעיר הקיימת - צפון גלילות (סמוך לסינמה סיטי), דרום גלילות, נווה גן, רצועת הנופש ובשלב מאוחר יותר גם מתחם תע"ש. איזה קשר יהיה לתושבים ברמת השרון עם שכונות אלו? האם תושבי השכונות האלו ירגישו שייכים לרמת השרון?

את האמת?

לא. הם לא. הרחובות הראשיים שלנו הם סוקולוב ואוסישקין, אנחנו לא צריכים לצאת מהעיר כדי להגיע לרחובות האלה. להגיע למרכז. אם גרת לך בסי אנד סאן, מצד שני, בחוף הצוק - לא היית מרגיש חלק מרמת השרון, כי אתה לא חלק מרמת השרון. אתה בשטח ששייך לרמת השרון אבל את לא באמת נמצא בה. תחושת רמת השרון נגמרת, מבחינתי - הרגע שאתה יוצא מהשדות או מבאת הביתה.

עם תחושה לא קונים בשוק

כשאני נוסע דרך איזה כפר ערבי נגיד סכנין או משהו בגליל אני לא מרגיש שזה ישראל, אבל זה בכל זאת ישראל למרות החזות הערבית של האנשים והשלטים בערבית, אז מה בדיוק אתה רוצה שיהיה בסינמה סיטי - שיהיה כתוב "ברוך הבא לרמת השרון"? ההרגשה הביתית שלי מתבטאת בזה שאני יוצא מהבית עולה לרכב ותוך כמה דקות אני כבר במרכז בילויים מסחרי גדול על יד הבית, לא צריך לנסוע רחוק, וחוץ מזה כמו שעמית אומר רמת השרון מתכוונת להוסיף עוד 50,000 אנשים לאוכלוסייה שלנו מכל הכיוונים, למרות שזה מעבר לכבישים המהירים שתוחמים את העיר שלנו, במקרה כזה ההרגשה של "מקום קטן" תיעלם ממילא, כל ה-50,000 הרמת השרוניים החדשים האלה ממש לא ירגישו "בבית" באושיסקין ובסוקולוב, הם יסתובבו ברחובות מרכזיים חדשים או באזור התעשייה והמסחר בסינמה סיטי (שעוד יתפתח רבות בשנים הבאות). מכאן שההרגשה זה בסך הכל עניין סובייקטיבי. בנוסף זה מזכיר לי שהמחנה הצבאי גלילות נמצא מחוץ לשדות של רמת השרון, אבל הוא בשטח של רמת השרון, ויש הרבה חיילים מרמת השרון שזכו לשרת קרוב לבית בבסיס הזה ויש הרבה שרוכבים לשם באופניים או אפילו הולכים לשם ברגל לפעמים (איזה חצי שעה הליכה), והם כן מרגישים שזה כאילו בסיס רמת שרוני ולא תל אביבי או משהו, היום הסתובבתי בסוקולוב וראיתי המון חיילים של חיל מודיעין ברחוב שקפצו לצהריים לאכול פלאפל וכו' בעיר, למרות שיכלו למשל לנסוע לרמת אביב (אם כבר שלא בסינמה סיטי). והרי הבסיס הזה חמש דקות ברגל מסינמה סיטי..

הרצליה פיתוח ברחוב סוקולוב

כתבה באתר local (פורסמה ב- 20.2) על פתיחת בתי הקפה החדשים בסוקולוב.

למעלה