עם תחושה לא קונים בשוק
כשאני נוסע דרך איזה כפר ערבי נגיד סכנין או משהו בגליל אני לא מרגיש שזה ישראל, אבל זה בכל זאת ישראל למרות החזות הערבית של האנשים והשלטים בערבית, אז מה בדיוק אתה רוצה שיהיה בסינמה סיטי - שיהיה כתוב "ברוך הבא לרמת השרון"? ההרגשה הביתית שלי מתבטאת בזה שאני יוצא מהבית עולה לרכב ותוך כמה דקות אני כבר במרכז בילויים מסחרי גדול על יד הבית, לא צריך לנסוע רחוק, וחוץ מזה כמו שעמית אומר רמת השרון מתכוונת להוסיף עוד 50,000 אנשים לאוכלוסייה שלנו מכל הכיוונים, למרות שזה מעבר לכבישים המהירים שתוחמים את העיר שלנו, במקרה כזה ההרגשה של "מקום קטן" תיעלם ממילא, כל ה-50,000 הרמת השרוניים החדשים האלה ממש לא ירגישו "בבית" באושיסקין ובסוקולוב, הם יסתובבו ברחובות מרכזיים חדשים או באזור התעשייה והמסחר בסינמה סיטי (שעוד יתפתח רבות בשנים הבאות). מכאן שההרגשה זה בסך הכל עניין סובייקטיבי. בנוסף זה מזכיר לי שהמחנה הצבאי גלילות נמצא מחוץ לשדות של רמת השרון, אבל הוא בשטח של רמת השרון, ויש הרבה חיילים מרמת השרון שזכו לשרת קרוב לבית בבסיס הזה ויש הרבה שרוכבים לשם באופניים או אפילו הולכים לשם ברגל לפעמים (איזה חצי שעה הליכה), והם כן מרגישים שזה כאילו בסיס רמת שרוני ולא תל אביבי או משהו, היום הסתובבתי בסוקולוב וראיתי המון חיילים של חיל מודיעין ברחוב שקפצו לצהריים לאכול פלאפל וכו' בעיר, למרות שיכלו למשל לנסוע לרמת אביב (אם כבר שלא בסינמה סיטי). והרי הבסיס הזה חמש דקות ברגל מסינמה סיטי..