שאלה של זוגיות

שאלה של זוגיות

מי מכם חושב שהוא ימצא את הדבר האמיתי
זוגיות לחיים
לא תחליפים, או ליד , או התפשרות.

ואם לא
מעדיפים להיות לבד או בפשרה.
ועל מה תתפשרו או לא תתפשרו ?

puma141

New member
אני אישית

מעולם לא היו לי פשרות בנדון, תמיד הייתי ליד ה"דבר האמיתי".
הכל נכון לזמן זה או אחר, אבל תמיד זה היה הדבר האמיתי.
אם לא-זה לא היה.

מה שיוצא מזה שבעיקרון-מבחינתי אין פשרות בקטע הזה.
מה שכן יש, זה שידרוג של סוג הציפיות *בגלל מה שלמדתי בדרך* מאדם
שהוא בן זוגי.

***בתקווה שכשאתה כותב "דבר אמיתי" אתה לא מתכוון לסוג של שלמות.
כי זה, אני לא מאמינה שיש.......:)

חסרת אמונה שכמותך.

בוודאי שיש שלמות.
זה בהנחה שיודעים את ההבדל בין "מושלם" ל"שלם".

&nbsp

puma141

New member
שלם כן.

מושלם לא.

וכשאני אומרת שלם כן, זה תרתי או תלת משמע לפחות :)

puma141

New member
אהלן

אולי ציפיות לא המילה, אבל...
לימוד/זיהוי מאהבות קודמות :)
באופן טבעי *שנרכש* אני אזהה מהר יותר מה אני אוהבת או לא אצל אדם...

tzachy

New member
אני חושב שהמילה היא 'מאמין'

אמונה זה דבר חשוב.
אמונה בעצמך ולהבדיל אמונה בכוח עליון.

(אינני דתי ואני לא מנסה להטיף כאן לחזרה בתשובה (אינני בהכרח מסכים עם כל מה שנוהג בשם הדת, כמו שאינני פוסל הכל), אבל זה לא מקרי לדעתי שאנשים דתיים, לכאורה, מאושרים יותר. ע"ע דת ואושר בויקיפדיה. אני מאמין (אפרופו אמונה..) שלאמונה יש חלק בזה).

חשוב להאמין, חשוב לא פחות לעשות.

לגבי פשרה כן/לא, כמה ולמה - אני משתדל לשקלל כשיש בפני מקרה נתון (קרי בחורה ספציפית (מישהו פעם צחק עלי שאצלי זה ספציצית (עם שני צ'
))).

עצוב שצריך להתנצל כשאומרים

משהו רוחני או דתי או יהודי רחמנא ליצלן
שחס ושלום שלא יחשבו שאתה עוד מטיף קוקו
ממש מרגיש כמו מדינת היהודים
&nbsp
ולשיחתינו
אמונה זה הכי הכי חזק שיש לנו
והמערכת שאבותינו יסדו לנו היא מערכת שנוסדה לתועלתינו במשחק עם הכח שנקרא אמונה
לכן אתה גם רואה שבמקומות החשובים יותר בחיים, ל"דתיים" יש יותר אחיזה (אושר,סיפוק,משפחה, צאצאים, סיבה לחיות, משהו למות למענו וכו')
כי אמונה ככה סתם בלי מכוון, יכולה להיות פרוצה לכל קוסם שיבוא לכוון אותה
(כמו שניתן לראות בימיינו שאין קץ לקוסמים)
וזה מה שראו אבותינו, שבלי כיוון ויסוד יציב, אין שום דבר שינצח את הקוסמים במרוץ של הזמן

tzachy

New member
כן ולא...

כן:
נכון מאוד מה שכתבת על "קוסם".
אם תחפש בתורה (זו שבכתב) תמצא פסוק קצר וחשוב (שיש "לנו" (לרבים) נטיה להתעלם ממנו):
דברים, פרק ד', פסוק ב': "לא תספו על הדבר אשר אנכי מצוה אתכם ולא תגרעו ממנו" וגו'.
אולי להבדיל הפיתגם "כל המוסיף, גורע" נבע מהפסוק הנ"ל(?).
קח למשל את מושג "העולם הבא" שלא מצויין מפורשות בתורה (שוב, זו שבכתב) אבל שרבים מבני דורנו החכמים מדברים והוגים בו (אם המושג היה כ"כ עקרוני וחשוב, חזקה שהיה צריך להופיע שם).
אפילו מנהג הכיפה (שאינני חלילה מזלזל בו. גם אני נוהג לחבוש כיפה, בבית כנסת או להבדיל בהלוויה וכד' מפאת כבוד לנוכחים) לא מצווה מפורשות בתורה.
צריך לטעמי להבדיל בין העיקר (שזה המוסר וכד') לבין טקסיות. יש מי שעלולים חלילה לא להבחין בהבדל החשוב בין השניים.

לא:
לגבי "המקומות החשובים בחיים", מסכים רק חלקית.
את מדינת ישראל הקימה וביססה תנועה שלא היתה דתית אורתודוכסית. יחד עם זאת היא לא היתה נטולת קשר לדת. בעצם המושג "בית לעם היהודי" (או מדינת ישראל) כבר מוכללת הדת.
יחד עם זאת, אני חושב שהיה כאן איזה פיספוס בזמן הקמת המדינה, מבחינת הנחלת הדת (ואת התוצאות עלולים לראות דורות קדימה). אינני מתכוון לגירסה מחמירה של דת (ואף לא לסממן חיצוני מסויים). אני מתכוון לערכי התנ"ך ובעיקר התורה. למשל לעניות דעתי, היה צריך לעגן בחוק/ה את עשרת הדברות. למשל שלא לעבוד בשבת (מה שבערך קורה, אבל לא לגמרי, ע"ע חוק השבת שעומד כרגע על הפרק), למשל לדעתי חוק נגד ניאוף (כמובן עם התאמות לימינו/דורנו, קרי מספיק קנס כבד כעונש. עצם זה שהיה חוק כזה כבר היה מקטין לדעתי את התופעה), חוק שלא עומד בכלל על הפרק.
באיזשהו מקום אני טוען שאין שלמות לא אצל החילוניים ולא אצל הדתיים. "האמת" (אם בכלל יש אחת כזאת) נמצאת איפשהו באמצע...

אני חושבת שאתפשר

אני חושבת שאמצא זוגיות לחיים אבל גם אתפשר, כי אין דבר כזה זוגיות בלי התפשרות.
&nbsp
מי אמר שה"דבר האמיתי" לא כולל הרבה התפשרויות בדרך? אולי זוגיות טובה זו זוגיות שבה מוכנים להתפשר...
&nbsp
אני לא חושבת שאמצא מישהו מושלם, אפילו בחור שיהיה אידיאלי בשבילי, יהיו בו דברים שכנראה לא אתלהב מהם - כי ככה זה אנשים, לא מושלמים.
&nbsp
יש לי את הדברים שעליהם לא אתפשר, בעיקרון שהוא יתייחס אליי טוב, שיהיה לנו מעניין יחד, שיחות זורמות וכיף ובן אדם טוב (יש עוד כמה דברים ... ).
&nbsp

תאכלס איך אפשר להכניס מישהו לחיים שלך

ולהכנס לחיים שלו בלי פשרות
&nbsp
ובכלל עכשיו עולה לי כזה
העיניין עם זה שאנחנו נקראים "רצון לקבל", אנחנו נולדנו אינטרס לקבל מקסימום תענוג במינימום מאמץ, זה האינסטינק הכי בסיסי בנו
אז מרגיש לי כזה שכשאנחנו כבני אדם מחפשים זוגיות, אנחנו מחפשים אחת שהכי פחות תפגע לנו ברצון לקבל
כשבעצם אנחנו אמורים להגדיל את הרצון להשפיע (לתת/להעניק)
ביחוד בזוגיות
עצם הזוגיות עצמה היא קריאה עמוקה מתוכינו לרצון להשפיע שיצא מאיתנו, שיוציא את הצד/דברים הטובים שבנו
ובעצם מה שקורה זה שאנחנו מנסים למלא את החסך הזה בעוד רצון לקבל
אבל רצון לקבל לא יכול למלא את החסך שהפנימיות שלך רוצה להרגיש
זה מגיע רק מהרצון להשפיע
רק כשאתה משפיע למישהו, אז אתה בעצם מרגיש את החיות (מלשון חיים) שבך, ורק היא יכולה למלא את החסך
&nbsp
מקווה שירדת לסוף דעתי
סתם היה בא לי להוציא

אי אפשר

אנשים שלא מוכנים להתפשר לא יצליחו להיות בזוגיות להרבה זמן - כי פשרה זה חלק מזוגיות - כי הרי אכפת לנו מהבן אדם השני, ואנחנו רוצים שהוא/היא יהיו מרוצים אז למרות שלפעמים לא בא לנו לצאת כרגע או להיפגש עם החברים שלו או לצאת איתה לחנויות... מתפשרים.
&nbsp
אני מסכימה איתך, הרצון להשפיע יותר עמוק מהרצון לקבל - פה קראתי את הניסוי שעשו שנתנו לאנשים סכום כסף, לקבוצה א' אמרו לקנות משהו לעצמם עם הכסף הזה, ולקבוצה ב' אמרו לקנות משהו למישהו אחר עם הסכום כסף. שני הקבוצות הרגישו טוב אחרי שקנו משהו - אבל קבוצה ב' הרגישה טוב ליותר זמן.... ההרגשה שעשינו משהו שהשפיע על אחרים באמת מאוד חזקה..
&nbsp

puma141

New member
מקווה שאת עושה את ההבדל

בין להתפשר על מי יהיה בן זוגך, או פשרות התוך
זוגיות שכבר קיימת. אלו שני דברים שונים לגמרי.......

ronnin

New member
מאמין שאני אמצא בסופו של דבר את הדבר האמיתי

וכן את הזוגיות לחיים
בנתיים מעדיף להיות לבד אחרת הייתי מתפשר ונמצא בזוגיות כבר..

למעלה