שאלה של השקפה?

בת ים

New member
שאלה של השקפה?../images/Emo26.gif

את/אתה מפליגים על מפרשים רוח יפה, ים שקט, נהנה לך בכיף...בהדרגה הרוח יורדת, גם מהירות הסירה.. בהנחה שיש לך מפרשית בגודל בינוני עד איזה גבול תיתן למהירות לרדת לפני שתתחיל לכסוס ציפורניים או תביט כל 2 דקות במד המהירות... עד שתפעיל את "מפרש הברזל" , בשלושה מקרים : 1. הפלגת שבת של מספר שעות עם חברים ללא יעד מסויים לא רחוק מהמרינה. 2. הפלגת יום חו"ל חופית בין שתי מרינות לא מרחוקות בחופי דרום תורכיה , או רק מהרצליה לאשדוד... 3. הפלגת Delivery לתורכיה.. אשמח לקרוא את דעתכם והתנסותכם בנדון. (ותדה לאלכס על הרעיון...
)

DOM Perignon

New member
שאלה מעניינת

במקרה הראשוןשל הפלגת שבת אם אין חולים במחלת ים אין סיבה להניע עד שהגיע הזמן לחזור למרינה. במקרה השני בד"כ אני מפעיל מנוע כשהמהירות יורדת מתחת ל-3 קשר. בהפלגת delivery תלוי איך אני עומד מול לוח הזמנים

Alex33

New member
במקרה 1. עד גבול הטילטול של ...

המפרשים, ואם הים שקט..לא איכפת לי ל"הנמיך" עד 2 קשר מהירות..השקט שווה לי. 2. מקרה שני, תלוי מתי אני צריך להגיע ליעד ומתכנן לאחור...לרוב לא פחות מ3.5-4 קשר ,רצוי יותר. 3. בDELIVERY ארוך, כל מה שמזג אוויר מאפשר ולא פחות מ 5-5.5 קשר..רצוי יותר.

zina71955

New member
השקפה זו באמת שאלה.

ראשית אני לא כוסס צפרניים או מסתכל כל שתי דקות על מד המהירות משום שזה סתם יוצר לחץ ו- "Things get worse under preassure ". - למקרה הראשון אני משתמש ב"סוס הברזל" רק ליציאה וכניסה, אלא אם קרה מקרה חריג. - למקרה השני, לאורך חופי הארץ, בהפלגת כיף מצפון לדרום מפרשים. מדרום לצפון, תלוי ברוח וכוונה. אם אני יורד מ-4 קשר אני מפעיל מנוע. לאורך חופי תורכיה הדרומיים, תלוי בכוון (מזרחה או מערבה) ובמרחק. מזרחה אני מפליג בד"כ ביום במפרשים. אם ירדתי מ 3.5 קשר, מפעיל מנוע. מערבה אני מפליג בלילה להגעה ב-6 עד 7 בבוקר, או אפילו לכניסת לילה. מאחר ובמרבית המקרים הלילות שקטים זו הפלגה משולבת מנוע/מפרשים. כך נחסכות ממני הרוחות הערות שמתחילות בצהרים וכוונן בד"כ מחצי המעגל המערבי, ויש לי את כל היום לפני לפעילות בחוף ועל הסירה. - למקרה השלישי. Delivery זה עסק של לחץ זמן. כפוף ללחץ אשתמש ברוח ובמנוע, או בשניהם בו זמנית על פי הנתונים המשתנים של מזג האויר. לענין זה אימרה קטנה (שייכת לאופיו של מורפי) The prevailing winds in the Eastern Med are from the North West Quarter they turn to the South East quarter when we sail South).

איה01

New member
עד 15 דקות

כל פעם שהמהירות יורדת מתחת ל4.5 - 5 קשר ליותר מ 15 דקות - הפעלת מנוע. חןץ מאשר בהפלגת שבת, לא מפעילה מנוע עד הגישה לרציף....

mosheik11

New member
מפרש ברזל

במקרה השני בין 2 מרינות, עדיף להכנס למרינה לא מוקרת באור יום.

למעלה