שאלה של השוואה

שאלה של השוואה

אני כבר מתתתה לקנות מחשב נייד אבל יש יותר מדי אופציות.. בכל אופן אני כבר יודעת פחות או יותר מה אני רוצה. היום ראיתי מבצע במגה על נייד של dell במחיר 7000 ש"ח והמפרט שלו דומה למפרט הבא: http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=2184 אבל לא מצויינים כרטיסים כלשהם או לכמה זמן מחזיקה הסוללה. מה שכן, ראיתי מחשבים דומים במחירים דומים של חברות אחרות וההחלטה קשה
הוספתי קישורים לדומים.. מה נותן לי הבלוטות'? מהם הכרטיסים השונים? חשוב לי שאני אוכל להריץ תוכנות רבות במקביל (לא תוכנות גרפיקה) ושאני אוכל לראות סרטים ולצרות סרטי DVD. היה גם מפרט מעניין של טושיבה אבל נראה לי ש-3.5 ק"ג זה קצת מוגזם.. מה אתם אומרים? help.. אני מתחבטת כבר שבועות! כבר לא נותרו כתבות ב-YNET או הודעות וחיפושים בפורום שלא עשיתי...

ושאלה נוספת על כרטיסים

המחשבים יכולים להגיע עם כל מיני כרטיסים SD,MMC,MS,SM,XD ועוד כל מיני דברים. מה הם עושים? ועד כמה הם יהוו שיקול בבחירה? מה זה PCMCIA? מה יאפשר לי לחבר מחשב נייד לטלויזיה כדי לצפות בdvd? ואחרון... מה ההבדל בין כרטיס רשת 10/100 ל-10/100/1000? תודה

אז ככה...

על מנת לחבר את המחשב לטלוויזיה תצטרכי שבמחשב יהיה חיבור SVIDEO. PCMCIA - אלו כרטיסי הרחבה. כיוון שבד"כ אי אפשר להוסיף רכיבים פנימיים למחשבים ניידים (כגון כרטיס רשת אלחוטי) משתמשים בכרטיסי הרחבה. לדוגמא אצלי במחשב אין כרטיס רשת אלחוטי אז אני משתמש בכרטיס PCMCIA על מנת לגלוש ברשתות אלחוטיות. לגבי הכרטיסים שציינת SD,XD וכו', מדובר בכרטיסי זיכרון. ממה שאני מכיר מצלמות דיגיטליות משתמשות בכרטיסים אלו ולכל יצרן יש את הכרטיס או הכרטיסים שהוא משתמש בהם. לדעתי העניין הזה לא קריטי כי בכל מקרה ניתן לחבר את המצלמה למחשב (דרך חיבור USB) ולהוריד את התמונות.

תודה אמיר

נראה לי שמרוב עצים אני משתגעת... בשורה התחתונה אולי התעסקתי עם זה חזך יותר מדי... ועושה רושם שלכל חברה יש את היתרונות שלה ואת החסרונות ובשורה התחתונה זה פחות או יותר אותו הדבר.. HP אומרים שהתמיכה לא טובה אבל המחשבים דוקא טובים מאד, IBM - בעיקר דעות חיוביות אבל מחיר חזך גבוה.. (למרות שאני עלולה להישבר ולהשקיע הרבה יותר ממה שרציתי בz60m כי כבר כ"כ התלהבתי ממנו.. ובסוף יש לו משטח מגע. אבל מצד שני, קצת חיבורי usb... גם פוג'יטסו טובה.. בעצת גם dell.. אני אלך לי את היער bigbox, אופיס דיפו וכבר אמצא משהו..)

ibm z60m

זה כנראה יהיה הזוכה שלי. צמצמתי כבר ל-2 אפשרויות זה אחד מהם והשני הוא hp pavilion עם מעבד אינטל של 2G שהבעיה היחידה איתו היתה המסך המבריק שלו שממש יכול להפריע במקומות עם תאורת ספוטים או אורות נקודתיים. מה אתם אומרים? השיקול שנותר הוא כולה המסך כי בשאר הם די דומים..

למעלה