שאלה של הקלה...

עילית33

New member
שאלה של הקלה...../images/Emo124.gif

הגיע זמן לחדש את הדרכון..... שאלתי למי שיודע: האם אנחנו מוכרחים לנסוע את כל הדרך לברלין לשגרירות
בשביל זה??? פעם שעברה לקח לנו 8 שעות!!!! יש אולי דרך אחרת?
טלפונית? דואר??? משהו? מישהו יודע את הפרוצדורה? תודה חברים

diday

Member
אפשר לעשות את זה בדואר

רק בשגרירות הם קצת ביורוקרטים. ז´א את מתקשרת ומבקשת טפסים. אומרים לך שלחי לנו מכתב לבקשת הטפסים. אפשרות אחרת היא להוריד את הטפסים מהרשת, אני לא הצלחתי לאחר מכן להדפיס אותם בצורה שאפשר יהיה אחר כך להשתמש בהם. טיפ. נסי תמיד להאריך את הדרכון בארץ זה לא עולה כלום ונעשה במקום. בשגרירות הם גובים כסף + משלוח הדרכון + שהיה.... אבל מה רע לעשות טיול לברלין. תוכלי לפגוש את מריגלה.

עילית33

New member
תודה דידיי..

אבל טיסה לארץכדי להאריך שם- יעלה לי בטוח יותר מהעמלה בשגרירות.. מה שרע בטיול הזה הוא הזמן שזה לוקח- 7-8 שעותלכיוון אחד לקח לנו..חזרנו גמורים!

diday

Member
מזכיר לי את הבדיחה

לאחר אחוד גרמניה בא הקרוב האמריקאי (אכר עשיר) לבקר את קרובי משפחתו בכפר קטן במזרח. עושים סבוב בכפר והמארח לוקח את האורח לראות את המשק ואת השדות נוסעים מספר דקות ורואים את הכל. אומר האמריקאי. אתה יודע אצלי בחוה אם נעלה על האוטו ב6 בבוקר נגיע בצהרים למחצית הדרך עונה לו הגרמני. כן אני מכיר. לפני האחוד גם לי היה אוטו כזה.

billy miligan

New member
אפרופו שגרירות ודרכון

בדרכון (לפחות בשלי) כתוב שכל אזרח השוהה בחו"ל מעל 45 יום, צריך להרשם בנציגות ישראל. חובה? לא? מי שנרשם מקבל פרס
עוד מעט יוצאים לחופשת סקי

שטיבלמן

New member
לא חושב שזה חובה..

זה יותר בא למען מי ששוהה בחו"ל, כדי שידעו שהוא נמצא שם, ואם קורה לו משהו יהיה מישהו שידע שצריך לחפש אותו. כל ישראלים ערבים (arevim) או לא??

lauras

New member
שגרירות ישראל בשוויץ

למטב ידיעתי בשוויץ אפשר להאריך את הדרכון בדואר רק למי שנרשם בשגרירות אולי בגרמניה ההליך שונה, לדעתי הכי טוב זה פשוט להתקשר לשגרירות ולבדוק איך זה עובד.

למעלה