שאלה של הצגה

city

New member
שאלה של הצגה

שלום לכולן, אני לא מסתובבת בפורום הזה בדר"כ אך רציתי לשאול שאלה קטנה. לקחתי על עצמי כפרויקט להרים את ההצגה המסורתית שעושים בקיבוץ כיתות ד-ו בחנוכה במחלקת ילדים של בית החולים באזור. מדובר על הצגה לגילאי 2-5 בנושא חנוכה או סתם סיפור אהוב. כמובן שמיד עלה חמישה בלונים, אבל רציתי לדעת אם יש לכן רעיונות נוספים. תודה מראש, סיטי

לאה_מ

New member
אם בחנוכה - למה לא משהו שקשור לחג?

אני חשבתי על "זה היה בחנוכה" של אלתרמן. אולי הטקסט קצת קשה לקטנטנים, אבל אפשר לעשות את זה מאד צבעוני ונחמד. עוד סיפורים שחביבים להמחזה ומתאימים לגילאים המדוברים: האריה שאהב תות, מאת תרצה אתר הארנב ממושי, מאת שלומית כהן אסיף שמוליקיפוד, מאת כוש איתמר פוגש ארנב (או ספרים אחרים מסדרת "איתמר"), מאת דויד גרוסמן אליעזר והגזר, מאת לוין קיפניס המטריה הגדולה של אבא, מאת לוין קיפניס בטח יש עוד, אבל זה מה שעולה לי בראש עכשיו

נטעטע

New member
סיפור החנוכה של אלתרמן (זה היה

בחנוכה), יש בו גם הרבה תפקידים כך שזה עוד יתרון, נדמה לי שיש לי קישור לסיפור באינטרנט, מיד אחפש לך. קוראים לו "נס גדול היה פה"

נטעטע

New member
לאה, שמת לב שזה לא כל הסיפור?

באיזה שהוא שלב כתוב "ואת השאר תקראו בספר"

לאה_מ

New member
כן, בדיוק קראתי עכשיו והתאכזבתי...

בכל אופן, זה כל מה שמצאתי בגוגל. למיטב ידיעתי, זה יצא כספר נפרד עם איורים של דני קרמן (אאל"ט) וזה מופיע גם בספר "נתן אלתרמן לילדים".

נטעטע

New member
לא ראיתי שלאה הציעה כבר

בכל מקרה האתר שבקישור של לא נפתח. את יכולה לחפש לבד לפי השם המלא של הסיפור "נס גדול היה פה". אולי בערב יהיה לי כוח לעזור לך לחפש.

ורד302

New member
אם את רוצה בסיפור לחנוכה -

אפשר את "מעשה באוזן המן" - לוין קיפניס

Tamo daleko

New member
ואפשר גם את

"כוסו של אליהו" של אותו סופר D-: וברצינות - יש את הסופגניה שהתגלגלה. על סופגניה ש"בורחת" מהחלון עליו הונחה להצטננות וכל הקורות אותה. נחמד ומתאים לילדים ולא פחות חשוב - קל להמחשה.

city

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

אני עכשיו הולכת לעבור על ההצעות. נטע ולאה תודה על הקישור לסיפור.

למעלה