שאלה של הסכמה

אייבורי

New member
אז זהו שלא

&nbsp
זה אמנם אולטימטום אבל זה לא איום זאת הבטחה

&nbsp
&nbsp

אייבורי

New member
ממש לא

&nbsp
אתה לא יכול לאיים בשימוש בזכות יסוד שלך
&nbsp
להפרד זאת זכות יסוד ולכן התניה של דברים בשימוש בזכות יסוד שלך איננה איום
&nbsp
כלומר אם לא תמצצי אני עוזב לא שקולה לגמרי לאם לא תמצצי אני אפרק לך את הצורה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

turangaleela1

New member
לא שקול, ושונה אבל עדיין שניהם איום

כך שאם מישהו אומר לי- או שתמצצי לי או שאני אפרד ממך המשמעות היא שלא באמת רציתי למצוץ לו. ואז זו לא הסכמה.
להפרד זו זכות יסוד, ובכל זאת יכולה לשמש כמקור לאיום.

אייבורי

New member
בוודאי שזאת הסכמה

&nbsp
אם לא תשלמי לא תקבלי סיגריות (מוכר הפיצוציה)
אין פה איום ויש הסכמה לשלם תמורת הסיגריות
&nbsp
לא כל התניה היא איום, ויש הבדל מהותי בין הסכמה של אדם בוגר לבין רצון של אדם בוגר.
אם תמצצי אולי זה לא הרצון שלך אבל בטח זאת הסכמה שלך.

A לוןA

New member
ואם האמירה היא

תעשי X או שתענשי, הרי גם זה איום. מה ההבדל?

turangaleela1

New member
ההבדל הוא בהסכמה לכל העניין

אם היא לא רוצה להיות נשלטת, למה שתצטרך לעשות זאת תחת איום?
אם רצתה להיות נשלטת זה כבר דיון ספציפי יותר בתוך הנושא של הסכמה בשליטה.אבל בחייאת, התנאי הראשוני הוא לרצות להיות בכלל בכזה סוג של קשר

סליחה אלון

אני מבינה על מה אתה מדבר באופן תיאורטי, אבל זה לא נראה נכון במקרה של הסיפור הזה.
יש פה פנטזיה נפוצה מאוד של גברים ונשים.
מהות הפנטזיה הגברית היא: אני מגלה שאישתי ה"קרירה מינית" היא בעצם חיית מין עם גברים אחרים, זה מגרה אותי ומעצבן אותי גם יחד, וזה מחייה את יחסי המין שלנו בצורה שלא יכולנו לדמיין.
מהות הפנטזיה הנשית היא: אני מתנהגת כמו אישה טובה עם בעלי וכמו זונה עם גבר זר. בעלי מגלה את זה ו"מעניש" אותי בכך שהוא מכריח אותי להתנהג כמו זונה איתו.
&nbsp
הפנטזיה עוסקת במיזוג המדונה-זונה לדמות אחת והיא מעסיקה רבים/רבות מאיתנו. (פנטזיות אונס למינהן משחקות על אותו רעיון)
&nbsp
אני לא חושבת שיש פה איזו הסכמה מאונס או חוסר ברירה. אני חושבת שיש פה שני בגירים שמצאו את התשוקה מחדש.

A לוןA

New member
הסיפור עצמו סתם הביא אותי לחשוב

יכול להיות שמה שאת אומרת נכון, ומעורבים פה, אולי, גם עוד גורמים- סוג של קוקולדיות מצידו, סוג של פנטזיית כניעה מצידה וכו'

השאלה שלי לא קשורה לסיפור ישירות- אלא ברמה העקרונית יותר- האם הסכמה שניתנת במצב של לחץ או איום (נגיד בנטישה, במקרה הזה) עדיין נחשבת הסכמה "תקפה"?

אני חושבת שהניסיון

לעשות איזה כלל אוניברסלי הוא בעייתי.
יש מצבים שסביר מאוד לומר:״או שאתה מסכים או שזה הסוף של מערכת היחסים שלנו״ כל אחד ומה שסביר בשבילו. אני מאמינה שאדם שמאיים לפרק קשר על כל שטות שלא מוצאת חן בעיניו לא יחזיק הרבה זמן במערכות יחסים או ימצא בנות זוג שזה מתאים להן.
&nbsp
החופש לקום וללכת הוא בעיניי הבסיס ליכולת הבחירה. כל עוד מדובר באדם בגיר שאינו תלוי באדם השני להישרדותו אין פה שום בעיה.
כל שיקול דעת אחר הוא בידי הבוחר.

אגב

יש מיליון ואחת דוגמאות להסכמות מכורח שאנחנו עושים בשביל בני הזוג שלנו כי אנחנו רוצים שירצו להשאר איתנו. החל בויתור על סדר וניקיון, חיות מחמד בבית, בילויים ומשפחה.
אז זה תקין? זה חלק מקשר?
בעיניי כן.
לכל אחד/ת יש את הגבולות שלו/ה. במצבים מסויימים אני אעדיף לפרק את מערכת היחסים ולא להסכים ל״עסקה״ הזוגית.

NSW2

New member
הסכמה אין פה

סחיטה עם כבר.
היא כאילו הסכימה בשביל שהוא לא יספר. זאת לא באמת הסכמה.
כבר שמעתי על פנטזיות על עקרון דומה. אבל שם הקטע של "הסחיטה" זה משהו שידוע מראש כמדליק את 2 הצדדים.
למשל יש פנטזיה של נשים שנדלקות מהקטע של לספר פרטים אישיים כלשהם למישהו.
ושאחרי זה הוא ישתמש בזה בשביל לגרום להן לעשות דברים שבמצב "רגיל" הן לא מוכנות לזה.

בלי קשר סיפור נחמד רק העונש קצת הזוי, מציצה אחרי שהוא תפס אותה מזדיינת עם מישהו אחר כמו שפנפנה מיוחמת

G מאסטר

New member
כמובן שהיא יכלה לומר לו לך להזדיין !

כמו שהיא בחרה למלא לעצמה את חיי המין כי חסר היה לה בבית..
ניכר שהיא עצמאית ודעתנית וכן התאים לה לגוון ולהיות נישלטת
של בעלה ( בהסכמה !!! ) ולגלות עולם חדש של ריגושים ותשוקות.
אז פה אני מסכים עם מיצי שהם שני בוגרים שגילו את התשוקה...

הסכמה תחת לחץ היא לא הסכמה, נקודה.

דיברנו על זה בהקשר של "חמישים גוונים" לא מזמן - על כל מה שהיא הסכימה לו רק כי פחדה שיעזוב.
זאת לא הסכמה מרצון.
זה נצלני, מחפיר, מזעזע ונפשע. פשוט נקמה ותו לא.
על בגידה או שמתגברים או שלא - אין טעם בענישה ונקמה מהסוג הזה או מכל סוג שהוא.

softone

New member
דעתי

באופן כללי ביחסי שליטה בריאים הנישלטת תמיד מודעת לעובדה שהיא בוחרת להיות שם
קרי:בכל רגע נתון יש לה את הזכות לקום וללכת אבל היא מעדיפה להישאר

למעלה