שאלה של היתלבטות.

Snoopyz

New member
שאלה של היתלבטות.

אני שם לב שחיים של מתכנת ממוצע , ותקופת העסקתו בחברה X או Y תלויה בעיקר באורך הפרויקט עליו הוא עובד...(תקנו אותי אם אני טועה..אני מקווה שכן) אז למה שאני ( כאחד שאוהב מאוד לתכנת ) יעדיף ללכת ללמוד מדעי המחשב (ויהיה מתכנת מן המינין..) על לימודי הנדסת מחשבים שאני חושב ששם (בתחום הזה..) פרויקטים לא מסתימים תוך חודש \חודשיים וכו????? פשוט שמתי לב שמתכנת מועסק כל עוד יש פרויקט ...אבל פרויקט זה דבר די זמני...במיוחד בבתי תוכנה.

אפרתש

New member
זה לא נכון

לא מכירה בתי תוכנה, אולי שם זה אחרת. אני מכירה הרבה חברות אחרות. פרויקט נורמלי לא לוקח חודש. יש פרויקטים שלוקחים שנים. כמעט תמיד, לפרויקט יש דור המשך. ולחברה כדאי שמי שפיתח את הפרויקט הקודם יישאר בתמונה לפרויקט הבא, במקום ללמד מישהו חדש את כל התורה. גם אם אין המשך ישיר, ברוב החברות יש קשר בין הפרויקטים, יש תחום שבו החברה מתמחה. כלומר - ידע שצברת בפרויקט אחד, יעזור בפרויקטים הבאים. לכן חברות מעדיפות להשאיר את האנשים, ולא להביא אנשים חדשים בכל פרויקט. תחטוף שיחה קצרה עם מישהו מאינטל, למשל. שם בחודש אתה אפילו לא מתחיל ללמוד את הפרויקט עליו אתה אמור לעבוד.

® רן

New member
ממש לא נכון

1. בתחום התכנות, אין הבדל מעשי בין מדעי המחשב ובין הנדסת מחשבים. יש תחומים שונים שאתה יכול לעסוק בהם ולהתמקצע בהם ללא קשר לאיזה משני התארים למדת, ובטח ובטח שאי אפשר להניח שם הנחות על אורך הפרויקטים לפי תואר הלימוד של מי שמפתחים אותם. 2. למעט במקרה של חברות כ"א, מתכנתים מועסקים בד"כ לתקופות ארוכות. בתחום שלי (תקשורת) זמן פיתוח של פרויקט הוא בין שנה לשנתיים, וכשהוא מסתיים האנשים עוברים לפרוייקט הבא. הנכס העיקרי של חברת היי-טק רצינית הוא הידע הטכנולוגי שנמצא בראשים של המהנדסים העובדים בה.

Snoopyz

New member
אז כנראה שטעיתי..

פשוט זה הרושם שתגובות של אנשים (מובטלי היי-טק,ולא רק בפורום הזה..אלא בכלל...) גרמו לי לחשוב. בכל מקרה טוב לדעת שאני טועה...

למעלה