שאלה של הזרעות

maya00071

New member
שאלה של הזרעות

למומחיות שלכן, שעברו תהליך כזה. האם יש חשיבות בעינכן למי מבצע את ההזרעה (מכבי - מרפאת פוריות או שולמן) וכמובן מי משביח את הזרע (מכבי - שולמן) ? תודה מראש -

maya00071

New member
ועוד שאלה

מישהי מכירה את הרופאים של מכבי בפוריות רעננה ? שמעה על מנשה יחזקאל ?

זואילי

New member
מנשה יחזקאל באיזה הקשר??

אם את מחפשת רופא פוריות, אז הוא ממש לא מהשמות המומלצים בפורומים שעוסקים בנושא. בכל מה שקשור לאנדו - הוא לא מה"חבר'ה"..

maya00071

New member
ברור הלכתי לשולמן לפי המלצות הפורום

אבל השאלה היא אחרת - האם ללכת לשולמן להזרעות או לעשות אותן במכבי

maya00071

New member
אני חושבת שזה ענין כלכלי ונוחות...

במכבי לא צריך להתעסק עם ההחזרים ואני לא בטוחה מה המדיניות של הזרעות בפוליסה הפרטית שלי...

תבדקי את

נושא המדיניות של הזרעות בפוליסה הפרטית שלך. תבדקי במכבי את נושא ההחזרים - מתי איך כמה? תעשי השוואה ותחליטי. ושוב לא שווה לך להתפזר אם יש החזרים וזה רק עיניין של זמן. במיוחד אם את מרוצה משולמן...ושולמן עובד עם מכבי....תראי תמיד עדיף שיש מישהו אחד שעליו את סומכת שמרכז את הכל....ואם את יכולה לברר את הכל דרך טלפון אז למה לא לעשות את הבירורים ולהגיע למסקנות שהכי מתאימות ונכונות לך...... אם תחליטי על מעבדות מכבי - אז תבררי מי עשתה שם, הרושם שלה וכל מה שהיא יכולה לספר על התחושות שלה והניסיון מהמקום. תנסי לדבר עם כמה שיותר בנות שעשו שם....ואותו הדבר לגבי שולמן. לדעתי בנושא כזה לא צריך להתפשר....אבל זו דעתי. בהצלחה ונשמח לשמוע מה גילית ומה החלטת... אנחנו כאן.

זואילי

New member
אמנם אין לי נסיון בהזרעות

כי התחלתי מIVF ישר. אבל כן חשוב שהרופא יהיה מומחה פריון. איך מבדילים בין גניקולוג רגיל למומחה פריון? מומחה פריון עושה שאיבות והחזרות באחד מבתיה"ח. גניקולוג שלא עושה את זה - מבחינתך איננו ה"מומחה" המתאים. וזה גם לא משנה שאת עדיין לא בשלב הIVF. פשוט זו הדרך להבדיל במומחיות. (כי לכל גניקולוג רשום בכרטיס הביקור שהוא מומחה במיילדות גניקולוגיה ופריון. זה לא מספיק..) מאוד חשוב, שרופא הפריון יתן לך מעקבי זקיקים הכוללים גם דם. לא רק אולט'. ושלא יתברבר איתך. שתהיה לו תוכנית. עקרונית הזרעה זו פעולה שכל גניקולוג (שלא לומר כל סטודנט לרפואה חחח) יכול לבצע. (אבל רק במקומות מורשים כמובן.) - אז המיומנות לא קריטית.

זואילי

New member
ועל זה לא עניתי.. כי אין לי מושג

maya00071

New member
אז עדיף לעשות אצל שולמן את ההשבחה ?

מאשר במעבדת מכבי ?

liats80

New member
אני לא יודעת להגיד

את צריכה לשאול בנות אחרות שמכירות. אני גרה בחו"ל ולכן לא מכירה את המעבדות בארץ.

פז08

New member
סליחה, התשובה שלי קפצה עוד לפני

שסיימתי.... השאלה היא האם כוונתך למי עושה את כל המעקב- זקיקים, דם ונותן הנחיות וכו', או רק מי מבצע טכנית את ההזרעה? כי לגבי מעקב- כמובן רצוי שיהיה זה מי שמבין בפריון לעומק. לגבי הזרעה באופן טכני- כל רופא נשים יכול לבצע הזרעה ללא קשר לאנדומטריוזיס. מדובר בתהליך מאוד פשוט בו מכניסים ספקולום (מפשק, על מנת לראות את צוואר הרחם) ומכניסים קטטר מאוד דק דרך צוואר הרחם ומזריקים את הזרע ישירות לרחם. הזרע כמובן צריך לעבור לפני כן השבחה באחד מהמכונים המבצעים זאת. היכן את גרה? אולי אוכל לתת לך אנפורמציה לגבי מכונים באזור שלך שעובדים עם מכבי.

maya00071

New member
תשובה

אני גרה ברעננה - ואני יודעת שאני יכולה לעשות את הכל מעקב זקיקים. השבחה . הזרעה במכבי.... השאלה היא אם עדיף לעשות מעקב במכבי ולחזור לשולמן את ההשבחה + הזרעה או לעשות הכל במכבי

זואילי

New member
אני חושבת

וכדאי שתבררי את זה גם בפורום פוריות, הזרעות ע"פ חוק - עושים רק במתקנים מורשים. ז'תומרת לא בקליניקות פרטיות של הרופאים. אבל, ברור לנו שלא חסרים הרופאים שיזריעו במקום הנוח להם (לאחר שאישה תביא את המנה שעברה השבחה). בקיצור - תשאלי את הבנות בפורום פוריות, או את הרופא...

למעלה