שאלה של הדיוט

יאנוס

New member
שאלה של הדיוט

האם מישהו יכול להמליץ על מתקין צלחות/אנטנות בירושלים? כמה צריכה לעלות צלחת ל- 2 דירות? (לא צמודות, קומה ראשונה בבניין של 4 קומות דירה אחת מפרידה בין שתי הדירות האלה) האם בכלל ניתן להתקין זאת? הבנתי שיש צלחות אנלוגיות וצלחות דיגיטליות: האם אכן עדיף צלחות דיגיטליות? אני רוצה לראות ערוצים 1, 2, 10, ותחנות צרפתיות ואנגליות. נראה לי שהדירה השותפה לצלחת גם כן: אם לא, האם זה משנה את הכיוון של הצלחת? אם לא הסברתי את עצמי טוב זה מכיוון שאין לי שמץ של מושג בעניין ולא ברור לי גם איזה שאלות צריך לשאול. אני מקווה שבכל זאת מישהו כאן יבין למה התכוונתי. תודה על כל עזרה.

geostant

New member
תגובה

נתחיל בזה שאין דבר כזה צלחת אנלוגית וצלחת דיגיטלית צלחת זו צלחת ולא משנה מה, מה שיקבע אם הקליטה היא אנלוגית או דיגיטלית זה הממיר (מקלט) הלווין. בשביל מה שציינת אתה תזדקק קודם כל ל-2 צלחות ושבכל צלחת יהיה מורכב ראש (LNB) עם 2 יציאות, לך ולשכן שלך. כמו כן, תזדקק לממתג אלקטרוני שנקרא DISEQC אשר משלב 2 כבלים לאחד וככה בעצם חוסך פריסת חוטים מיותרת. ערוצים בדיגיטלי בעמוס : 2, 10, METV, FETV אין את ערוץ 1 או 33 ערוצים באנלוגי בעמוס : 1, 2, 33 שם לב שבשביל לקבל גם אנלוגי וגם דיגיטלי אתה צריך בעצם 2 מקלטים ! באירופה יש כ-349 (נכון לאתמול) ערוצים דיגיטלים פתוחים (FTA) כיוון הצלחת מאוד משנה, לווינים מסחריים נמצאים תמיד מעל קו המשווה בשביל זה בדרום מערב. למחירים, פתח דפי זהב של ירושלים בסיווג אנטנות ותתחיל לברר מחירים.

למעלה