שאלה של הגינות

revgola

New member
שאלה של הגינות

הבסיס לחברה דמוקרטית ובריאה לדעתי, הוא איש הישר בעיניו יעשה, והקו הדק המבדיל בין דמוקרטיה לבלגן אלו הם הגבולות – איש הישר בעיניו יעשה עד שלא יפגע באדם אחר. זכותו של אדם כבודו. אדם הרוצה לרשום באנונימיות לדעתי יכול, ורבים עושים כך. אך האם לא פגעת ? האם המשחק שלך לא חצה גבולות, ברגע שהשתמשת בכבודו ובאמונתו של אחר לצורך שעשועך האישי ? האם זה משעשע כאשר אדם קורא לאחר שקרן ומטיח בו שקרים? כמו שציינתי קודם, רצונו של אדם כבודו, ולכן כמו שהתבקשתי מ"מירי" – "אני מבקשת שתעבירי את העתק המכתב שלך אלי לעדה כדי שתרד קצת ממני." העברתי לעדה את המסר שכתבתי ל"מירי" לאחר פגישתי עמה, כפי שהאמנתי. לא "התנפלתי" עליה, ולא הצקתי לה, בסך הכל שלחתי לה מסר אחד, ראשון בתולדות הפורום, ובה בקשת "מירי". מה קרה? אדם לאדם זאב ? עדה – ייתכן ואני צריכה לבדוק יותר לעומק מידע לפני שאני שולחת מסר אישי, כגון לבקש תעודת זהות מהאדם, להעביר לו מבחן ידע ואינטליגנציה. אני קצת איבדתי את מטרת הפורום. האם זהו פורום של "משחק כוחות" או "גלה מי הדמות" ? רויטל

דווקא על עדה בהחלט אפשר

לומר שהיא הגונה. לא ברור מדוע אתה מתקיף אותה. ולרויטל - אנא קבלי את זעמה של עדה במידה של הבנה. היא פגועה מאד ממה שהיה עם "מירי" ולכן "יורה לאן שאפשר". אני בטוח שלעדה אין כעס עליך. תני לסערה לשקוע.

לירון אכן כך היא לא הייתה עדה למלחמ

למלחמות העבר ולא יכלה לדעת כיצד "מירי" באותו הזמן פגעה בי כל הזמן.

בקשה למומחי הפורום

ואולי לרוויטל... אם אפשר להעלות לפורום את שירו של שלמה ארצי "לא יודע" עם ריקוד של גדי ביטון. השיר, למיטב זכרוני, מדבר על כוחן של המילים לדקור ולפגוע. אולי זה יעזור גם כאן בפורום להבין מה קורה לנו.

יש לי שיר חילופי שגם מתאים...

"לראות את הכאב" מילים: יוסי גיספן. לחן: שמואל אלבז. מבצעת: שרית חדד. בשלכת עץ עומד לבדו ברוח, אין לו רגע חם ואין לו צל, לפעמים גם הוא רוצה להרגיש בטוח, ולא כמו פרח שנובל. ולפעמים הזמן בוחן אותנו, מניח לרגלינו מכשולים, אך לנו יש את הכוחות שלנו, נראה לו שאנחנו יכולים. לראות את הכאב ולהביט לו בעינים, להצמד אל החיים חזק לא לוותר, להאמין בכל הלב שיהיה עוד טוב, ושלמרות הכל אנחנו נתגבר. אלוקים רואה הכל משגיח מלמעלה, שלא נאבד את התקווה, וגם אם לפעמים כואב צריך ללכת הלאה, אין דבר הכל לטובה. ולפעמים הזמן בוחן אותנו, מניח לרגלינו מכשולים, אך לנו יש את הכוחות שלנו, נראה לו שאנחנו יכולים. לראות את הכאב ולהביט לו בעינים....... אז לכל הפגועים והכואבים: "לראות את הכאב ולהביט לו בעינים, ושלמרות הכל אנחנו נתגבר" יום טוב.

והכי הכי חשוב......

ריקוד מעגל מדהים של יום טוב אוחיון שעבר השתלמות של הארגון מספר 13 בתאריך 13/12/2002. דבל'ה.

revgola

New member
לא יודע - לבקשת ירון

לא יודע יהודה פוליקר מילים: יהודה פוליקר ויעקב גלעד לחן: יהודה פוליקר אני לא יודע אם את יודעת לאהוב אותי כמו שאני לא יודע אם אני יודע לאהוב אותך כמו שאת. אני לוקח בחזרה דברים קשים נורא שאמרתי לך ואמרת גם לי כי כל מילה היא כמו סטירה כמו דקירה כל מילה שנאמרה. אולי טעיתי ולא ראיתי אולי אהבת אותי בדרך שלך אם יכולתי רק לדעת אולי הייתי נרגע ונח. אני לוקח בחזרה דברים קשים נורא שאמרתי לך ואמרת גם לי כי כל מילה היא כמו סטירה כמו דקירה כל מילה שנאמרה כל מילה שנאמרה. ריקוד זוגות של גדי ביטון משנת 1996.

תודה לרויטל על מילות השיר

וסליחה על הטעות. השיר כמובן של יהודה פוליקר ולא של שלמה ארצי... ותודה לעדה על ההתנצלות. ו... אני מצרף כאן קישור לכתובת שלי בשרת שם נמצאת מצגת מחשב עבורכם חברי הפורום. הקישור לשרת שלי "כאן". כיוון שהקובץ גדו מ-250 K אין לי אפשרות להעלות אותו לפורום. אשמח לשמוע תגובות על המצגת ותודה לדב גופר ששלך אותה אלי. אתם כמובן מוזמנים לשלוח מצגת זו כצרופה לכל חבריכם.

לרויטל - אכן כדאי לבדוק יותר עובדות

לכן, כעסתי על ה"בטחון המופרז" שגילית באותו מסר. לכן גם ביקשתי ממך לא לפנות אלי יותר. כעת אני מבינה שאת בעצם לא אשמה - מילאת תפקיד של "שליח" וצריך היה להאשים בעצם את השליח. אך כיצד יכולתי לדעת? בכל אפן אם נפגעת ממני אני מתנצלת ברגע זה.

לרויטל התכוונתי לומר:

צריך היה להאשים את זה ששלך את השליח ולא כפי שנכתב בטעות "את השליח".

למעלה