5 הגרושים שלי בנושא:
אני נוטה לקבל את דעתו של ברייטמן. להלן מספר הגדרות כפי שאני רואה אותן: 1. מוסיקה נסיונית: הגדרה מאוד כוללנית ולא יומרנית (אני "מנסה" לעומת "אני מתקדם"\"אני הולך לפני המחנה") לכל מוסיקה שאינה הולכת בתלם. אין בהכרח קשר למסורות קלאסיות אירופאיות . דוגמא מובהקת: Residents. לצורך הענין, אם בנותי מקשקשות על כלי הנגינה שלהם מטויס-אר-אס ואני מפיץ את זה בלייבל עצמאי, אז זו מוסיקה נסיונית (טובה או רעה ישפטו המאזינים). 2. אוונגרד. מושג כללי באומנות שבא לתאר "הוליכה לפני המחנה". זה מושג די נזיל שכן מה שזכאי לתאור שכזה יכול להפוך למיינסטרים מאוחר יותר. זה גם מושג מאוד סובייקטיבי. בכל הקשור למוסיקה קלאסית יש קונצנזוס שראויות לתואר יצירות של מלחינים כמו סטרוינסקי, מסיאן, שטוקהאוזן, ראוול, בארטוק ,האנס אייזלר. התחושה שלי היא שגם ברוק יצירות שזכו לכינוי אונגרד הן בעלות אורנטציה של אוונגרד מהמוסיקה הקלאסית . מוסיקאים ברוק שיצרו אוונגרד : ארט-זויד ,5uu's ,ת'ינקינג פלייג , UZ,זאפה ,לינדסי קופר,ארט ברס (מושפעים ממסורת הארט סונגס הגרמנית). 3. RIO המושג הוא מושג בעייתי.הוא התחיל כהגדרה להתרחשות מוסיקלית קונקרטית בסוף הסבנטיז של מספר להקות שיצרו מוסיקה שלא ממש ניתן לשים תחת מטריה אחת (זמלה זמלה לעומת UZ לעומת Henry Cow). להקות הRIO הן בראש ובראשונה להקות רוק שהושפעו ממוסיקה קלאסית מודרנית, פרי ג'אז, ופה ושם גם רוק מתקדם. הגדרות מוסיקליות מתחילות לעתים כתיאור לתופעה היסטורית\חברתית\כלכלית מוגדרת ואז עוברות לתאר סאונד מסוים . דוגמאות: קראוט,אינדי,אלטרנטיב,ים-תיכוני וכו' וכו'. לצערי RIO הפך אט אט למושג מאוד ערטילאי ומאוד כוללני שהכיל גם להקות אוונט פרוגרסיב. Mike Johnson: "I don't like the use of the term RIO ("Rock in Opposition") to describe anything challenging, experimental, rhythmically or harmonically complex, or otherwise not the same as 70's style progressive rock or the various derivatives of it. It describes nothing. The term comes from a festival from 20+ years ago, which I believe featured Henry Cow, Universe Zero, Etron Fou, Sammla, and others who played challenging music with various degrees of complexity, free improv, and what people like to call "dissonance", a concept I consider to be subjective. One man's noise is another's symphony. " 4. אוונט-פרוגרסיב: רוק מתקדם עטוף באסתטיקה גדושה\מורכבת\אטונלית\דיסוננטית כשהקלאסי בתוך ה[רוק+קלאסי+ג'אז] נוטה יותר לכיוון מוסיקה קלאסית קאמרית מודרנית. נציגים אופיניים לז'אנר הן אבק, פרזנט, מריודור המסטר ת'יאטר וכו' . לייבל אופייני: cuneiform. 5. אוונט-דרעק\ג'וש (כלול בתוך אוונט פרוגרסיב) רוק מתקדם עטוף באסתטיקה מעט יותר גדושה\מורכבת\אטונלית\דיסוננטית אבל לא מציע כלום מבחינת מהות מוסיקלית ובוודאי לא מחדש כלום. גוויה מוסיקלית נוטפת יומרנות. דוגמאות: גואפו ו-אוקטובר אקווס (
http://www.cruzial.com/descargas.php?gId=5 )