שאלה של דוס!

dor_ian

New member
שאלה של דוס!

יש לי תיקייה המכילה את כל הקבצים של DOS6.2 ארבעה מגה בתפזורת. אני מעוניין שיהיה לי דיסקט אחד שעליו הדוס עם פורמט וFDISK על מנת שאוכל לפרמט דיסק ולשים עליו גם את קבצי ההפעלה של הדוס. הבעיה היא שאין לי שום דיסקט עם דוס6.22 ואי אפשר להפעיל את הפורמט מתוך מע´ הפעלה שונה. האם ישנם קבצים מסויימים שאם אשים אותם על דיסקט הוא יהפוך לדיסקט איתחול? אני יודע שישנם קבצים מוסתרים על דיסקטים כאלה. בבקשה לא להציע לי חלופות אני יודע למה אני מבקש דווקא דוס 6.22 לדעתי הפתרון יהיה אם מישהו יוכל לתת לי לינק לאתר שבו יש אימאגים של דיסקט כזה או מקסימום לKALDERA דוס. תודה DORIAN

jumpgate

New member
הנה

http://www.bootdisk.com כל דיסקט שאתה יכול לחשוב עליו

esti_prikit

New member
בדיסקט איתחול של dos6.22

אין למירב ידיעתי קבצים מוסתרים, רק קבצי מערכת (system) שזה IO.SYS,MSDOS.SYS ו COMMAND.COM כל השאר זה קבצים שאתה מוסיף לבד, כמו FORMAT, SYS, FDISK ומה שאתה רוצה עוד חשוב שאת ה SYSTEM תעלה בפקודת SYS קבצים "מוסתרים" יש בדיסקט BOOT של WIN98 לדוגמא אלו למעשה קבצים שנמצאים בקובץ מכווץ שנפתחים לדיסק ירטואלי עם הפעלת המחשב עם דיסקט כזה מצטערת, לא יודעת איפה יש IMAGE של דיסקט כזה, לדעתי בכל חנות מחשבים יש לטכנאים דיסקט כזה וקשה לי להאמין שידרשו משהו בשביל להעתיק אחד אם תשים בדיסקט SYS6.22 ופקודות של כל וורסיה אחרת זה לא יעבוד

jumpgate

New member
הקבצים המנית הם עצמם מוסתרים

אבל חוץ מהקבצים עצמם צריך לבצע סימון מיוחד ב BOOT SECTOR של הדיסקט כדי שהוא "יתייחס" אליהם ולא לקבצים אחרים (בגלל זה לא מספיק להעתיק את הקבצים לדיסקט אלא להריץ SYS)

למעלה