שאלה של ביטוח וטסט

sarlula

New member
שאלה של ביטוח וטסט

אהלן!
החלטתי למכור את הקטנוע שלי (ולכן לא חידשתי את הביטוח).
אני צריך לחדש לו את הטסט עד יולי.
איך אבצע לו טסט ללא ביטוח? אני לא מעוניין שהקונה יקבל קטנוע ללא טסט.

rusti james

New member
ביטוח לזמן קצר או מוסך שיעביר בשבילך.

ניתן לבטח 'חובה' לזמן קצר (שבוע, אאל"ט) - במשרדי ה'פול'.
או
לבקש מהמוסך שלך להעביר טסט עבורך (יש טופס לייפוי כוח על הרשיון החדש שקבלת) - למוסך יש ביטוח סחר שתופס לצורך העניין.

סהר דוד

New member
לא ניתן להעביר בעלות לרכב שרשיונו פקע

מה שנקרא "לא עבר טסט"
מחשבי רשות הרשוי (דרך סניפי הדאר) אינם מאפשרים להעביר בעלות לרכב שרשיונו פקע- בין אם לא שולמה האגרה או שלא עבר מבחן שנתי.
מצד שני- לא ניתן לעבור טסט ללא בטוח חובה בתוקף.

אהוד א1

New member
ניתן, ניתן.

גם אני חשבתי פעם כמוך. עד שראיתי שזה ניתן. אם אני זוכר נכון - יש להגיע למשרד הרישוי ולא לסתם סניף דואר.
לגבי הביטוח - הכי פשוט במקרה כזה לתת למוסך להעביר עבורך טסט. העמלה שהוא יקח תהיה, לרוב, נמוכה מעלות הביטוח קצר המועד שתדרש לשלם.

סהר דוד

New member
לא כל כך פשוט

וככה גם כתבתי - לגבי סניפי הדאר.
במשרד הרשוי ישנו נוהל להעברת בעלות רכב שרשיונו פקע, אבל הוא לא מיועד לשגרה ולא בסניפים הקטנים.
הנוהל מיוד לרכב נכים, למקרה של צו ירושה, תיירים וכו'.
בנוסף , שני הצדדים צריכים להתייצב אישית ולהזדהות, לשלם את מלוא האגרה (+חובות מהעבר ,אם קיימים) ולחתום על טופס מיוחד . לא פרוצדורה קלה או נעימה

אהוד א1

New member
קרא את הכותרת הקודמת שלך.

עכשיו את תוכן האחרונה. רואה את ההבדל? מ"לא ניתן" פתאום זה "ניתן בתנאי ש...". אז נא לא להפחיד את בעלי החיים כאן. מהשטח אני יודע שניתן גם להעביר ללא תשלום חובות מהעבר או הפיכה לאספנות. יש, מתסבר, המון פטנטים. העובדה שפקידות הרישוי לרוב לא מבינות מהחיים שלהן גם מסייעת.

l e f t y

New member
יש הגיון באיסור

למה שקטנוע ייסע ללא טסט? הסידור של להעביר בעלות בדואר הינו לטובת האזרח. אני זוכר את התקופה שהכול היה נעשה במשרד הרישוי. זה היה נורא עד שקם מישהו חכם והחליט מה שהחליט. הרי אי אפשר להפוך את פקיד הדואר לבודק .

Vaderom

New member
לא רע. אבל כרגיל במדינה עם נטיות סוציאליסטיות

דופק קהל קטן על הדרך - כל האספנים והמשפצים ובכלל חובבי הרכב הישן.

"מגנים" על הציבור הרחב והמטומטם שקונה רכב בלי לבדוק אם יש לרכב טסט על חשבון ציבור קטן שצריך את האפשרות אבל היא לא נגישה לו.

כל זה בלי קשר, אגב, לכל מודל הבעלות על רכב, שגם הוא בעיקר תולדה של מדיניות סוציאליסטית (והגישה לרכב כנכס ולא כנאחס) - רוב המדינות בעולם לא עושות כזה ביג דיל מכל הנושא הזה.

אהוד א1

New member
לא ממש.

כאשר הרכב ישן (בן 30 לפחות) ניתן להסב אותו ל"אספנות". ברגע זה כל החוב שצבר הרכב עבור אגרות רישוי ישנות מתבטל וניתן להעביר עליו בעלות גם ללא טסט.
מעבר לכך - המון קומבינות מצויות בשוק לאספנים (ולא רק). עיין ערך "מאעכר".
אגב צינור, לפני כארבע שנים העלו את ביטוח החובה לרכבי אספנות במאה אחוז (פי 2). טענת האוצר היתה שהרכבים הנ"ל מעורבים בהרבה תאונות
. ביקשנו לראות נתונים. עד היום אנחנו מחכים...

Vaderom

New member
הערה ברשותך -

ניתן להעביר בעלות על רכב שהטסט שלו פג תוקף עד 3 חודשים - בדואר בלי שום בעיות.

מעל 3 חודשים - לא ניתן להעביר בעלות בדואר.

למעלה