שאלה של אתיקה

• פותח הנושא ea72
  • פורסם בתאריך

ea72

New member
שאלה של אתיקה

יש בעיה שמטרידה אותי ולכן אכנס בשם בדוי: כבר כמה שנים שאני גולשת בפורומים של תפוז. ישנם כמה פורומים שגלשתי בהם, לפי העניין שלי. ומשום מה תמיד נמשכתי לקרוא הודעות של גולשת אחת, שכתבה בחלק מהפורומים בהם אני גולשת. עניין אותי לקרוא מה שהיא כותבת. לאחרונה יצא לנו להתקרב באופן אישי ואפילו להפגש. אנחנו לא מכירות מלפני כן. אני כנראה לא עניינתי אותה בהודעותי, כך שאני מאמינה שהיא לא קראה את הודעותי ב"אדיקות" כמו שקראתי את שלה האם לדעתכם עלי לספר לה שאני מכירה אותה ואת הדברים שסיפרה על עצמה (משפחה, עבודה, בעיות בחיים) מתוך הפורומים או שעלי להתנהג כאילו אני לא מכירה אותה ולתת לה לספר לי את הדברים אותם אני בעצם כבר יודעת? תודה לתגובתכם

טל קר

New member
הכרתן על רקע הפורומים?

אם כן היא ודאי יודעת שהודעותיה גלויות והן נכתבו במטרה לשתף. (אם המצב הוא שהכרת את רותי כהן והתברר לך מתוך הצלבת הפרטים שזו למשל ה'אקזוטית המסתורית' ואת יודעת על האקזוטית את כל מה שהיא כתבה, זה סיפור אחר ומורכב יותר). לא הייתי אומרת לה 'רותי, אני יודעת עליך הכל, החל מחוויותיך מגן ברכה וצפונה', אבל הייתי אומרת לה 'קראתי את ההודעות שלך בפורומים המשותפים שלנו, מאוד אהבתי אותן'. זה שקראת על זה בפורום, זה אגב לא משהו שאת בהכרח כבר יודעת - לפעמים עושים אדפטציות לכתיבה בפורום, לפעמים מיפים דברים, מוסיפים דברים, משמיטים דברים, או בכלל מספרים דרך אספקט ספציפי ולא את התמונה בכללותה. כך שאם היא היתה מספרת לי משהו נניח על אחותה, כן הייתי מציינת שקראתי הודעות שלה עליה, אבל לא הייתי אומרת לה 'אני יודעת הכל' - זה פשוט לא נכון.

shellyland

New member
אני חושבת שכן.

לו אני היא - הייתי רוצה לדעת. יש משהו בלתי הוגן בכך שאת מחזיקה את הידע הזה אצלך. בינינו, זה בטח יחמיא לה.

שוKולד

New member
דעה קצת שונה

אנשים כותבים כדי לחלוק, לשתף, להוציא דברים. אני לא חושבת שלו מישהו היה בא ואומר שהוא קרא באדיקות כל מה שכתבתי הייתי אוהבת את זה. זה היה מלחיץ אותי, והייתי מייד מתייגת אותו כאובססיבי. מעולם לא קראתי כל מה שכותב אדם בכל הפורומים, ולמען האמת...ממש מתכווצת לי הבטן מהמחשבה שיש מישהו שקרא כל מה שאי פעם כתבתי. זה מפחיד ממש מפחיד הכח שיכול להיות למישהו שמכיר את כל הכינויים האינטרנטיים שלי (לפתע פתאום יש לי את הדחף לשבת לחשוב למי גיליתי הכל)

מוּסקט

New member
לא נראה לי שאלה של אתיקה

אלא נימוס בסיסי. וכאן יש כמה גישות לגבי "נימוס טוב מהו". להיות גלויית לב ולספר לה כבר כל מה שאת יודעת עליה או לתת לה את הכבוד להיפתח אליך בקצב שלה ולספר לך את הדברים באופן שמחשק לה.

צימעס

New member
זה בדוק אתיקה

קוד אתי נותן תשובה במקומות בהם יש קונפליקט בין נימוס ונימוס או בין נימוס ומוסר או בין מוסר למוסר.

shellyland

New member
אגו-חברתי.

או סופר-אגו? או איד? או בכלל לא דומה? אני קצת מוצפת-פרויד לאחרונה ולא בטוחה שכל המושגים מסתדרים לי נכון. מישו?

טל קר

New member
מה השאלה?

איד זה הדחף, הסופר אגו זה הצו החברתי המופנם שהופך למצפון, ובתווך האגו (זה לפי פרויד, אך יש לזכור שהתיאוריה שלו לא בהכרח מדעית, ועל פי קריטריונים מסוימים להגדרת תאוריה מדעית - בהכרח לא מדעית)

למעלה