שאלה של אתיקה

שאלה של אתיקה

במסגרת חיפושי העבודה שלי, ניגשתי לאיזה חברת כ"א (אחת מני רבות...) ומצאתי שם עבודה שמוצאת חן בעיני, אבל העבודה מוצעת ע"י סניף שלהם בעיר אחרת. אז הבחור הנחמד מהסניף ליד הבית, הפנה אותי אל הסניף בעיר האחרת, כדי להרשם שם. התקשרתי, והבחורה הנחמדה בסניף שבעיר האחרת, אמרה לי שמאחר ואני לא גרה בעיר האחרת, ומאחר ואני דוברת שפה זרה כשפת אם, וההולנדית שלי צולעת (העבודה באנגלית, בחברה יפנית) עלי להרשם בסניף מיוחד בעיר מגורי, שעוסק בדוברי שפות זרות. התקשרתי לסניף השלישי, שסרבו אף הם לרשום אותי אצלם, מאחר ואין להם עבודות בעברית. הסניף הראשון (ליד הבית) נתנו לי את הדף של הגדרת התפקיד, ובו גם שם החברה השוכרת. גלשתי באינטרנט, ומצאתי שהחברה הזאת, בין היתר, עשויה להזדקק לכישורי (אם היו יודעים עליהם) גם בגלל העובדה שאני דוברת עברית, כי חלק מעבודתם הוא בישראל. אבל הם לא ידעו על כישורי אם אני לא ארשם בחברת כה"א או(וכאן הדילמה האתית) אם אני לא אצור אתם קשר ישיר. השאלה שלי - האם זה הוגן מבחינתי לנצל את העובדה שיש לי מידע פנימי על עבודה מסויימת, ולעקוף את חברת כ"א ולגשת ישר לחברה השוכרת?

אומרים..

שהמטרה מקדשת את האמצעים- אם הייתי בפוזה שלך לא הייתי חושב פעמיים.. (סה"כ אף אחד לא ימות מזה..)

צודק, אולי

זה גם מה שאומר לי המקציף שלי, שהוא איש חכם. מחר, כנראה, אשב יחד עם המקציף, וננסח יחדיו מכתב פניה לחברה היפנית, בהולנדית רהוטה, שיישלח אליהם יחד עם הקורות חיים שלי, וילווה בשיחת טלפון, עליה אתאמן שעות, כי אני לא יודעת את הטקטיקות של עקיפת סמכויות... אני די בוקית בקטעים האלה. ואני גם הרבה יותר נחמדה ממה שאני מצטיירת אולי... זה לפעמים בעוכריי, הכנות שלי....

stevie1

New member
מותר מותר

דווקא בגלל ששיגעו אותך בחברת הכח אדם. חוצמזה שאת לא רשומה איתם ואין לך שום התחייבות אליהם (תאמיני לי אני עכשיו לומדת למבחן ב-business law ). אל תצייני בפניה שלך לחברה שראית את העבושה מפורסמת ע"י החברת כח אדם אלא תמציאי משהו בסגנון שסתם עשית חיפוש באינטרנט לגבי עבודה והגעת איכשהו לאתר שלהם. ותשלחי את זה למחלקת משאבי אנוש עם קורות חיים בהצלחה

סטיבי

זהו העניין - העבודה לא מתפרסמת ע"י החברה עצמה, אלא דרך חברת כ"א. באתר שלהם הם שמים רק עבודות נוצצות שמשתלם להם כלכלית לחתום עליהן חוזה מיידי. לצערי הרב, אני יודעת איך זה עובד... ברגע ששוכרים עובד דרך חברה חיצונית - אין לך, כמעסיק, שום מחוייבות כלפי אותו עובד במקרה של פיטורין (פנסיה וכו´) ולכן הרבה מאוד עבודות הולכות לחברות כ"א.... אמנם מדובר בעבודה ניהולית, עם אפשרות סבירה ביותר לחוזה ישיר, אבל בתור התחלה, הם כנראה מעדיפים לשלם אותה מחלק אחר של התקציב, ולא מתקציב כ"א.

stevie1

New member
התכוונתי ש...

אין לך התחייבות לחברת הכח אדם. ואם נראה לך שזו תהיה בעיה אז אפשר לנסח מכתב כללי עם רמיזות לתחום בו היתה העבודה שפורסמה בחברת הכח אדם.

little wave

New member
All is fair in love and war...

כמי שמעל לשנה מחפשת עבודה בתחום העיסוק וההתמחות שלה בכל הדרכים והאפיקים הקיימים פה, ועדיין לא מצאה.... עצתי לך היא ללכת ישר לחברה השוכרת קצת חוצפה ישראלית לא תזיק.... בהצלחה !!!

Nathi

New member
../images/Emo98.gifבלי ייסורי מצפון

חברת כ"א לוקחת סיכון בזה שהיא מפרסמת את הJOB הזה, והחברה יודעת את זה. אם זה היה כזה לא אתי הם היו מבקשים לחשוף את הצעות העבודה רק עם תתימה על סודיות. ואם את תהיה כ"כ מתאימה ויעילה להם, החברה תראה את זה, ולא יעניין אותה אם זה דרך חברת כה"א שהיא משלמת לה או לו.זה השקעה לטווח הארוך.

adimayer

New member
היי קצף, אני בדיעה כמו כולם

אל תחשבי יותר מידי, אלא על האינטרסים שלך. במידה ותהיה מתאימה, החברה תקח אותך ללא כל היסוס וברור שלא תתעמק יותר מידי באיך הגעת אליהם ולמה לא הלכת בדרך הפורמלית, וכנ"ל ההיפך- לא תתאימי הם לא יתביישו לומר לך יפה שלום. המון המון בהצלחה

סנדייז

New member
מה הבעיה ?הרי שום חברת כ"א לא רצתה

לרשום אותך. הם הפסידו אחוזים.החברה הרויחה אותך
ואת הרווחת את הגו"ב ביושר.
דרורה מספרד

DutchBird

New member
ממש לא מפתיע אותי

זה שטירטרו אותך ממקום למקום ממש לא מפתיע אותי. להולנדים אני קוראת במילה אחת: בוקים (למרות שאני אחת מהם, או בעצם חצי הולנדית) גם אני בכל מקום שהייתי צריכה להרשם בו, הייתי צריכה לחזור לשם לפחות פעמיים. שלא נדבר על זה שלהחליף רישיון נהיגה לקח לי שלושה חודשים, ותהליך (חוקי) של הורדה בשכר הדירה לוקח לי כבר שנה וחצי ועדיין שם דבר לא זז שם (מה שכן בסוף אני יקבל את ההפרשים על כל התקופה בחזרה). אין מה לעשות, ככה דברים זזים פה ופשוט צריך להתרגל לזה ומידי פעם לשחרר קיטור כמו שאני עושה עכשיו, ואתכם הסליחה. בקיצור, אל תרגישי רע עם זה שאת עוקפת אותם, עם איך שהם עובדים פה אפשר להשתגע. המון בהצלחה בראיון עבודה בכל מקרה.

פלינט1

New member
מילקי, הערת אנשי עסקים..

אתמול התארחו אצלי כמה אנשי עסקים התופסים עמדות מכובדות בחברות בין לאומיות. ממש צרוף מקרים, כשאחד מנושאי השיחה עסק בחברות כח אדם. דובר אומנם בכח אדם איכותי וברמת ניהול גבוהה, אך המסקנה הייתה, שזהו אחד הסקטורים המנוהלים בצורה פרטצ´ת, רשלנית ולעיתים רבות שרלטנית. עלו מספר דוגמאות, על יחס "צידי הראשים" כפי שהם ניקראים, הן "לניצוד" והן לשולחיהן למשימת צייד הראשים, ולא ניכר הבדל בין התיחסות למנהל או לפקידת קבלת קהל זוטרה. להם אין את ההתלבטויות שלך יש, מה גם שאם יש להם כאלה - הם מפוצות בעמלה משמעותית. בתמורה ליעוץ (חומר למחשבה), אני מבקש סוף סוף לדעת מאיפה בא השם מקציף - וכמובן החלב אותו הוא מקציף.

למעלה