שאלה של אנרגיה.....

shlomi_e

New member
שאלה של אנרגיה.....

שלום חברים. אחרי שנתיים של הפסקה חזרתי להתאמן בהשרדות. האימונים מתקימים בשעות הערב ואני אחרי יום עבודה. לעיתים, במיוחד אחרי מספר קרבות, אני מוצא עצמי מותש לגמרי ואולי אפילו קצת מטושטש. לוקח לי כמה שניות (כמעט דקה) לחזור לעצמי. סה"כ אני בכושר סביר ולא מתקשה לעמוד באימונים. חשבתי שאולי זאת בעיה של תזונה. אני לא אוכל לפני האימון כך יוצא שהארוחה האחרונה שלי היא בצהריים. האם עלי לזלול משהו כמו חטיף אנרגיה/קורנפלקס/פרי כלשהו כשעה לפני? מה דעתכם?

Vegaro

New member
סבלתי מבעיה דומה בקיץ

אכלתי עגבניה לפני כל שיעור וזה מאוד עזר. עבניה - בעיקר כי היא טעימה, קלילה ,עם הרבה נוזלים ואפשר לחסל את כולה בלי לייצר לכלוך כמו קליפות וידיים דביקות

Tonjin

New member
עגבניה זה לא חומצי מידי..

אני די משוכנע שחוץ מזה שזה לא כל-כך טעים זה גם עלול לגרום לצרבות אצל רוב האנשים..

NomadSoul

New member
אפילו סנדביץ קל

התחלתי בשבוע שעבר תכנית תזונה בפיקוח דיאטנית קלינית (כאשר המטרה העיקרית היא לרזות...). בסביבות 4 אני צריכה לאכול חטיף אנרגיה פלוס פרי, או סנדביץ' לחם קל עם בחירה מה לשים בו (4 פרוסות פסטרמה\כף אבוקדו\כף טחינה\טונה). אתמול היה לי שיעור (בשעה 7), בפעם הראשונה מאז שהתחלתי בתכנית, ובחרתי לאכול סנדביץ. ההבדל היה מדהים. אמנם לא היה לי קל מהרגיל, אבל במקום שהכח יגמר ולא אוכל לזוז, מצאתי אנרגיה להמשיך ואפילו להגביר את הקצב. אמנם זה היה רק שיעור אחד, כך שיכול להיות שזה מקרי, אבל מצד שני זו פעם ראשונה שהרגשתי כך בשיעור. שני דברים נוספים: 1. לשתות הרבה מים. רק זה יכול עשות את ההבדל. עד עכשיו שתיתי בעיקר משקאות חמים מהמכונה בעבודה, וכמעט לא שתיתי מים. עכשיו אני שותה לפחות 3 בקבוקי מים ביום (של 750 מ"מ). 2. אני חושבת שכדאי לשים לב מה אוכלים כל היום, ולא רק בין ארוחת הצהריים לשיעור.

William Kidd

New member
מניסיוני

היי אני מכיר היטב את התופעה הזאת בגלל שיש אצלנו בקבוצה אנשים יחסית בוגרים עם קריירות מפותחות, ואני בעצמי אפילו טעמתי תקופה כזו על בשרי. הסוד באמת לדעתי הוא לשתות הרבה לאורך כל היום, זה באמת יכול לעזור לך להחזיק עד סוף האימון ולהפחית את ההשפעה של העייפות. בקשר ללאכול משהו לפני האימון אני קצת לא ממליץ כי אם יש אימון עם מגע ואתה חוטף מכה לבטן, מה שקורה לעיתים מספיק קרובות, אתה עלול לגלות את הארוחה שלך על הריצפה ולא בתוך הבטן... מים נספגים הרבה יותר מהר וגם יוצאים יותר טוב :)

V84L

New member
מומלץ לאכול

כשעתיים לפני תחילת האימון ורצוי פחמימות אורז,פסטות וכו ...

למעלה