שאלה של אמון.

../images/Emo32.gif קיצוני והבהרת עמדה...

אני לא נוטה לעשות את זה - להיכנס לויכוחים פוליטיים - אבל כשאני עושה את זה ונוכח לדעת שהעמדה שלי שנראתה בזמנו נכונה ועדיין כזו בעיני, הופכת להיות לא רלוונטית, אין לי בעיה לומר "טעיתי בנקיטת עמדה כל כך נחרצת." לפני יומיים התפתח כאן דיון אודות מעשה מכירת תיק ההשקעות של הרמטכ"ל באמצע אירוע חטיפת החיילים בלבנון. הבעתי כאן את דעתי - ואני עדיין חושב שהמעשה הזה היה אולי כשר משפטית, אבל נודף ממנו ריח זוועתי של
. בעיני, גרוע בסדרי גודל ממעשהו של הרמטכ"ל, הוא הצורה שבה יש לא מעט קודקודים של המערכת הפוליטית-ביטחונית מסיטים דיון ענייני על הפקת לקחים מכשלים שהתגלעו במלחמה הזו לקראת עימות עתידי וקרוב שיהיה לנו, וסביר שיהיה בקנה מידה נרחב בהרבה, לדיון שאמור היה להגמר בנזיפה (ולכל מי שתהה - בחוק הצבאי, נזיפה היא עונש כבד - רק דרגה אחת מתחת למאסר על תנאי). כשהדיון לא מתעמק בחוסר מיגון טנקים בטילי נ"ט בשל תקציב, כשלים בלוגיסטיקה לאספקה לחיילים בשדה הקרב, כשל קיצוני בחומרתו בטיפול בתושבים החלשים בצפון המדינה ועוד - אלא פונה לכשל רגשי-מוסרי של הרמטכ"ל - זה בעייתי מאד בעיני ואם זה המחיר, יש להודות על האמת שבאופן יחסי, התעמקות במעשהו של הרמטכ"ל הוא מעשה קטנוני, אווילי וצריך להיפסק כעת. יש דברים חמורים הרבה יותר שקרו במלחמה הזו - הרבה יותר חמורים. ולאור העתיד שנראה כרגע ברור מאד בכיוון של עימות חוזר, גדול בהקפו, וסביר להניח שנגד מדינות נוספות - צריכים להניח לעסק הזה בצד, ולמהר ולהפיק לקחים וללמוד מטעויות שקרו כאן. המלחמה הזו נתנה למדינה אפשרות פז ואולי הצילה אותה מאבדון טוטלי: זה היה הכנה והזדמנות להפקת לקחים - וכל חייל או אזרח, שנפל או נפצע במלחמה הזו, לא נפגע לשווא - בדמו הוא נתן לנו את האפשרות להתכונן טוב יותר לקראת העתיד. אני רק מקווה שיש בדרגים השלטוניים אנשים מספיק אמיצים להביט במראה וחלפעול בהתאם. אני יודע שזה לא פורום פוליטי - אבל הבעתי כאן במסגרת הזו עמדה מסויימת, והרגשתי צורך להביע עמדה מתוקנת. תודה

למעלה