שאלה של אמון.

אא ניר

New member
שאלה של אמון.

נחשו מה עשה הרמטכ"ל, שלוש שעות לאחר חטיפת החיילים ללבנון ? קיים ישיבה ? לא הזעיק כוחות ? לא דיבר עם רוה"מ ? לא נסע לצפון ? לא. הרמטכ"ל, לאור החטיפה, פחד. הוא פחד נורא להפסיד כסף בשל האירועים בצפון. אז הוא צלצל לבנק לאומי, שוחח עם מנהל הסניף, וביקש למכור את כל תיק ההשקעות שלו, לקראת נפילה בבורסה. זה האמון שהוא העניק לצה"ל שלא. {וזו הבעיה העיקרית} זה סדר העדיפויות שלו. זה הצבא שלנו.

הרמטכ"ל הוא גם אדם פרטי.

ויש לו את השיקולים של אדם פרטי. מה שמטריד בכל העסק, הוא שהיותו "אדם פרטי" גבר על תחושת השליחות והדוגמה האישית שלו. לו כל אחד מחיילי צה"ל היה קודם אומר לעצמו "אני אדם פרטי" - איש לא היה עולה לחזית להילחם. האמת? בהתחלה חשבתי שהוא סתם שחצן. אחר כך, סברתי שהוא שחצן לא מאד חכם. היום - אני סתם בז לו. נורא לומר את זה, אבל אני פשוט בז מעומקי ליבי למפקד העליון של צבא ההגנה לישראל. היש תחתית עמוקה מזו?

אא ניר

New member
מרגיש כמוך.

רק שבנוסף, אם היה חושב שהעסק בלבנון יפתר באופן חיובי, לא היה חושש ממפולת בבורסה.

זה לא כל כך קשור לסיום המלחמה...

תמיד, בכל מצב משברי, הבורסה היא אינדיקטור למצבים רגישים במדינות. מצב מלחמה - הוא בהחלט מצב רגיש ולכן, ללא קשר לתחזיותיו לתוצאות המלחמה בסופה - בורסה עתידה לסגת במידה זו או אחרת עם תחילתו של משבר. האיש פשוט חשב רק על עצמו - לרגע לא חשב על שליחותו, לרגע לא חשב על מה מייצגים הברזלים שהוא מצא יום אחד מעיקים על כתפיו, לרגע לא הבין לאשורו את מעמדו ואת האחריות שבאה עם המעמד הזה. האיש מתייחס לתפקידו לא כאל שליחות, אלא כאל השקעה לטווח ארוך - מקפצה לקראת תפקידים עתידיים בין אם בעולם העסקים ובין אם בפוליטיקה. בסך הכל? אדם קטן, אדם בזוי... איך אמר רמטכ"ל אחר פעם? "נפולת של נמושה". ואני עוד עדין בהתבטאויותיי כלפיו לאור מה שאני מרגיש לגביו היום.

אא ניר

New member
אגב,

הוא טעה גם בניתוחים הכלכליים שלו, שהרי הבורסה עלתה במרבית ימי הלחימה.

הלוואי שהיה טועה רק בניתוחים...

הכלכליים של תיק המניות שלו...

שירלי6

New member
וואו.

איזו תגלית. רמטכ"ל שהוא גם אנושי. רמטכ"ל שהוא גם אבא. רמטכ"ל שגם מנהל את הכלכלה האישית שלו. מצטערת בשבילך שזה מה שאתה בוחר לראות בצבא שלנו. אני ראיתי הרבה הרבה הרבה דברים אחרים.

אא ניר

New member
רמטכ"ל

שהיה מאמין בצבא, לא היה מוכר את מניותיו 3 שעות בתוך הזמן ששנים מפקודיו נמכרו. {זה כמו בעל חברה שנסחרת בבורסה, שהיה מוכר את המניות של עצמו. מה זה מלמד על האמון שלו במפעל ?} בזה העניין, ולא בעשר דקות שהפעולה גזלה ממנו. אגב, זה לרק אני שרואה את זה, זה עוד כמה אנשים לא חשובים. לפתוח רק במקרה הצורך.

I Blue Sky

New member
ניר, באותה מידה

הוא היה אוכל את הלב, לו הצבא היה מבצע (בהוראת הממונים על צ.ה.ל) את המוטל עליו באיזה מבצע נוסח אנטבה או ששת-הימים. והבורסה היתה נוסקת מעלה מעלה כמו F16 שחלוץ מטיס. אז עזוב. אני בוחר שזה סתם היטפלות על נושא לא ראוי. זכותו בתור אחד שיש לו משכורת לא רעה בכלל. להשקיע בבורסה שגומלת למדינה. וזכותו כמו כל אחד שיש לו נגיעות למידע כזה או אחר (כמו בנקאי) להציל את עצמו מהמצב. כן הייתי נטפל אליו לו הוא היה בוחר להוציא את משפחתו מהמדינה לפני שכל עם ישראל יודע שעומדת ליפול פה פצצת אטום... (כולה תיק השקעות). כן הייתי נטפל אליו לו הוא היה מורה לבן שלו לא לעלות למטוס F16 כי יש בידו מידע לא מאושר שכל כנפי ה F16 נתגלו בהן סדקים ואילו שאר הטייסים עולים לטוס... (כולה תיק השקעות). כולנו רשאיים "לנצל" את המיידעים שיש לנו מעבודה או תחביב או בכלל לטובתנו האישית. כך עיתונאים, כך בנקאים, כך סוכני בורסה, כך מוכרי כרטיסים ועוד... יש גבול, כמה ניתן לצפות מבן-אנוש. העניין המרכזי. בכל הפרשה הזאת. אלה חטיפת החיילים. ההרג המיותר של אזרחים וחיילים. שליחה של חיילים למבצעים ללא מזון. שליחה של חיילים עם ציוד בלוי. שליחה של חיילים למבצעים שהעיתונות חושפת מראש. שליחה של חיילים למשימה כששעון הפסקת האש מתקתק. ועוד? טיפול לקוי ובילתי ראוי בתושבי הצפון. או טיפול בלתי ראוי בילדים שמעל חודש במקלט. הסתמכות על נדבנים. הסתמכות על עמותות. הסתמכות על "אדמונד דה-רוטשילד" של זמננו - גאיידמק. אי הכרזה על המצב כמצב מלחמה. מה לא אמרו, מבצע, לחימה, לוחמה, מבצעון, פעולת תגמול. רק לא מלחמה! ונראה נראה עם מס רכוש יפצה את כל המיליונים המסכנים שנפגעו מהמלחמה הזאת. (רמז? עד היום נפגעי פיגועים רודפים אחרי מס רכוש) אז תיק השקעות??? שיהיה לו לבריאות.

שירלי6

New member
חחחחחחחחח

כל כך קשה לך להתמודד עם דיעה שאינה עולה בקנה אחד עם מה שאתה חושב, הא? אתה חייב להוסיף לדיעה שלך קישורים של עוד ועוד החושבים כמוך..

אא ניר

New member
שוב את לוקחת דיון למקום אישי...

להתמודד עם דיעה שונה משלי לא מסובך לי, מה גם שלא התנגדתי לטענתך, בעצמי הייתי יכול לכתוב אותה. כששאלת אם זה מה שאני בוחר לראות, כתבתי, שזה מה שאני, ואחרים רואים. ולהוסיף קישורים, אגב, זה עיסוק חביב עלי טרם שנת הצהריים הברוכה. בכל מקרה רשמתי לפני את התנגדותך האישית אלי. יום טוב. אגב, אם תספרי בסבלנות עד 1298, תגלי שלושה פאפי'ס מצורפים לדעתך.

שירלי6

New member
טיעון צפוי.

כרגיל. צא מזה, מותק. שום דבר אישי. רק שזו לא הפעם הראשונה שאתה מרגיש צורך להוסיף קישורים לדיעות התומכות בדעתך. לגמרי מיותר, מבחינתי. אבל אם אתה נהנה מזה..מי אני שאתנגד.

אא ניר

New member
מותק ?

אז אני מוזמן להצטרף ? כמה נהיה ? להביא קישורים, אגב, זו תופעה נפוצה בכל כתיבה. במאמרים, עבודות אקדמיות, וכו'.

ורד 3

New member
זצ'י (זה גם 10 ...באחלה שפה )

אל תעשה לה את זה .... כשאתה חוזר תביא לה קפה קר מארומה ....!

למעלה