בין שמיים לארץ 1
New member
שאלה של אמון
O.K., אז יושבים בפגישה שנייה אצל יועצת בבית דין רבני. הוא, כמובן, מצהיר שרוצה שלום בית. "בואי, תחזרי, נשכור דירה. נתמודד, עם או בלי ייעוץ". אני שותקת, מאמינה ולא מאמינה. רוצה להאמין ולא מאמינה. או שכן. אבל לא... ואומרת לו את זה. הרי רצית להתגרש וברגע שתבעתי כתובה, פתאום ביקשת שלום בית. שקוף ביותר. ואצל יועצת אתה חייב להיות, אחרת לא היינו נפגשים כלל. "אבל אני כאן", הוא אומר. היועצת שואלת מה הוא צריך לעשות כדי שאאמין לו, או משהו בסגנון. משום מה לא בא לי לבוא ברשימת דרישות. "אנחנו לא מדברים!", אני אומרת לה. יועצת מסכימה, בין נתק מוחלט של 7חודשים לבין מגורים ביחד... מציעה שנשב בבית-קפה ונדבר. אני מהנהנת (רק חבל שלא בדקתי מה הוא חושב). בסוף היא קובעת פגישה לכל אחד בנפרד כי אנחנו "לא מסונכרנים" – הוא "רוצה" שלום בית (איך היא קונה את הסיפורים שלו?) ואני "רוצה אך חוששת.". יוצאים מהחדר, הפעם ביחד. "איך שזה לא יהיה", הוא אומר, "בחלק מהשיחה ההרגשה הייתה טובה". לוחץ לי את היד ו... נעלם. אני עוזבת מאוכזבת.
מניאק, שקרן, קשקשן! לא היינו אמורים לקבוע משהו לגבי בית-קפה?! "מה את רוצה?", שואלת אותי חברה, "את מאוכזבת כי באת עם ציפיות! עזבי ציפיות! תמיד את זו שיזמת, אז למה שהוא ישתנה פתאום? פשוט ת ב ח ר י להאמין לו, למה שהוא אמר. תתקשרי אליו את ותקבעי פגישה". האם אנחנו ילדים קטנים? האם לא צריך להסתכל על המעשים ולא על המילים? איך אפשר להאמין למילים אם האמון נשבר עוד הרבה לפני הפרידה? האם הוא לא צריך לעשות איזשהו צעד, אפילו צעד קטן שאראה שאולי הוא רציני ובאמת מתגעגע אלי כמו שהוא אמר ובאמת רוצה לנסות? אז נכון שהאמון הוא קודם כל אצלי וגם אם יתחיל לחזר אחריי אני עדיין יכולה לא להאמין לו. אבל צעד קטן, טלפון, משהו... לדעתי הבעתי את זה די ברור בפגישה. לא איכפת לו? האם גם לי מותר בכל זאת לצפות ממנו לאיזשהו שינוי בדפוס, לפחות בקטן, שיתחיל להתחשב בי במשהו, כי אם לא יתחיל עכשיו, אז מתי? או שזה ילדותי מדי ועל דבר כזה צריך לעבוד רק בטיפול? אבל איך אני יכולה להשתחרר מהפחד שאולי הוא פשוט משחק איתי, לא רוצה לשלם כתובה, מול יועצת מציג תמונה אחת ולי מעביר מסר "אני לא מעוניין?" או שאולי כל הסרטים הם אצלי בראש? וחוץ מזה, הגאווה מונעת ממני להתקשר, אחרי ההתנהגות המגעילה של המשפחה שלו הוא היה צריך לפחות לבקש סליחה.. או לפחות להתקשר ראשון! ואז אני מרגישה שאני משחקת איתו באיזשהו משחק מטופש.. אוףף, אני כל-כך מבולבלת ועייפה ממחשבות..
נמאס לי כבר! נמאס לי כבר להתרסק ולהתאכזב! במיוחד אחרי שהכאב כבר החל לדעוך והתחלתי להשלים עם הפרידה ונשארה רק עצבות גדולה. ועכשיו כשהתחלתי לחשוב שאולי יש סיכוי לפיוס אז עוד פעם... אבל אני לא יכולה לוותר עליו, לא עכשיו, לא לפני שאדע שניסינו הכל. כך שכנראה שזה בעצם לא משנה מה תגידו (או שאני מפחדת מהתגובות). אבל הייתי חייבת לשפוך את זה החוצה, סליחה על האורך. אז איך, איך משקמים את האמון?!
O.K., אז יושבים בפגישה שנייה אצל יועצת בבית דין רבני. הוא, כמובן, מצהיר שרוצה שלום בית. "בואי, תחזרי, נשכור דירה. נתמודד, עם או בלי ייעוץ". אני שותקת, מאמינה ולא מאמינה. רוצה להאמין ולא מאמינה. או שכן. אבל לא... ואומרת לו את זה. הרי רצית להתגרש וברגע שתבעתי כתובה, פתאום ביקשת שלום בית. שקוף ביותר. ואצל יועצת אתה חייב להיות, אחרת לא היינו נפגשים כלל. "אבל אני כאן", הוא אומר. היועצת שואלת מה הוא צריך לעשות כדי שאאמין לו, או משהו בסגנון. משום מה לא בא לי לבוא ברשימת דרישות. "אנחנו לא מדברים!", אני אומרת לה. יועצת מסכימה, בין נתק מוחלט של 7חודשים לבין מגורים ביחד... מציעה שנשב בבית-קפה ונדבר. אני מהנהנת (רק חבל שלא בדקתי מה הוא חושב). בסוף היא קובעת פגישה לכל אחד בנפרד כי אנחנו "לא מסונכרנים" – הוא "רוצה" שלום בית (איך היא קונה את הסיפורים שלו?) ואני "רוצה אך חוששת.". יוצאים מהחדר, הפעם ביחד. "איך שזה לא יהיה", הוא אומר, "בחלק מהשיחה ההרגשה הייתה טובה". לוחץ לי את היד ו... נעלם. אני עוזבת מאוכזבת.