שאלה של אופי?

השואלת 1

New member
שאלה של אופי?

אני בחורה שקטה וביישנית, ורוצה מאוד להשתנות. שאלתי היא האם אופי ניתן לשינוי? אני אוכל להפוך יום אחד כמו הבנות האלו שאני רואה שתמיד שמח סביבן, ותמיד מוצאות נושא שיחה עם אחרים? האם זה ניתן לתיקון? אשמח לכל תשובה תודה

קודם כל- מהו אופי?

לדעתי.. אופי זה קיבוע של צורת התנהגות ותפיסה חשביתית מסויימת זה עוצר את האדם מלשנות את עצמו אומרים על אדם ביישן "זה באופי שלו" משמע- אין סיכוי שהוא ישתנה ויהיה יותר פתוח לסביבתו ובעצם מקבעים את הביישנות הזו שלו.. לדעתי אין אופי, ישנם צורת התנהגות וצורת חשיבה ואת אלו בוודאי ובוודאי שניתן לשנות וכל עוד את רוצה- את תצליחי!

Loopaloopa

New member
אופי

אופי לא לגמרי ניתן לשינוי. אבל בהחלט ניתן לשנות תגובות במצבים שונים, או לנסות לשנות חשיבה. אני הייתי מאוד ביישנית. ניסיתי לעבוד על בטחון עצמי, עזר לי עידוד מצד הורי. עזרה לי הצלחה בנושאים שאני טובה בהם ועזרה לי בחירה בהתמודדות עם מצבים שלא חשבתי שאעמוד בהם, כמו הצטרפות לתאטרון קהילתי. המפגש השבועי פתח אותי ושיחרר אותי. זה היה צעד אחד מיני רבים. אני בהחלט שונה היום מבחינת התנהגות, אבל הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי חושבת את אותן המחשבות. הרבה פעמים פוחדת לגשת לאנשים ולדבר איתם ומחכה שיפנו אלי. בסופו של דבר ברור לי שזה הכל בראש, אבל הביישנות טבועה בי. כשאני אוזרת אומץ דברים מסתדרים, אבל זה עד היום פעמים רבות כרוך בדם, יזע ודמעות.

nutmeg

New member
אופי

או "סגנון" אי אפשר לשנות הרבה - אפשר לשנות בשוליים ואפשר לשנות התנהגות.

mm007

New member
שאלה של אופי?

לפי דעתי אופי הוא הרגל חשיבתי של האדם במשך הזמן אנו מתרגלים לחשוב בצורה כזו או אחרת וזה משפיע על התנהגותנו בהמשך..... כאשר אנו רוצים לשנות פרט זה או אחר בייינו זה נראה לנו קשה במיוחד מישום שהרגלנו את עצמנו לחשוב בצורה זו או אחרת ........אך זה אפשרי ואף פשוט הוחכה לכך היא השינויים החשיבתיים אשר אנו עוברים בחיים . כאשר אנו מסתכלים אחורה בזמן אנו לא מבינים למה התנהגנו כך. לפי דעתי זה אפשרי בהחלט לשנות את האופי וכמה שיותר מהר כך יותר טוב.....

למעלה