שאלה שכבר חשבתי עליה

morashtty

New member
שאלה שכבר חשבתי עליה

הרבה זמן ובמקרה נזכרתי בה היום. בכל מהלך הסדרה טיאלק' עושה את המדיטצית קלנורים , מה זה בדיוק ? איך זה עוזר לו ? כל הג'אפה עושים את זה ? איך זה יכול לגרום לכך שהוא יראה זכרונות מהעבר ? מה הקשר של הנרות לכל העסק ?

subatoi

New member
מה הקשר במדיטציה ארצנית לנרות?

אני מניח שזה בשביל האווירה... כל השאר? עניני חייזרים/גואולד/זחלים ושאר שטויות. אמרו על זה פעם משהו?

kinspirit

New member
ממה שאני הצלחתי להבין

קלנורים הוא למעשה מצב של מדיטציה עמוקה ביותר. בזמן שהג'אפה נמצא במצב זה, השותפן שבתוכו "עובד" על הגוף ומרפא אותו מכל מחלה או משהו בסגנון שהגוף פיתח. זה בעצם במידה רבה כמו השינה של האדם - הג'אפה זקוק לקלנורים על מנת להיות מסוגל לתפקד ולשמור על בריאותו. בכל הנוגע לכך שטיאלק ראה את הזכרונות מהעבר (אני משערת שמדובר על הפרק crossroads), טיאלק הכניס את עצמו למצב עמוק ביותר של קלנורים אשר בו הוא הצליח לתקשר עם השותפן שבתוכו (משהו שעד אותו יום לא האמינו כי אפשרי). השותפן היה זה אשר העלה את הזכרונות בתוכו. והקטע של הנרות, כפי שנאמר, כנראה שזה פשוט קטע שעוזר בריכוז או משהו כזה, כמו שאצלנו אוהבים לשים נרות לאווירה.

Chelnak

New member
להלן ציטוט מהפרק Holiday כהסבר:

כזכור, בפרק הזה אוניל וטיאלק התחלפו בגופיהם, וטיאלר היה צריך ללמד את אוניל איך לעשות קלנורים, מכיוון שאוניל הרגיש חולה: "Relax. Concentrate. You must imagine the center of your mind and focus. Allow it to take you into a waking sleep. There you will dream. When you do so, it will be in harmony with the symbiote. Your subconscious minds will be as one. At that moment, you will have achieved kelno'reem. Here the symbiote will receive information necessary to repair your sickness."

למעלה