שאלה שטותית אבל...

carto3

New member
שאלה שטותית אבל...

זאת תשמע שאלה שטותית, אבל... בטיחות מל הכל.

השותף שלי לתחביב אוהב לשוט ולהנות מרוח מפרשים מתוחים,אבל... לא יודע לשחות...
האם אני צריך לדאוג מכך?
חשבתי לרכוש עבורו אפוד ציפה (אם להודות על האמת - גם שאני ירגיש בטוח ולא רק הוא).
מדובר באדם בוגר ולא כלכך קטן במימדיו (להערכתי סביב ה-100 ק״ג).
יכולים להמליץ לי על אפוד ציפה שיעשה את העבודה ויקנה שקט נפשי על הסיפון?

gb228

Active member
לא שטותי בכלל

זה רק אנחנו שבבד"כ מתעלמים מזה (אופי, מזג אויר) - אם תסתובב במרינות באנגליה תראה שכמעט כל שייט מסתובב שם עם חגורת ציפה עליו.
מפוסטים קודמים אני מבין שהסירה היא כזו עם קוקפיט "יבש" ולא משהו ספורטיבי ורטוב (כמו קטמארן)
מכיוון שזהו אפוד ציפה שיהיה בשימוש בכל הפלגה ולאורך כל ההפלגה כדאי להשקיע במשהו נוח - לדעתי חגורה מתנפוחת עם מנגנון אוטומטי.
רצוי גם כזו שיש לה רצועת מפשעה - מבטיח שהאדם לא יחליק מתוך החגורה כלפי מטה כשהיא צפה.
אם בכושר השייט אתה נדרש גם לרתמה, אפשר לקנות כזו עם רתמה מובנית וזה חוסך את אחת הרתמות.
יש עם מנגנון פניאומטי ויש עם מנגנון של טבליית מלח - לי יש מהסוג השני - כשקניתי נאמר לי שקל יותר לתחזק אותו (כל מנגנון דורש חידוש אחת למספר שנים).
אם זכור לי נכון כושר ציפה טוב הוא של 150 ניוטן ומעלה (במיוחד כשמדובר באדם גדול)

carto3

New member
האם אני יכול להבין ש

האם מדבריך אני יכול להבין שאפו די הציפה ה״סטנדרטיים״ (אלו המחויבים על פי חוק להיות בסירה. נדמה לי שהם מקוטלגים כדגמי 1 ו-2) לא מספיקים לצורך הצפת אדם גדול כמדובר?
לא ניסיתי, אבל על פניו אני בספק שאפוד כזה יוכל לעשות את העבודה בצורה בטוחה למשקלים של סביב 90-100 ק״ג.

תודה על הפירוט.
אעשה כדבריך וארכוש עבורו אפוד ציפה מתאים.
תודה!

carto3

New member
ברור

מסת שריר כבדה יותר ממסת שומן.
עניין של משקל סגולי או משהו כזה.

gb228

Active member
לא כתבתי דבר בהתייחס לאפודי הציפה הסטנדרטים

כי התייחסתי בעיקר לנוחות שימוש לאורך זמן.
קרוב לודאי שגם הם יעשו את העבודה של הצפה, אבל להיות חגור באחד כזה במשך הפלגה של כמה שעות זה תענוג מפוקפק.
יש גם אפודי ציפה שמיועדים לקיאקיסטים, קטמראנים, אופנועי ים וכו - לא מתנפחים, דקים, גמישים ומתלבשים כמו חולצה עם רוכסן. הרבה יותר נוחים מהדגמים שציינת, אבל גם איתם להיות באוירה "יבשה" זה תענוג קטן כי תוך זמן קצר זה הופך לאוירה "רטובה" מרוב זיעה

sun day

New member
ליום ההולדת שלו תרכוש לו שיעור שחיה

אף פעם לא מאוחר ללמוד.

רעיון מצויין ואני יכול לתת לך שם של מורה צנוע וטוב, באזור המרכז, שמתמחה בלימוד שחייה בעיקר לגיל מבוגר.

למעלה