שאלה שחשובה לי מאוד.

שאלה שחשובה לי מאוד.

ב"סוד" נאמר שאם אנחנו מרגישים כאב או עצבות יש לשנות מיד את מצב הרוח לשמחה ומחשבות חיוביות. יש לי בעיה עם זה, כלומר אני תמיד הייתי אישה שגם אם עצוב תמיד מנסה שלמוח וגם אם קורים דברים קשים אז אני הייתי מדלגת עליהם כאילו כלום לא קרה. מה שקרה לי עם הזמן היה שאני הפכתי לאטומה רגשית. ממש ככה. היו עוברים דברים לידי ואני הייתי אדישה לגמרי לגבי כל הצער והכאב שלי ושל האנשים הסובבים אותי. תמיד קראו לי "חזקה" אופי חזק, כלום לא מפריע לי ופוגע בי, אבל בפועל פשוט לא הייתי מרגישה כלום.... אני דווקא חושבת שלהרגיש כאב ועצב זה מבורך. לפחות מרגישים משהו לא? מה שעוד נאמר בסוד הוא שאם אנחנו מרגישים לא בנוח עם משה שאנחנו עושים אז זו לא הדרך הנכונה. אז אני ממש לא מרגישה נוח ללכת לעבודה (לא בא לי ) אז מה עלי לעשות? לא ללכת?

ע ו פ ר ה

New member
ברוכה הבאה עדי עמר

גם אני לא בעד להשקיט את הרגשות. צריך לבטא אותן. השאלה היא אם הרגשות מנהלים? לפי מה שאת כותבת, זה לא הסיפור שלך. הרגשות יכולים להיות אבן פינה עבורנו. משהו שמאותת לנו לגבי הדרך. את לא אוהבת ללכת לעבודה? איזו עבודה תעשה לך טוב? מה היית רוצה שיהיה שם? תחילי לבנות לך חזון לגבי מקום עבודה ותתחילי לחפש משהו חדש. אין צורך ללכת לעבודה שלא אוהבים. יש צורך למצוא עבודה שכן אוהבים ללכת אליה. באהבה עופרה

kikona126

New member
היי עדי

בספר "הקולונל שבר" הסופר (ששמו ברח לי מהראש כרגע) מתאר קטע של אדם שחטף הלם קרב, הלם מהמכה שקיבל. הוא לא הרגיש כלום ולא זז. היו בטוחים שהוא מת, גם הוא היה בטוח, אבל אז הוא התחיל להרגיש כאב, וסבל, והוא הבין שאם הוא מרגיש את זה משמעו שהוא קיים. אינני אומרת שצריך כל הזמן להרגיש סבל או כאב, אלא הדגש פה הוא על המילה להרגיש. אני חושבת שהספר לא מדבר על הרגשות שכאלו אלא על כך שיש אנשים ששוקעים בדיכאון. הספר הוא לא המדריך (בה' הידיעה) לחיים, המטרה שלו היא לפקוח לנו את העיניים לכך שצריך לשנות דברים, לשנות דרך חיים. תמשיכי להרגיש זה חשוב

למעלה