שאלה שחלפה במוחי

שאלה שחלפה במוחי

שקרניות קטנות ויפות מבוסס על סדרת ספרים, נכון? וידוע שבדרך כלל לגיבורי סיפור יש משמעות מסויימת, והשמות של הבנות, חוץ מאמילי, מקוריות במקצת. במיוחד השם אריה שמעולם לא נתקלתי בו לפני הסדרה הזו.

אז מישהי יודעת מה פירוש השמות בסדרה? ולמה הן נקראו כך?

יסמין@

New member
השם האנה לא מקורי

לא קראתי את הספרים. מניחה שאריה נקראת כך משום שאימא שלה או אבא שלה אוהבים אופרה?
ספנסר זה בדרך כלל שם משפחה. לפעמים בארה"ב משתמשים בשמות משפחה כשמות פרטיים.

נכון

אבל האנה למעשה זאת חנה, ובדרך כלל יהודים נותנים את השמות הללו לבנות שלהם. למיטב ידיעתי, האנה לא יהודיה. ולא הבנתי את הערה של אריה וההורים שאוהבים אופרה. קיימת דמות כזו באופרה?

יסמין@

New member
האנה אכן זה חנה

אבל הנוצרים נוהגים לתת שמות מהתנ"ך: שרה, רבקה, לאה, רחל, אברהם, משה, שמואל וכו' וכו' וכו' - כמובן הם הוגים זאת אחרת.
"אריה" = שירה באופרה. קטע סולו שבו הדמות מביעה את רגשותיה. ראי בויקיפדיה.

יסמין@

New member
דוגמאות לשמות תנ"כיים

סמואל ובקיצור סם (שמואל), מייקל ובקיצור מייק (מיכאל), ליאה (לאה), רייצ'ל או ראקל (רחל), ג'וזף (יוסף), ג'ושוע (יהושוע) ועוד המווווווווון שמות מהתנ"ך שגם נוצרים נותנים לילדיהם. כלומר זה ממש לא סימן היכר ליהודים. למשל מייקל ג'קסון לא היה יהודי וכמוהו אייברהם לינקולן נשיא ארה"ב, ואלו רק 2 דוגמאות. אם תשימי לב תראי שאת מכירה הרבה אנשים מפורסמים ולא מפורסמים שאינם יהודים ויש להם שמות מהתנ"ך.

ונזכרתי בעוד כמה דוגמאות מהסדרה של דמויות לא יהודיות עם שמות תנכיים: עזרא, טובי (בעברית: טוביה), קיילב (כלב בן יפונה שעזר ליהושוע), הבן דוד של מאיה נייט (קיצור של נייתן, ובעברית: נתן), אחיה של אריה מייק (מייקל, מיכאל), אן סליבן הפסיכולוגית (אן-אנה דרך נוספת לבטא חנה), ויש בוודאי עוד אבל את אלו אני זוכרת עכשיו.

תודה

אגב, באמת הסדרה משופעת בשמות תנכיים, גם אני שמתי לב לכך. וכן, גם הנוצרים נותנים שמות מהתנך, אך זה מבוטא אחרת.

גם אני הצצתי בפורום שכתבו על הספרים

וממש הרסתי לעצמי חלק נכבד מהסיפור. לכן, אני אומרת, אם כבר להרוס אז עד הסוף ופשוט לקרוא את הספרים...

such an angel

New member
אני בחיים לא שמעתי ספנסר לבת

היה לי ממש מוזר בהתחלה..
שמעתי רק ספנסר לבן !

יסמין@

New member
כן, אבל לפעמים נותנים

שמות של בנים לבנות ולפעמים נותנים שמות משפחה שנהוג לתת לבנים - גם לבנות.
דוגמה, שם של סדרה מאוד עתיקה: מרפי בראון. מרפי זה שם משפחה ואם כבר, נותנים אותו כשם פרטי לבן. והנה כאן היא הייתה אישה.

למעלה