שאלה שונה ומשונה

ravehor

New member
שאלה שונה ומשונה

מכירים את זה שיש תקופה שבה יש לכם אובססיה למשהו, נגיד לחלומות צלולים.. אחרי זמן ארוך שלא התעסקתם בנושא פתאום אתם מתחילים להשקיע וכו'... החלטתי לעשות משהו מעניין: כשהתחלתי שוב להתעסק בנושא שמעתי שיר מסויים מספר רב מאוד של פעמים ושמעתי אותו בדיוק כשהתעסקתי בחלומות צלולים. אז נוצר במח שלי קשר בין השיר לנושא.. בטח חלק מפה יודעים על מה אני מדבר... כשאני שומע את השיר עולים לי רגשות ומחשבות מאותה תקופה בנושא חצלולים.. מה אתם חושבים שיקרה אם בזמן שאני אשן מישהו ישמיע לי את השיר הזה? זה יכול להביא אותי למודעות? (שאלה נחמדה, קצת שונה
)

Bluescale

New member
אתה יודע מה

בגלל השפעת הזיכרון האסוציאטיבי אני חושב שהשיר נקלט כטריגר תת מודע ואינסטינקטיבי וכמו שנאמר ``זכית``. אני כן חושב שזה יגרום לך לחצלל ואפילו אני אומר תשים פלייליסט לשינה כך שהשיר הזה יהיה הכי רועש ולאחר 5.5 שעות שינה או 6 אפילו כי במחזור השינה ה 4 המודעות עולה.

Avior1

New member
וואלה צודק..

גם אני מכיר את המצב הזה ששיר מזכיר לי תקופה מסויימת.. לגבי השאלה שלך יכול להיות רעיון טוב.. ללכת לישון עם זה לקום אחריי כמה שעות שינה ולחזור לישון שהשיר הזה ברקע..

ravehor

New member
דווקא יש לי הרבה שירים כאלה

לאו דווקא בנושא של חלומות צלולים... מעניין מה יהיה אם אני באמת אשים את כולם בפליי ליסט לשינה... אבל אני אשים אותם אחרי השיר של החצלולים אני ארצה להיות מודע ולחוות את זה :)

yarden41

New member
התמכרתי להארי פוטר בזמן לימדת חלום צלול. זה

עזר לי נורא!!!

ravehor

New member
טוב הבוקר ניסתי

אחרי 4 וחצי שעות שינה . שמתי את האוזניות ונתתי לשיר לחזור על עצמו כל פעם שהוא נגמר.. שכבתי ככה שעה וחצי ולא הצלחתי להרדם אז בסוף הורדתי את האוזניות.. אני אנסה פעם אחרת להרדם איתן.. אבל כנראה שהשעה וחצי כן השפיעה על המח כי כשנרדמתי כן היה לי חלום צלול קטן! ולפני שנרדמתי אמרתי לעצמי שאם אני אחצלל אז אני אנסה את השיטה של פבל שזה לשבת ולהגיד "אני __ גר ב__ וחולם עכשיו.." אז עשיתי את זה וזה באמת שיפר את המודעות פתאום הכל נעשה חד וברור כזה..

silverhawk

New member
יכול להיות שחוסר הנוחות של האוזניות

מנע ממך להרדם. נסה אולי להשמיע את המוזיקה דרך המחשב.

ravehor

New member
סידרתי את זה ככה

שהייתה אוזניה אחת באוזן אחת והאוזן השנייה הייתה על הכרית... אני אנסה מהחמשב למרות שהוא מטר וחצי.. אולי אם אני אבקש ממישהו שיפעיל את זה בלי שזה יעיר אותי.. אבל אני מבין למה לא הצלחתי להרדם- בגלל המוזיקה (Aהייתה כבר על עוצמה נמוכה) לא הצלחתי להרדם רגיל- לחשוב מחשבות ולתת למח בהדרגה להרדם. השיר פשוט משך אותי חזרה כל פעם (אבל הבעיה היא שמסיבה מסתורית המחשב שלי נכבה כל יום ב-8:10
וזה לא מתאים לי)

jast

New member
אולי חשבת על זה יותר...

ולא הצלחת להרדם בגלל זה... (לשמוע את אותו שיר במשך שעה וחצי? נשמע מעצבן.. איזה שיר זה? אגב, גמאני כל התקופות בחיים שלי מסודרות ע"פ שירים וריחות ומקומות ומכתבים וכו'.. קיצר, דברים כאלה שהיו ברקע ומזכירים)

eladimadi89

New member
ענק חחחח עוד שיטה

ליצור קשר בין ריח של קטורת (דוגמא) לחלומות צלולים, ואחרי 4 שעות שינה נגיד שמישהו ידליק קטורת לכמה דקות ויצא עם הקטורת מהחדר, זה יכול לעזור לא?

ravehor

New member
יכול לעבוד!

נו- עוד שיטה אבל זה לא קל ליצור דברים כאלה במכוון... בכל זאת מדובר בקשר תת מודעי לדבר.. אבל בהצלחה

ravehor

New member
איזה שיר של דפש מוד

(אני לא מעריץ) למרבה האירוניה רציתי לנסות הבוקר להשמיע מהמחשב לכן הכנתי הכל לפני שהלכתי לישון ופתאום כשהתעוררתי גיליתי שאני חולה
ולא יכלתי לחזור לישון

eladimadi89

New member
אני חושב שזה השיר

Enjoy the silence - שיר מרגיע וכזה סבבה, ממליץ לשמוע

silverhawk

New member
לא מספיק

במהלך השינה (וגם בעת תהליך ההרדמות) מתהפכים פעמים רבות. קשה לי להאמין שהאוזניה לא יצרה מידה מסוימת של חוסר נוחות. ו... כדאי שתבדוק את המחשב שלך.

למעלה