שאלה שאני מקווה...

שאלה שאני מקווה...

שלא תרתיח ליפית את הדם. לאורך השנים הואשמו משינה בגניבות קטנות פה ושם. פעם הכרחתי מוכר בטאואר רקורדס להוכיח לי אחרי שהוא אמר לי את זה. הבחור טייל למדור ה rock pop soul ושלף לי את Madness - the heavy heavy hits. השיר one step beyond נשמע דומה להפליא לריקוד המכונה. ובשיר night boat to cairo הגיטרות דומות לרכבת לילה לקהיר. כמה מכם שמעו את השירים האלה? יש לי רשימה של עוד טענות על דמיון של שירים של משינה לשירים של הפיקסיז ועוד. שמעתם את הטענות ו/או השירים המדוברים? ויפית - גם אם דיברת על זה לפני 20 עמודים אני אשמח לשמוע תשובה.

שלמונזה

New member
למה תמיד אני אשמה????

אני תמיד בעד דיונים, רק לא כאלה שחוזרים על עצמם יותר מידי... לגבי השירים כמובן שכולם יודעים שמשינה הושפעה (אני מעדיפה את המילה הזו) מלהקות בחו"ל ושומעים את זה גם בשירים. הדוגמאות הקלאסיות הם אלה שציינת של רכבת לילה וריקוד המכונה. כרגע אני לא זוכרת עוד שירים (למרות שיש), אבל הביאו לי המון דוגמאות כאלה, את ה"חיקוי" של משינה (יעני השירים המקוריים) לא שמעתי כי אני מפחדת שזה יהרוס לי את השיר... ואני דווקא אשמח לעוד תגובות

N a V e

New member
זה ידוע....

יובל בנאי אהב ספציפית את להקת madness שציינת. אבל הוא הושפע מהם בסיגנון המוזיקה,ולא יותר. יכול להיות שאכן משינה נעזרה בהם פה ושם,אבל בת´כלס,אם תשים לב למשינה יש כמות עצומה של שירים ורובם מקוריים שלה בלבד. אני לא חושב שיש יותר מ-5...גג 7 כאלה... יתכן שהשירים האלה נתנו ללהקה השראה...ומשם התפתחו השירים המוכרים והאהובים.

adamfe

New member
גברת שרה השכנה.....

מושפע מהשיר של בוב דילן- הוריקן

מושפע?????

זה לא השפעה, זה העתקה!!! הייתי בהופעה של משינה ביום הסטודנט בת"א ב94 והם שרו את הגברת שרה השכנה ובמקום הבית האחרון הם שרו את הוריקן! ודני, WISH YOU WRER HERE של הפינק פלויד, אחד לאחד. ויש עוד המון.

sherennn

New member
אדייייייייייייררר!!!!!!!!!!!!

גדול!! חח אני חייבת לשמוע את הוריקן...!
זה ממש מגניב!

אני כבר לא מפחד

ושמעתי את שתי הדוגמאות שציינתי. כמובן שיצאתי אז מהחנות טיפהלה מושפל והמום, אבל עבר לי - עברו 7 שנים מאז. עכשיו כששמעתי את השירים האלה זה פשוט הצחיק אותי - איך הם עשו את זה בלי בושה
אפשר פשוט להגיד שמשינה עשו קאברים. "אני מודה או לא מודה אני שותק לא מתוודה ובצוואר לי מתנפח ווריד אני פותח את הפה אך כמו תמיד זה לא יוצא את האמת צריך כבר להגיד: א-ש-ם הייתי אשם"

sherennn

New member
יש לי רשימה של...

כל מיני שירים... ביניהם השירים שהזכרתם... אבל עוד כמה...(גם של הפיקסיז) בקיצור - אני ארשום...אבל כרגע אני לא ממש יכולה
ו...את השירים של מדנס שמעתי! (את שניהם) בקשר לנייט בואוט טו קיירו...אין לי ממש שמיעה מוסיקלית נהדרת...אבל אי אפשר להגיד שהם ממש גנבו את השיר..לפי דעתי זה לא ממש דומה..לא יודעת...
בקשר לוואן סטפ ביונד...ז פשוט מממש דומה...אפשר להגיד שזה על אותו עיקרון ושהם מאוד הושפעו ושהם פשוט שינו את הלחן...
אבל זה באמת ממש דומה... כמובן שאפשר למצוא הבדל...
שניהם טובים... בכלל למדנס יש שירים טובים (ממש שאני מכירה)
זהו... אחר כך אני ארשום רשימה של השרים שהם דומים....

sherennn

New member
אז ככה, זאת ../images/Emo41.gifהרשימה../images/Emo41.gif:

אספתי כל מיני שירים שאנשים דיברו עליהם. בפורום הזה וגם בפורום אחר (זיהוי שירים) בקיצור, זה מה שהם רשמו...אתם מוזמנים לחלוק עליהם, להסכים ובכלל להביע את דעותיכם..: כמה שכבר היו:
גברת שרה השכנה: bob dillen - hurricane
רכבת לילה לקהיר: madness - night boat to cairo
ריקוד המכונה: madness - one step beyond ולכל השאר:
אכזבה: the cure - boys don´t cry
דני: pink floyd - wish you were here
שלומית בונה סוכה: pixies - ceciliann
תתעורר: pixies - m/velouria
איזה איש: pixies - rock music
איזשהו שיר ממפלצות התהילה(שיר נושא או משהו כזה..): pixies - anna ובלי קשר...זה לא שיר אבל הם לקחו מפינק פלויד את "אמא לב אטום" (mother atom heart) אני מתנצלת מראש על שגיאות כתיב או כל סוג כלשהו של שגיאות בשירים..
sherennn

אני זה

הבנאדם שהנושא הזה מרתיח לו ת´דם !!!!!!!! דיייי לדבר על זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עם הרבה דברים לא הסכמתי עד ששמעתי חלק אבל...שלומית בונה סוכה !?!?!?!? אתם השתגעתם ?!?!?!?!?!?!?!?! זה שיר מחג ישראלי אם אתם לא יודעים.... איך זה יכול להיות שזה נגנב מלהקה מחו"ל ??!?!?!?!?!??!

שלמונזה

New member
אכן

גם אני תמיד תהיתי מה הקשר לשלומית בונה סוכה... מסתבר שהקצב של איך שהם חידשו את זה או משהו נורא דומה ללהקה שהם ציינו! גם אביגיל (אוהבת משינה) שלחה פעם את השיר כדי שאני ישווה, אבל אני אישית לא ממש מצאתי את הקשר כי גם אני תקועה בקטע של זה רק חידוש של שיר חג איך זה יתכן....

sherennn

New member
תקשיייבו!

אל תהרגו אוותי!!!!!!!!!!!!!!! אני לא אמרתי שום דבר... מצידי שיעשו מה שבא להם... אני רק כתבתי שוב מה שאחריים כתבו פעם!!!!!!!!!!! אין לי מושג... בכלל לא נראה לי ששמעתי שירים של הפיקסיז..אבל לא משנה.... אולי התכוונו לאיך שביצעו את השיר....?!?!?!?!??? טוב לא יודעת... בקיצור...זה באמת מטומטם...כשחושבים על זה...
אבל בכל מקרה זה כל כך לא חשוב... הם עדיין אותם משינה
אבל אני חייבת ללכת... בייייי!

אני לוקח את זה בקלות

למשינה באמת יש מספיק שירים מקוריים. בקשר לשלומית בונה סוכה ברור שזה שיר ילדים ישראלי לסוכות. לא שמעתי,את הפיקסיז אז אני לא יכול להגיד שום דבר בקשר לדמיון לשיר שלהם. אם כבר ציטוטים בשירי משינה, אז בהוי סלסלאת מצוטט שדות תותים לנצח.

יש לי פיתרון !

הפיקסיז נתנו למשינה שיר אחד...ובתמורה קיבלו את שלומית בונה סוכה כמחווה....
....שלומי בונה סוכה....חחחחחחחחח...

feedback

New member
אני מקווה שזה יהיה מובן...

אמא לב אטום, או Atom heart mother הוא שמו של השיר הארוך ביותר אי פעם של פינק פלויד (23:45 דקות) וזה גם שמו של האלבום החמישי שלהם מ1970. את הציטוט הבא לקחתי מהעמוד הזה שמופיע באתר המצויין שלהם: The title ´Atom Heart Mother´ was found when Ron Geesin pointed to a copy of a newspaper and suggested to the band that he would find a title in it. Roger Waters saw an article about an operation that had been done on a mother to provide her with an atomic powered pacemaker. and remarked, "That´s a nice name. We´ll call it that. Atom Heart Mother. " אז אם הבנתי נכון את הקטע, השם בא מכתבה בעיתון על אשה שהשתילו אצלה קוצב לב אטומי.

עוד כמה דברים ששמעתי

קודם כל "הסיפור שלי הוא קצת מוזר" מאוד מזכיר את המשפט הראשון ב HOUSE IN THE MIDDLE OF THE STREET של מדנס... מלבד זאת שמעתי עוד כל מיני קישקושים כמו נגעה בשמים SMELLS LIKE TEEN SPIRIT - NIRVANA כולם אומרים לי תזהר - SINCE I´VE BEEN LOVING YOU - LED ZEPPELIN ועוד הרבה, אבל לדעתי, סתם נתפסים אליהם! בגלל שתי תקריות מדנס ממשינה 1 ומגבירותי ורבותי! מדובר במעין הצדעה הומוריסטית כיאה למשינה ללהקה גדולה ואהובה כמו מדנס! הרי רכבת לילה לקהיר, זהה בשם כמעט למעבורת לילה לקהיר של מדנס, לכן משינה התלבשו על המילים האלה של אהוד בנאי ועשו מין בדיחה בכך שהשיר מתחיל באותן צפירות (הגיטרות לא דומות...). בקשר לאינסטרומנטל "צעד אחד מעבר" וריקוד המכונה, אכן, זהו המקרה היחידי שאפשר לדבר על העתקה בוטה. כל השאר לדעתי זה קישורים די מאולצים, למה אף אחד לא אומר כלום על ג´קי של היהודים, שהוא מורכב מאותם אקורדים של סטארוואי טו הוואן, ואפילו לפעמים הם שרים את הסיום של זה בהופעות... וגם "כל הסיפור" מאוד מזכיר את "ילדה מתוקה שלי" של רובים ושושנים מבחינה מוזיקלית... בכלל, זה לא משנה, כי הגדולה של משינה היא בשירים הכ"כ "משינאים" שלה, והכ"כ מקוריים, כגון אופטיקאי מדופלם, אז למה לי פולטיקה עכשיו, הכוכבים דולקים על אש קטנה, בדרך אל הים, המשפט, ועוד רשימה ארוכה של שירים גדולים!

sherennn

New member
וואלה!

הסיפור שלי הוא צת מוזר באמת די דומה.... אבלללללל...לעזאזל...זה בקושי כמה אקורדים דומים... לא יותר...
ההמשך הוא מה שמשנה!!
יש המון שירים שהם דומים בכל מיני חלקים...

למעלה