שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

איפה דר סטן נעלם

רסקול

New member
אולי, הוא התנגד למהלך של הדחת

סאמר? לדעתי אם הוא איש מקצוע בעל יושרה פנימית [אינטגריטי] ויושר אינטלקטואלי הוא לא יכול היה לקחת חלק בהדחה הבזויה הזו.

Y. Welis

New member
לא בזויה בכלל. נדרשת לטובת הכלל

היא הודתה בכל ואמרה שזו אשמתה. מה עוד צריך? זה לא אומר שהיא לא תחזור, אבל כרגע כששתי החדשות בשלבים קריטיים מאוד, היא בהחלט צריכה לזוז.

רסקול

New member
אהה- אז אנחנו בשיקולים

תועלתניים בהם מכמתים את טובת הכלל מול טובת הפרט. כאן כנציג הפרט אמור פי "להיסתם", לכאורה?

Y. Welis

New member
איך אתה נציג הפרט?

אם לכך כיוונת - אתה בטח לא במיעוט בפורום: יש לפחות עוד בחור אחד ו-3 בנות עם דעות דומות. מכל מקום בקבוצה ששואפת למטרה מסויימת, טובת הכלל חשובה יותר. הייתי אומר שזה אינסטינקט אנושי. זה בוודאי לא נוח לפרט וזה מקור להרבה דרמה, אבל אם המטרה חייבת להיות מושגת, הרי שהפרט תמיד יוקרב.

רסקול

New member
בלי להעליבך באופן אישי

אבל זו בדיוק תשתית הפאשיזם, אז הייתי נזהר מאוד בהכללות מהסוג הזה.

Y. Welis

New member
לא. הפאשיזם עוסק בהחלת המחשבה

של היחיד העליון, הדיקטטור, כמייצג היחיד והמושלם של המדינה ו'רוח העם' על היחיד. בחברה חופשית היחס הוא אחר. אבל אני מדבר על קבוצות קטנות יותר, ודינמיקות חברתיות יותר פשוטות ולא פוליטיות (אכן, בלי פוליטיקה). אם אתה רוצה לדבר על זה יותר לעומק, בקר בפורום 'ערוץ ההיסטוריה'.

רסקול

New member
אני חושב שאני יודע מה זה

פאשיזם. ההכללה שלך בעלת אופי פאשיסטי , כי נעדר ממנה היסוד המוסרי האמיתי, וזכות היחיד להימנע מהקרבת עצמו למען טובת "הכלל". יתרה מכך, אם אתה מאמין שבסדרה הזו יש "חברה חופשית" - ואם אתה שולל כל קריאה ביקורתית של התוכנית הזו, או אז הויכוח שלנו הוא של חירשים, ככל הנראה.

א ו ר3

New member
../images/Emo11.gif

סאמר חטפה אותו והחזיקה אותו בחדר סודי בבית , והיא איימה על צוות ההפקה של התוכנית שעד שהיא לא מקבלת סופ"ש רומנטי בצימר עם מרקוס החתיך, היא לא משחררת את ד"ר סטן . זאת הסיבה האמיתית לכך שסאמר עזבה...

למעלה