שאלה שאלתית...

• פותח הנושא nfnf
  • פורסם בתאריך

nfnf

New member
שאלה שאלתית...

שלום כולם. שאלה למביני עניין אני דתיה, אם ל-2 ילדים קטנים, בת 27. מעולם לא עשיתי צבא אלא שנתיים שירות לאומי אני שוקלת להצטרף לקבע, בהנחה שהצבא יהיה מעוניין בי... הדבר נמצא בתהליכים, וכנראה שיש מצב. אני אמורה להתגייס לתפקיד מקצועי וספציפי שמחייב קורס קצינים. הבנתי שאין מנוס מטירונות, נו מילא- עם זה אני משלימה-כאילו נסעתי לחו"ל לשבועיים, מבחינת הילדים שלי, אבל נושא הקורס קצינים מלחיץ משהו... אני לא אראה את הילדים שלי 4 חודשים??? טוב ברור שבסופו של דבר ההחלטה שלי- הרי לא מכריחים אותי להתגייס-והתנאים קורצים... רק שיש משהו מאיים בלא להיות בבית 4 חודשים- אני הרי לא ילדה בת 18, בכ"ז יש בית לנהל ו-2 ילדים שאני לא יכולה להתנתק מהם...(ואני לא מדברת על הילד הגדול בבית- שמאד תומך בתהליך) ולשאלתי- האם ידוע למישהו מכם- 1.) האם קורס קצינים לאמהות _או מבוגרים, או משהו כזה...) הוא זהה לקורס קצינים הידוע- או שיש הקלות כלשהן? אולי זה רק יום לימודים מאד ארוך...וחוזרים לישון בבית? (אין לי מושג, מי ששאלתי- אמר שלפי דעתו יש משהו כזה...) 2.) קצת פחות מטריד אותי אבל... טירונות למבוגרים (כמו עולים חדשים ומקרים כמוני...)- האם היא שונה מטירונות רגילה? יש קצת יותר התחשבות? כמה זמן היא עורכת ואיפה? תודה רבה על כל מידע... אפשר לענות לי גם במסרונים תודה רבה רבה אני

deathcaster

New member
תשובות

קורס קצינים לנשואים נשואות : יש הקלות כן, לא נשארים שבתות, אבל נשארים ימי חול, כמו כן אם אינני טועה את זכאית לטיסות למרבז הארץ. ידוע לך שקורס קצינים תעשי בבה"ד 1 נכון ? וכמובן השלמה חיילית בבה"ד הרלוונטי. גם בטירונות יהיו לך הקלות , כמובן שהכל מותנה אם תהיי "ילדה טובה" ותעשי מה שאומרים לך, יהיה בעיה למפקדים להתמודד עם מישהי שהיא גדולה במס' שנים לא מבוטל מהם, אבל אם תתני להם את הכבוד הנדרש תהיי ממושמעת ותתנהגי בהתאם ( דבר שיהיה לך קשה , אל תשלי את עצמך ) אין סיבה שלא תקבלי את ההקלות להן את זכאית. ככל הידוע לי קורס קצינים נערך 6 חודשים ולא 4 , אלא אם כן , מוותרים לך מראש על הקורס הכנה לקצונה. איזה מסלול קצונה את הולכת לבצע ? איפה תעשי טירונות ? באחד מבסיסי הטירונות הכלל צה"ליים , או זיקים ניצנים בדרום או מחנה 80 באיזור פרדס חנה, אלו רק דוגמה, יש עוד, אלא אם כן תהיי חלק מהתוכנית החדשה של צה"ל שבה תבצעי טירונות בבה"ד החיילי הרלוונטי אלייך. כמה זמן תיערך הטירונות ? הערכה גסה ? בין 10 ימים ל-3 שבועות, תלוי במסלול שלך.

outer

New member
תשובה תשובתית

אהלן, קודם כל, מדובר על מקרה חריג מאד וקשה לי להאמין שתמצאי את התשובות שאת מחפשת בפורום הזה. הייתי מציע לך לפנות למי שהגיש לך את ההצעה, ולשאול אותו את השאלות, או שלפחות יפנה אותך לגורם המקצועי שמתעסק בהכשרות לקצונה בחיל שאליו את מיועדת. בזמן שאת פונה ושואלת את השאלות, רצוי גם שתשאלי אם תוכלי לבצע את התפקיד בדרגות ייצוגיות. דרגות ייצוגיות מיועדת לנושאי תפקיד קצין שלא עשו קורס קצינים, ואת לא תשאי בסמכויות קצונה (שיפוט, הכשרת מ"מ). יחד עם זאת, כמי שתעשה תפקיד מקצועי, אין לך צורך אמיתי בהכשרה זו, וישנם הרבה קצינים שדרגותיהם ייצוגיות (דוברת צה"ל לשעבר היתה תא"ל ייצוגית). בהצלחה.

למעלה