שאלה שאלתית

perhay

New member
שאלה שאלתית

כל פעם מחדש אני שואלת את עצמי האם מתפקידנו כחברי פורום מספרי סיפורים לבקר יצירות שגולשים מעלים לפורום. אני רואה בפורום הזה, מקום של התדיינות בין אנשים שעוסקים באמנות הסיפור, מקום להחלפת דעות על המקצוע זה, של מתן עצות וקריאת מאמרים שעשויים לתרום ולסייע במלאכת הסיפור. לדעתי, יש פורומים שמתמחים בנושא ביקורת יצירות, ואני חושבת שאנחנו לא צריכים לעסוק בזה. כשם שבפורום ספרים וספרות לא מסייעים בעבודות בית של תלמידים ומפנים אותם לפורום שעורי בית, גם אנחנו יכולים בנימוס ובעדינות להפנות את האנשים למקומות המתאימים. כנ"ל לגבי השאלה הכללית מה לספר במסיבת יום הולדת. אם יש נושא ספציפי של סיפור, ניתן להפנות לסיפור, אבל אנחנו צריכים (ותקנו אותי אם אני טועה), לגרום לכך שאנשים יראו במספרי הסיפורים אנשים שזוהי התמחותם וזוהי פרנסתם, ובפורום הנפלא הזה שהקימה הגבירה הם יכולים למצוא מאגר נפלא של סיפורים, אך לא הכל ניתן להגיש בכפית, ואנשים צריכים גם להתאמץ בעצמם ולמצוא את מבוקשם.

NAVVAN1

New member
מהי הדרך לעשות טוב?

כל שאמרת הוא נכון ועדיין חושב שדרך של חמלה היא הנכונה. חושב דרך נכונה היא לעשות לאנשים דרך ללכת לא ביקורת של לומר נחמד לא לכתוב להם סיפור מוכן לתת לפונים קביים, מקל, גלגשת, אופניים, מכונית, חללית, ללכת בדרך, שיגיעו להבנה של יופי בסיפורים. ככל שיותר יבואו לאתר, יותר ימצאו בו מבוקשם, יותר ישארו לשמוע, יותר ירצו אולי להפוך מספרי סיפורים, יותר טוב לחברה בה אנו חיים. הלוואי כל האנשים במדינה יהיו מספרי סיפורים הקהל הכי טוב למספר סיפורים הוא מספר סיפורים אחר
סיפור יום הולדת אפשר בכל הפנייה שנותנים להוסיף משפט שאמרת: יש באתר מספרים נפלאים, נשמח באם תכתוב כאן באם ברצונך במספר סיפורים לאירוע. יום יפה ועדיין

אולי...../images/Emo91.gif

אולי כאשר משהו מבקש בקורת מקיפה ועמוקה יותר יעשה זאת דרך המסר האישי לא תמיד קל לקבל ביקורת יש להעריך אנשים כמו נאוואן שטורחים ומשקיעים מזמנם כדי לתת ביקורת מבקש הביקורת צריך לצפות שלא כל מה שישמע ינעם לו אני חושב שמעשה הלמידה תוך כדי הבקורת הוא אקט אינטימי בין נותן הביקורת למקבל והטנגו הזה בין השניים יעבור אל מהסר האישי כנהוג באקט אינטימי ושיהיה ט"ו בשבט נהדר לכולנו דרך אגב ידוע לכם מתי יוצא יום המשפחה?

גיליתי יום המשפחה ב-ל בשבט

באותו יום יש בחירות בישראל רוצים קצת מידע על יום המשפחה כנסו לכתובת הבאה: http://www.amit.org.il/hagim/mishpaha

בינדי

New member
ואולי...

ואולי דווקא מתוך ביקורת על הסיפור כולנו לומדים לחדד את סיפורינו. לא תמיד מסכימים עם כל הביקורת,אבל לומדים ומשתפרים והופכים מספרים טובים יותר. אם מישהו בוחר להעלות סיפור כאן ולא בפורום של ביקורת ספרות, הוא מן הסתם רוצה את הביקורת מתוך ראיה של מספר ולא ראיה של מבקר. לי( חדשה בפורום, בעיקר מקשיבה ) יש ענין אמיתי דוקא במקום המקצועי של גזירת סיפור, בחירת אבני מפנה, בחירת מילים וכדומה. השתעשעתי ברעיון להציע בפורום הזה לבחור סיפור, סיפור לא מאד מוכר אבל מיוחד ולראות איך כל אחד מאתנו היה גוזר אותו, מה היה מדגיש ועל מה מוותר. וגם על זה להתדיין. אני בטוחה שיהיה מענין. האם זה מתאים למישהו?

בינקיס

New member
הי ,בינדי. בוקר טוב.

גם אני לא ממש וותיקה בפורום, ובעיקר מקשיבה. מסכימה אתך בהחלט, שמי שמעלה לכאן סיפור, אחראי למעשיו. חושבת שגם מי שמשכתב סיפור של אחר ללא רשות, ומגיש לו אותו כ"אחר", אחראי למעשיו, ומטבע הדברים כשמתעורר דיון, עולים דברים, עולות מילים. כל אחד אחראי למילותיו ומעשיו וצריך לקחת בחשבון שיענו לו. זאת דעתי. בקשר לרעיון היפה שלך: כזכור לי, הוא כבר עלה בפורום בנושא "ביקורת", משהו דומה, שהציעה לדעתי נביאה 1 , שניקח סיפור ונתפלסף עליו קצת, נחווה דעות, לא נתחום אותו ב"יפה ,תודה" וכאלה. אני חושבת שהרעיון שלך מאוד דומה. הנושא הזה, שוב- ממה שאני זוכרת, מעלה כאן השקפות, תחושות ורגשות שונים. למשל:יש שיחושו נוח לחלוק את רעיונותיהם הם עם אחרים, ויש שלא. וזו רק ההתחלה.. אני אישית חושבת שזה רעיון טוב ואשמח לנסות. מה דעתכם? יום טוב לכולם.

../images/Emo63.gifעיבוד סיפורים

נעשו בעבר נסיונות לדון בעיבוד לסיפור מסויים. משום מה, רוב חברי הפורום לא הרימו את הכפפה. מה שאת מציעה כאן הוא אולי רעיון שונה במקצת - לא דיון בעיבוד מסויים אלא הצגת סיפור מקור ואיסוף של כמה גרסאות מעובדות של מספרים ורק אח"כ דיון. זה נשמע לי אפשרי יותר. סיפור היום, שבועיים לעיבודים אח"כ דיון. יש?

בינדי

New member
אז איזה סיפור?

אני מציעה את המרחק מהירח מתוך קוסמוקומיקס של איטאלו קאלווינו. קודם כל הוא פשוט מקסים. הוא יכול להתאים ליום המספרים הבינלאומי בחודש הבא. הוא סיפור עם הרבה אפשרויות גזירה. אם תרצו אוכל לסרוק אותו ולהעביר לכולם. הצעות נוספות?

NAVVAN1

New member
יש אין - תשובה

גבירה שאלה: סיפור היום, שבועיים לעיבודים אח"כ דיון. יש? אני עונה: יש את שואלת: יש את הספר או יש הצעות? אני עונה אין יודע עוד מעט אין ויש יתחברו לסיפור
זה גבוה? שאל הסולם זה לא ישר, ענה הקיר מחכים לגודו?

בינקיס

New member
נאוואן- ברכותיי.

שוב הצלחת, בכתיבתך, להעלות חיוך על שפתיי בשעת לילה זו.. גבוה- ישר? סולם-קיר?- רק אל תשתנה.

perhay

New member
הרעיון שלך נראה לי בהחלט מתאים

לפורום של מספרי סיפורים. לסוג כזה של דברים התכוונתי בהודעה שלי הבוקר. פורום זה הוא בדיוק המקום להחליף דעות בנושאים מקצועיים, ועיבוד סיפורים כתובים לסיפורים המיועדים להיות מסופרים, זה אחד הדברים שבהחלט שייכים לאמנות זאת.

למעלה