שאלה שאלתית

007yaniv

New member
שאלה שאלתית

היי לכולם, בשלושה חודשים האחרונים הייתי בארה"ב ושמה גרתי בדירה עם עוד 2-3 שותפים וחמוס. כמו שאתם בטח מתארים לעצמכם... התאהבתי ואני מעוניין לגדל כאן בביתי חמוס ישראלי ל ה ת פ א ר. הבנתי שכדאי לחכות לאביב ואני בהחלט אמתין בסבלנות אבל בינתיים אני רוצה להתכונן. שאלותי הן: האם גם בארץ מבצעים לחמוסים איזהשהוא ניתוח להסרת הורמון הריח?? וגם מהן העלויות הנדרשות(מחיר התחלתי+ חודשי\שנתי קבוע)? תודה רבה וחג שמח

Lovable Stray

New member
אפשר אבל לא מומלץ

זה ניתוח מיותר וכואב בלי שום תועלת בריאותית מהסוג של עיקרת ציפורניים לחתולים. אם הריח של החמוס מפריע לך עד כדי כך אולי כדי לשקול שוב. בקשר למחירים, זה מאוד תלוי.

WTR

New member
תשובות...

קודם כל, ברוכה הבאה
בארץ יש כאלו המבצעים את הניתוח להסרת בלוטות הריח (ולא הורמון), אך אלו הם רק אנשים חסרי ידע אכזריים, מכיוון שזהו ניתוח מיותר לחלוטין (ריח החמוס מגיע מעורו ולא מהבלוטות, עם הבלוטות הוא מגן על עצמו מאויבים וזהו מעשה נדיר כיום - כשהם לא בטבע) וגורם לסבל רב. העלויות הראשוניות הם כמובן הכי יקרות. מלבד החמוס (200-350 ש"ח) אתה צריך לקנות הרבה משחקים, כלוב, חיסונים (170 ש"ח בערך), אוכל (80-120 ש"ח) וחול חתולים (50-80 ש"ח). האוכל וחול מספיקים מעל לחודשיים. כמו כן צריך לקחת בחשבון את העיקור/סירוס (250-450 ש"ח בערך, תלוי בניתוח ובמחירי הויטרינר). המחיר החודשי כבר נהיה זול יותר. כמו שאמרתי, האוכל והחול מספיקים למס' חודשים. חיסונים צריך רק פעם בשנה והכלוב מספיק לנצח. כמו כן, משחקים קונים פעם ב.. כשלחמוס נמאס מהם כבר (חמוסים צריכים חידושים). צריך לקחת בחשבון בעניין הכספי שחמוסים נוטים להדבק באיתנו במחלות, ושכל מחלה אצלם צריכה באופן דחוף ויטרינר, כמו כן הם נוטים להכניס את עצמם למצבים מסוכנים (כגון להתקע איפשהו, או לקפוץ ממקום גבוה) לכן צריך לשים בצד כסף למקרה שקרה משהו לחמוס. אשמח לענות על כל שאלה

למעלה