שאלה שאלתית

אטל81

New member
שאלה שאלתית

שלום, לחבר שלי, למי שלא יודע, גילו סכרת לפני כחודשיים, שבוע לפני יומולדתו. הוא עבר בדיקה לגילוי סוג הסכרת, ועכשיו אנו מחכים למעלה מחודש וחצי ואין תשובה.... נשאלת השאלה - האם קיימת בדיקה שמוודא ומאשרת במאת האחוזים שיש לבנאדם סכרת חוץ מבדיקת דם?!?!?!!?! האם ייתכן שבתקופה שלפני בדיקת הדם הגורלית, תקופה שבה הוא היה אוכל מאכלים רבים סוכרתיים, השפיעו בגלל זה על גובה רמת הסוכר? אך כעת שהוא אפילו אוכל "טעמי" הוא מקבל רמת סוכר נורמלית ומיוצבת. ?! באחד הביקורים שלי איתו בביה"ח קפלן, ישב לידנו בחור בתור לרופאה והוא סיפר שגילו לו סכרת מסוג 1, אך הוא אוכל את כל המאכלים המתוקים, עוגות, ענבים, פירות הכול!!!! והרמות הסוכר שלו מאוד מאוזנות (כמו אצל החבר שלי) והרופאים צריכים "ביצים של בת יענה" כדי להוציא מהפה שלהם שאין לו סכרת!!! אחרי ששמענו דברים אלו, יש לי וגם לחבר הרגשה שהוא לא היחיד שמרגיש ככה, וייתכן שבוצעה טעות וזאת הייתה כנראה עלייה מוטעת או לא מדוייקת של רמת הסוכר או משהו אחר.... מה אתם אומרים?? זה נושא מאוד מורכב, אבל אני לא יודעת כבר למה להאמין. זה נראה לי מאוד מוזר.

ליל 2

New member
לאטל ולחברה !

יש בדיקה שנקראת "העמסת סוכר" , נותנים מסה מסויימת של סוכר ואז בודקים בדיקות דם בהפרש מסויים של זמן, לפני הבדיקה, 10 דקות אחרי, שעה אחרי ושעתיים אחרי. כשיש בעיה של יש סכרת/אין סכרת והתשובות אינן חד משמעייות כמו שקורה הרבה פעמים, זוהי בדיקה אבחנתית ממולצת. תדרשו לבצע אותה במרפאת סכרת אך קודם תמתינו לתשובות של הבדיקות. גם אני מחכה כמעט חודשיים ולאותה בדיקה. דרך אגב בררתי בשניידר לגבי הבדיקה ואמרו שיבצעו אותה רק אחרי החגים . וסתם הערה : נכון שהרינה האחות במרפ' אינדו' בקפלן מקסימה ? ליל 2

ליל 2

New member
המשך...

לפי מיטב זכרוני , הבדיקה הקודמת של חברך אבדה, מאוד ממולץ שתתקשרו למע' אינדו' בשניידר לוודא שהבדיקה שם טל' 9253014 - 03 . (אפשר להפעיל שם לחץ, "להתנחמד", אולי יזדרזו קצת ) בהודעה הקודמת טעיתי בשם האחות המקסימה והנהדרת התכוונתי לאחות ר י נ ה .

אטל81

New member
../images/Emo24.gif

תודה לך!!!!

אטל81

New member
../images/Emo66.gif

תודה רבה על התשובה. ורציתי לשאות האם הבדיקה שציינת במידה ויש לאדם סכרת, היא לא יכולה להזיק לו?? האם הבדיקה הזאת עולה כסף?? ביום שבאתי איתו לביה"ח האחות לא הייתה - יצאה לחופש. אז שאלתי אותו אם הוא מכיר אותה, הוא מכיר אחות רוסיה בשם - רינה, ייתכן ושמה הוא כמו שרשמת, והיא שינתה אותו... בכל מקרה, הוא אמר לי שהיא מותק של בנאדם!!!
אני חושבת שזה כבר מוגזם לחכות לבדיקה יותר מחודשיים!!! הבדיקה נעשתה לפני החגים, ונאמר שהם מחכים שיגיעו מספר רב של בדיקות ואז יבדקו את כולם ביחד, מה מעכב אותם?!?!! אני לא יודעת מה הולך שם! אני אישית, מאוד סקרנית לדעת את התשובה לעומת החבר שלי, שהתקשר מספר פעמיים למעבדה ושם החזיקו אותו רבע שעה בטלפון לחפש את תוצאות הבדיקה, והיה קשה לו להמתין מרוב לחץ והוא עמד לנתק את השיחה, ואז האחות שם חזרה לטלפון אמרה שהבדיקה עדיין לא מוכנה..... משום מה, הוא הרגיש הקלה.

ליל 2

New member
המשך -2

כמובן שהבדיקה נעשת בפיקוח רפואי צמוד, בד"כ במרפאת סכרת. מסת הסוכר משתנה, לעיתים זה 50 ג"ר ולעיתים 100 ג"ר. רק רופא יכול להחליט וזה נתון לשיקולו והחלטתו הבלעדית. סיכונים/כדאיות הבדיקה בוודאי נלקחים על ידו בחשבון. ליל 2

למעלה