שאלה שאלתית

q a z 7

New member
שאלה שאלתית

אני משחורר כחודש, ורוצה לבצע טיול תרמילאים (כנראה שהיום גם טיול אחרי הצבא זה סוג של הליכה בתלם) הבעיה שלי היא שאני חולה במחלה מסוימת המצריכה קבלת זריקה פעם בחודש. האם יש כאן מישהו עם בעיה דומה, או רעיון להתגבר עליו. יש ציין שאין ביכולתי להזריק לעצמי, אבל אני יכול להביא את התרופה מראש למספר חודשים. בנוסף על כך יש לשמור על התרופה בתנאים נאותיים (טמפ' סבירה, ואי חשיפה לשמש). האם מהנסיון שלכם אפשר להקפיד על תנאים כאלו, כאשר כל עולמי הוא תרמיל גב? תודה רבה למראש למי שקרא, ויגיב.

jeshu

New member
אני יודע שזה פרטי אבל אולי תפרט מעט... האם אתה כן יכול לקנות את התרופה בבתי חולים ? האם זה חייב להיות מדוייק לפי התאריך או שיומיים איחור זה לא נורא ? מהי טמפ' סבירה - 25 צלזיוס? 35 עדיין טוב? למנוע חשיפה לאור זה קל - אתה מצטייד בקופסת פלסטיק אטומה לאור ואטימה בכלל שנסגרת טוב ושם אותה בתיק שגם הוא אטום לאור ומים.תשמור עליה נקייה ואל תשכח להביא בקבוק של חומר חיטוי (את זה גם אין בעייה להשיג בכל בית מרקחת בדרך).בנוגע לטמפ' זה קצת קשה באיזורים חמים - השאלה היא לאן אתה מעוניין להגיע/מה אתה מעוניין לראות/אילו פעילויות מדברות אליך ? האם כל רופא ידע לתת לך את הזריקה הזו? עכשיו אחרי מעט מחשבה המגבלה הזו לא נשמעת לי כל כך קשה.תענה מעט ואנסה לייעץ לך איך לתכנן.

q a z 7

New member
פירוט

אין בעיה לקבל את הזריקה באיחור מסוים (סדר גודל של 5-7 ימים) את התרופה אפשר להשיג בבתי המרקחת. בנוגע לטמפרטורה אני לא יודע בדיוק מה הטמ' המומלצת, אבל אני יכול לתכנן את הטיול לאזורים שבהם קר. הבעיה מבחינתי, היא מי שיזריק לי את הזריקה. אני לא חושב שזה יהיה לי קל למצוא רופא שיסכים להזריק, בלי לדעת את העבר הרפואי שלי. וגם בהנחה, שאני מטייל ולא נופש זה יהיה קשה למצוא רופא\חובש במקום אחר בכל חודש מחדש. תודה מראש

jeshu

New member
מעט שאלות נוספות 5-7 ימים -זו בהחלט סטיית תקן שניתן לעבוד איתה (גדולה ונוחה). שאלה: אתה חושב שתוכל למצוא את התרופה הזו בכל בית מרקחת בעולם - כלומר גם באיזו עיירה נידחת בבוליביה,איי שם באיזה עיירה שכוחת אל בהודו ? בערים הגדולו של המדינות האלה יש בגדול את הכל - כי יש גם אוכלוסייה עמידה וגם אוכלוסיית מערביים (עובדי שגרירויות,אנשי עסקים וכו'). אבל עדיין לא ברור לי מספיק אופי בעייתך - המחלה שלך נפוצה בעולם או מוגבלת לאוכלוסייה מסויימת? איזה סוג של התמחות דרושה מרופא על מנת לטפל בך? נראה לי שאין בעייה שתטייל ותדאג להגיע פעם בחודש לעיר גדולה או כזו עם הרבה מערביים ותקבל את הזריקה.שים לב לכל ענייני הביטוח ותדאג להכין רשימת בתי חולים מומלצים בערים הגדולות שבהן תעבור (ולפרסם אותה בפורום בהזדמנות זו) בהצלחה ותרגיש חופשי לפנות במסר אישי אם זה מביך מעט)

q a z 7

New member
כעקרון בשביל לקבל את התרופה והזריקה

צריך אישור רופא, וזה לא משהו שניתן לקלות. לפי הנסיון המועט שיש לי עם זריקה, לפחות בצבא, רופאים לא נותנים אישור לזה באופן גורף. זה לא דבר נפוץ, וצריך לפני כן הרבה בדיקות. אני מאמין שיש את התרופה הזו בערים הגדולות אבל לא מעבר לכך, כך שלא אוכל לעזוב את העיר הגדולה ליותר מחודש קשה לי להאמין שאני אוכל לבוא בתור תייר ויתנו לי את האמפולה ואת הזריקה במקום (אפילו בבית חולים גדול). האם זה פרקטי לתרגם את המסמכים מעברית לאנגלית ואז אולי יהיה אפשרות לקבל את הזריקה בבית חולים מקומי? האם רופאים בחו"ל יראו את המסמכים כקבילים? ושוב תודה מראש לבעלי הנסיון

sela v

New member
שאלת את רופא המשפחה שלך?

ועוד רעיון לשאול במרפאת המטיילים או במשרד הבריאות. אנו לא יודעים מה המחלה שלך, וכמה זה חמור, ואם זה משהו חמור אולי יעשו לך גם בעיות עם ביטוח הבריאות. כל דבר יכול לעזור כמו תרגום המסמכים, השאלה באיזה מדינות תהיה, ויש רופאים שלא יסכימו לקחת אחריות על לתת לך מרשם לתרופה למשל, אני לא רופא וגם לא אמרת לנו מה בדיוק יש לך אולי אם תגיד יהיה יותר קל לעזור לך ולהפנות אותך למקום המתאים.

q a z 7

New member
האמת היא שבדקתי כבר אצל הרופאה

והיא לא כל כך שמעה על אנשים שעשו את זה ( מצד שני אין הרבה הלוקים במחלה). אני באמת אנסה לבדוק במרפאת מטיילים. בכל מקרה אני מבין שכדאי לרדת מהנסיון של להביא האמפולות איתי ולשמור על טמפ' נאותה

לימור75

New member
קשה - וכמעט בלתי אפשרי

אין בעיה לקבל זריקות שאינן סמים. בכל עיר בעולם ישנם שירותי רפואה, וישנן אחיות שתשמחנה להזריק תמורת סכום מתאים. אבל הבעיה היא שמירת התרופה בתנאים הולמים. גם אי חשיפה ישירה לשמש לא מונעת התחממות מעבר לטמפרטורות הרצויות, ובתרמיל גב החשוף לשמש שוררת טמפרטורה גבוהה.

q a z 7

New member
האם יש אפשרות לשמור "מאחורה" ציוד

בתנאים הולמים (שמירת חפצים בנמל תעופה או משהו כזה)?

jeshu

New member
כן יש מקומות שישמרו על חפצים אבל אני לא יודע אם הם כאלה טובים בשמירה על טמפרטורה נאותה. אולי ניתן למצוא רופא (בהמלצת השגרירות ?)שישמור על התרופה תמורת תשלום?

למעלה