שאלה שאלתית...

youvall

New member
שאלה שאלתית...

ברור לי שרצוי שרה"מ שרון יעביר את תוכנית ההתנתקות שלו וזו תצא לפועל....אבל, האם זה יהיה נכון להיכנס לממשלה או לבטוח בו בנוגע לביצוע התוכנית כאשר הוא נחשד כבר ב4 פרשיות של אי-אמון, כאשר הוא הפר את אמון מתפקדי הליכוד(התחייב להקשיב למתפקדים והתעלם מכך)? האם רה"מ לא אמין רק כאשר זה נוגע לשחיתות או למתפקדי מפלגתו או שהוא לא אמין בכלל ועלינו לעשות כל שביכולתינו להפיל את ממשלתו, גם אם הוא יציע לנו ממשלה שבהסכם הקואליציוני שלה יש אימוץ מלא של מצע מפלגת העבודה?

ysabban

New member
אז ככה

לגבי משאל מתפקדי הליכוד, שרון כמה ימים לפני המשאל אמר שזה לא משאל מחייב, לכן אני סבור שבנושא הזה הוא לא מעל באמון, אלא! מעל בתפקידו כמנהיג, לא היה בו את האומץ להוביל תוכנית כזו בממשלה, בלי לפנות למתפקדי הליכוד ובלי להתעסק בלגיטימיות המשאל הזה. כרגע, איך שהעניינים נראים עכשיו, אני נוטה להאמין לשרון ברצינות כוונותיו, הוא אכן מעוניין להוביל התנתקות. למרות הרצון האישי שלי לראות את הליכוד מוביל את המצע שלנו, את הדברים שאנחנו צעקנו - זה עושה לי טוב לראות את מנהיג הימין, אבי ההתנחלויות, מוביל מהלך להתנתקות, את ההלם במחנה שלו, את התסיסה אבל למרות זאת אני חושב שלא יהיה נבון מצידנו להשאיר את שרון לבד במערכה, עלינו לתמוך בתוכנית הזו, לתמוך בשרון, על אף העננה המשפטית שרובצת מעליו - הזדמנות כזו עלולה שלא לחזור. עכשיו, אם לתמוך מבחוץ, או מבפנים, אני חושב שבמצב שיבצר, ובו יתפטרו שרי הימין הקיצוני, וגם בשינוי תחל לצוץ המחלוקת. עלינו להכנס, אפילו בצורה סימלית, של 2 שרים, ולדרוש את התיקים החברתים בלבד!! את האוצר, החינוך ,הרווחה, הבריאות... אולי גם את החוץ (שמעון צריך תפקיד לא..) זהו, בברכת התנתקות מהירה.

youvall

New member
אבל...

שרון גם אמר, קבל עם ועדה, מול מצלמות הטלוויזיה ומרכז הליכוד שהמשאל יחייב את כל מנהיגי הליכוד, והוא בראשם.... אח"כ הוא התחיל לנסות להתנער מזה, אבל הוא התחייב לכבד את תוצאות משאל הליכוד!

למעלה