שאלה שאלתית

פריצית

New member
שאלה שאלתית

אני לקראת IVF ראשון ואתמול נאמר לי כי יש לי 40 זקיקים!!!!!!!!!!!!!!!! ולכן הטיפול נדחה. כמובן ש
המון כי כל החודש "נתחנתי" עם הזריקות ועכשיו צריך לא לעשות כלום עקב גירוי יתר שחלתי. האם מישהי נתקלה בזה? HELP

zohee28

New member
אני ניתקלתי בזה

התגובות הללו בדרך כלל מאפיינות בחרות עם שחלות פוליציסטיות. ב- IUI הראשון(מאז כבר עברתי IVF), הרופא ביקש להפסיק את הטיפול, היו מספר רב של זקיקים ובדיקות הדם הראו שאני בדרך להיפר... בסוף, חיכינו יומיים ללא זריקות, עשיתי שוב בדיקת דם שהראתה שהמצב התייצב, הוא נתן לי דקפפטיל (אסור היה לתת כוריגון בגלל ההיפר) וביצענו את ההזרעה (שנכשלה). מה שבטוח שמאז הוא נזהר איתי, ובוחן כל בדיקת דם ו US ב- 7 עיניים. בתור מי שהייתה פעם בהיפר, אני רק יכולה להגיד לך שזה לא מומלץ. אפילו שאני מבינה אותך ואת הסבל שעברת כדי להגיע עד הלום, האלטרנטיבה של להיכנס להיפר גם היא קשה. בנוסף, בחורות שניכנסות להיפר, אסור לעשות להם החזרה של עוברים. אני מקווה שתתעודדי במהרה ותרגישי טוב.

נועם@בת

New member
החלום הרטו בשל כל המגיבות העלובות

. לא ניתקלתי בזה אישית (ע"ע מגיבה עלובה), אבל זאת תגובה יותר מידי חזקה. 40 זקיקים בשלב התחלתי יכולים להגיע להרבה יותר מזה בשלב השאיבה, מה שאומר גירוי יתר מסוכן. החל מרגע זה את חייבת להתחבר לבקבוק השתיה ולא להפסיק לשתות, גם אם זה אומר שצריך לעבור לגור בשירותים. הביוץ מן הסתם יהיה כואב למדי, כי עשרות זקיקים יבייצו. לא כולם יצליחו לבייץ, מה שאומר שיש סיכוי לכמה ציסטות בחודש הבא. כמה שזה אירוני, לא מומלץ גם לקיים יחסי מין בזמן הביוץ (סביר שזה גם יכאב) בגלל חשש להריון רב עוברי. לא נעים, אבל לא נורא. לפחות את יודעת שלא יחסרו לך זקיקים
. בטיפול הבא הרופא יצטרך להקטין את המינון ולעקוב יותר בהקפדה אחרי גידול הזקיקים. בהצלחה נועם

יציואפי

New member
../images/Emo18.gif

אני מקווה שאת מרגישה טוב. לי ב- IVF הראשון שאבו 31 ביציות ובאחרון 35 ביציות. בטיפול הראשון היה לי גירוי יתר לא הכי גרוע, וגם אז לא יכולתי לזוז והייתי עם כאבי תופת. בטיפול האחרון למרות הכמות הנכבדה, הרוב היו קטנות ובגלל זה לא הגעתי לגירוי יתר והרגשתי מעולה....למרות שלצערי זה לא עזר לעוברים להיקלט. אני לא מבינה למה לא שואבים לך. איך יכול להיות ביוץ טבעי בכמויות כאלה, נראה לי לא סביר. תשתי הרבה, תנוחי ושיהיה בהצלחה.

פריצית

New member
עדיין לא מבינה

קודם כל תודה על התגובות אבל עדיין לא מבינה. לא כואב לי, כוריגון כבר הזריקו לי. הרופא אמר שאני אתמוטט ואני משום מה לא רואה את עצמי ככה. הוא לא רוצה לבצע החודש את ההחזרה. האם להתנגד? לצעוק? ללחוץ שכן יעשה? אני חסרת אונים, כל החודש הזרקתי, נהיו לי זקיקים אז למה להפסיק????.

zohee28

New member
הסיבה שבגללה הוא לא רוצה לעשות

החזרה משום שבמידה והעובר יקלט, העובר מפריש HCG, שגורם לגירוי שחלתי. עוצמת הכאבים היא כה רבה שרואים כוכבים בעיניים, חוץ מזה שיש חשש להיפוך שיליה. כאשר הגעתי לבית חולים 3 ימים אחרי החזרה עם כאבים הם אמרו שזאת ההשפעה של הכוריגון, ובמידה והעובר יקלט הכאבים רק יחריפו בגלל ההפרשה של אותו הורמון. אני מבינה את האכזבה, גם אני עברתי כל-כך הרבה אכזבות בחודשים האחרונים. הלוואי שזאת האכזבה האחרונה.

עמית@

New member
היום, היום הזה ממש.

שאבו לי 40 ביציות. וזה כואב ממש ממש ממש.

פריצית

New member
עמית יקירתי

על התהליך הכואב שעברת היום ואני מקווה שהיה שווה לסבול את הכאב הזה. שאלתי היא, אבל האם מבצעים לך את ההחזרה? כי לי מבצעים רק שאיבה ללא החזרה וחבל לי לפספס את התהליך. האם את בפרטי? לא יודעת למה אבל יש לי תחושה שאם הייתי בפרטי אז כן היו מבצעים לי את ההחזרה. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

נועם@בת

New member
רגע, חשבתי שאמרת שביטלו את הטיפול

לא ביטלו שום דבר, רק דוחים את ההחזרה. חשבתי שהכל התבטל וכבר כתבתי לך על הביוץ הטבעי
. את חושבת שאם היית בטיפול פרטי הרופא היה מוכן לסכן אותך באשפוז רק בגלל שאת משלמת לו? רופא כזה הוא פושע. השיקול אם לבצע החזרה או לא, נובע רק ממצבך הרפואי, וזה מזעזע לחשוב שיש רופאים שהיו מוכנים לסכן אותך תמורת תשלום. הדבר היחיד זאת מפספסת זה החמרה של הגירוי. אני מקוה שגם אחרי השאיבה תמשיכי להרגיש טוב
. בכל מקרה, חוזרת על ההמלצה שלי- לשתות, לשתות וגם לשתות. נועם

עמית@

New member
לא, אני בבית חולים ציבורי, הסיבה

שבד"כ לא מבצעים החזרה היא כי ההריון מחמיר את מצב ההיפר, ומלבד זאת, נהוג לחשוב שגוף שלא נתון במצוקה (היפר) ייטיב לקלוט הריון. אצלי מחזירים עוברים כי אי לא מצליחה להגיע להחזרת מוקפאים עקב בעיות רירית, אז עד שהרירית מוכנה באופן טבעי (עלק טבעי) אבל היא נמאת בסביבה פרוגסטרונית שהגוף מפריש ולא עזרים חיצוניים- לא כדאי לפספס. זה לא קשור לפרטי/לא פרטי, אני רוצה לקוות שגם בפרטי מה שעומד לנגד עינהם היא בריאות המטופלת.. מתי השאיבה שלך? אי אפשר להוריד מינון?<

פריצית

New member
אני רגועה יותר בזכותכן.....

מצטערת אם הייתי לא ברורה מקודם אבל מבחינתי לא לבצע החזרה זה כמו לבטל את הטיפול. חיכיתי וחיכיתי וכנראה שאני אצטרך לחכות עוד. תודה על תשובותיכן, אין ספק שהרגעתן אותי ועכשיו אני הולכת לקראת זה בלב שלם. בריאותי חשובה יותר מלהקלט החודש. את השאיבה אני מבצעת מחר בבוקר ואני מקווה שאהיה בסדר.הגוף שלי לא כ"כ מגיב לפחות מזה אבל אני בטוחה שרופא ימצא לי את נוסחת הקסם (מקווה בכל אופן) תודה ושיהיה לכולנו בהצלחה ושנשמע רק חדשות טובות לכולנו נשיקות וחיבוקים
אני

פריצית

אני מקווה שהשאיבה עברה בהצלחה. בטח מאד מאד כואב לך עכשיו, בכ"ז 40 חורים עשו לך בשחלות, וכמו שנועם הציעה לך - לשתות המון. ולנוח המון. רק רציתי לומר לך לגבי ההחזרה, שאני שמחה שאת מרגישה יותר שלמה עם המצב, ולחזק אותך עוד יותר. גם לי בשאיבה האחרונה לא ביצעו החזרה, בגלל גירוי יתר. מצד אחד נורא התאכזבתי (ואפילו בכיתי שם, שאחרי כל הכאבים וכל הסיוט של הגירוי, גם לא יהיה לי סיכוי החודש), מצד שני הרגשתי הקלה עצומה, כי כ"כ כאב לי, שפשוט לא יכולתי יותר לסבול את זה. וכיוון שלא היתה החזרה, כעבור כמה ימים הכאב עבר והרגשתי טוב. גם חשבתי שממילא לא היה לי סיכוי במצבי הגופני "לקלוט" הריון. בחודש שאח"כ (בלי הפסקה!) עשיתי מחזור מוקפאים של אותה השאיבה, ונכנסתי להריון. אין לי מושג למה הפעם זה הצליח, אבל יש לי מחשבה שזה מאוד עזר שהגוף היה במצב טוב ולא סובל אחרי ההתנפחות של השחלות והכאבים של השאיבה. אני מקווה שהשאיבה מוצלחת, שהעוברים יהיו מצוינים, ובחודש הבא אחד מהם ייבחר להיות הילד/ה שלך. מחזיקה לך אצבעות ובהצלחה!

zohee28

New member
גם לי עושים החודש החזרת מוקפאים

לאחר שאיבה והחזרה בחודש שעבר שהניבה היריון כימי. פחדתי מאוד שיעשו לי הפסקה של חודש, אבל שילשום הודיעו לי שאני יכולה להתחיל עם אסטרופם. את מאד עודדת אותי עם ההצלחה שלך בסיבוב המוקפאים. רציתי לשאול: האם כל העוברים הצליחו להפשיר? לי יש רק 2 עוברים מוקפאים ואני מפחדת מכך שהם לא יצליחו להפשיר. בנוסף - רציתי לשאול בנוגע למה שכתבת ( שבמצב גופני של היפר קשה לקלוט היריון) האם זאת דעתך האישית או ששמעת זאת מרופא? אני מאד שמחה בשבילך. :)

בהצלחה רבה רבה

עם המוקפאים! אצלי הפשירו 3 ומתוכם שרדו 2 והחזירו את שניהם. אבל אצל יציואפי הפשירו 3 ושלושתם שרדו יפה! אני ממש מקווה ששלכם ישרדו יפה ויהיו חזקים. לגבי מה שכתבתי על המצב הגופני של היפר - זו רק דעתי האישית. אף רופא לא אמר לי את זה.

עמית@

New member
היפר בפירוש לא מונע הריון.

אאבל נהוג לחשוב שגוף בריא יקלוט הריון טוב יותר, מצד שני, גוף אחרי טיפול הוא גוף שמופרשים אצלו ההורמונים באופן טבעי (פחות או יותר...) ז"א שהפרוגסטרון מופרש אחרי ביוץ, והרירית גדלה כתוצאה מגדילת הזקיקים ועליית האסטרדיול, והמחזור לא מכונן מלאכותית (כל זה אמור כמובן למצב של מחזור מוקפאים-לא-טבעי)

למעלה