שאלה שאלתית...

Parabol

New member
שאלה שאלתית...

האם אתם לובשים את הסיכות שקיבלתם מהקורסים השונים שעברתם?? (תער"ן, אט"ן, מדריכים וכו'....) אני לא ממש יודע מה לעשות.... עם הסיכה אני מרגיש כמו קצין בצבא האדום.. (הצבא של רוסיה.. לא של מד"א
) וכשאני בלי הסיכה אני מרגיש שכולם מזלזלים בי.. ז"א אין לי סיכה כי לא עברתי קורס כי אני לא מתנדב טוב... מה אתם אומרים\עושים?

amitp

New member
למען האמת

עדיין לא ראיתי מתנדב מד"א שעונד סיכות כלשהן (או זכיתי לקבל סיכות כלשהן באחד מהקורסים... קיצוצים במערכת?
), כך שאני מניח שבסביבה הקרובה אלי זה כנראה לא כל כך מקובל, אבל... זה נראה לי בהחלט לגיטימי כל עוד זה לא יוצר באמת מראה של "קצין בצבא האדום" (זה כובע או סיכה אמרת? :) ). השאלה היא אחרת - למה אתה מרגיש יחס של זלזול ללא סיכות?

vikid

New member
סיכות ...

לי אישית יש סיכה מקורס תע"רן אבל אני לא שמה אותה, כמו שאר האנשים בתחנה שלי, האמת היא שעוד לא ראיתי אנשים ששמים שיכה על החלוק... ובקשר לזלזול? זה לא צריך להיות ככה...

אצלנו בתחנה

די הרבה הולכים עם הסיכות אבל זה לא משנה את היחס.... באף אחד לא מזלזלים ומי שיודע ויודעים את זה לא צריך סיכה כדי להוכיח את זה עמית אתה אמור לקבל סיכת מדריך...

אין שום בעיה בזה...

אני אישית עברתי קורס תער"ן שנה שעברה עם עוד 11 מתנדבים מהתחנה שבה אני מתנדב, וברור שמההתלהבות של ההתחלה, כולנו שמנו את הסיכות על הסמל של מד"א בכיס השמאלי של החלוק..., ולא אמרו לנו כלום על זה, להפף, השנה החברה שעברו את הקורס תער"ן אצלנו, מוכרחים ע"י האחראי מתנדבים לענוד את הסיכות, כי אם הם עברו את הקוכרס יש להם במה להתגאות!!! תודה רבה, והמשך התנדבות נעימה, עידן...

גם אצלנו כולם שמים...

אצלי בתחנה כל מי שעבר קורס תער"ן/אט"ן שם את הסיכות על החלוק. זאת ממש לא בושה אלא גאווה!!

amitp

New member
שאלה

אני עדיין מנסה להבין את תחושת הזלזול. אתם מרגישים כי מתנדב שלא יצא לקורס הוא מתנדב טוב פחות או משקיע פחות? יש סיבה לזלזל במתנדבים הללו?

paradan

New member
כן!!!

אצלנו בתחנה הרוב שמים את הסיכות על החלוק או על האפוד חובש. זה לא עניין של פוזה או התלהבות. זה עניין של גאווה מקצועית. אחד הפלוסים הוא שזה גורם לחבריה הצעירים לשאוף למשהו, ללמוד עוד קצת להתמקצע וכו'. וזה מאותה סיבה שטירון כבר רוצה את הסיכת לוחם או את כומתת החטיבה וכו'. לדעתי עניין הסיכות והעיטורים החדשים הם מוטיבציה חיובית! אז אל תתביישו בידע שלכם!

Action force

New member
תשמע...

בתחנת ת"א ראיתי עובדים\מתנדבים עם סיכות על דש הבגד. אבל אני חושב, איזו סיכה לשים על החולצה? תער"ן? מתנדב נט"ן? לידה? מדריכים? אני לא בטוח שזה כזה נוח. בעצם אני בטוח שזה לא נוח. ואני מסכים עם דני לגבי המוטיבציה, כמו שזה נתן לי זה נותן לאחרים. למי שמגיע כבוד, יהיה כבוד, בלי קשר לסיכות או למכתב המוכיח את זה! בברכה יונתן שגיא הוכמן

למעלה