שאלה שאלתית...

angel10

New member
שאלה שאלתית...

במושב שלי עומד להיפתח גן טרום חובה (של המועצה ומשרד החינוך)שבו יהיו כ-20 ילדים. כמה הורים העלו את האפשרות שהורים יעסיקו סייעת נוספת באופן פרטי. בנוסף לפונקציות הרגילות שיש בגן טרום חובה- יש כוונה שהסייעת תכין ארוחת בוקר לילדים. האם אתן חושבות שיש הכרח להעסיק סייעת נוספת על כמות של 20 ילד?

אלהלה

New member
לדעתי אין צורך

גם אני עובדת בגן במושב ואמנם אצלי השנה היו רק 14 ילדים אבל עבדתי גם עם 28 ועם סייעת אחת. וגם אצלנו הסייעת מכינה את ארוחת הבוקר לילדים, ומסתדרת בלי עזרה.

טלגל

New member
השאלה הגדולה האם הגן הוא גם בית

לילדים מבחינה טיפולית, זאת אומרת יום לימודים ארוך, ארוחת בוקר צהריים וביניים, רחצה או שטיפה של הילדים לאחר יום בוץ או סתם מים בחצר, ניקיון של הגן. אם היא תצטרך לעשות את כל הדברים הללו, היא תהיה עזרה גדולה מאד. אם הגן הוא גן משרד החינוך "רגיל" אז אין צורך, בעוד סיעת.

angel10

New member
הגן הוא בעצם גן משרד החינוך

כמעט רגיל. קיימת הכנת ארוחת בוקר. אין רחצה בגן. בצהריים הגן יתפקד כצהרון ותינתן ארוחת צהריים שמגיעה לגן ב13.30 הסייעת גם תצטרך לערוך שולחן לעשרה ילדים כאשר הגננת תשב עם הילדים במפגש הצהריים.אחרי שחלק מהילדים הולכים נשארים עשרה עם המטפלת של הצהרון והיא מגישה להם צהריים. כך שבעצם מעבר לעבודה השוטפת הרגילה של סייעת- היא צריכה להכין ארוחת בוקר וגם לערוך בצהריים את השולחן למען ילדי הצהרון

אלהלה

New member
אצלי אותו דבר

ואפילו את ארוחת הצהריים מכינים בגן, והגן מצוחצח ונקי תמיד
ולא על חשבון העבודה עם הילדים. סייעת טובה אחת מספיקה בהחלט.

קדן

New member
אני חושבת שעוד סייעת תעזור

זה תמיד טוב שעוד אדם מבוגר יכול לשבת ולהפעיל קבוצה קטנה כשהגננת עם עוד קבוצה . זוהי הזדמנות לעבודה פרטנית ויחס אישי לילדים ואם ההורים יכולים להרשות זאת לעצמם אז למה לא , הילדים יוצאים מורווחים מהעניין.אני עובדת בגן במהלך רוב היום בקבוצות קטנות אנחנו 13 ילדים עם גננת ושתי מטפלות כך שזה באמת מאפשר לי ולסייעות התייחסות אישית לילדים ולצרכים שלהם.

טלגל

New member
זה באמת תלוי מאד ביכולת ההורים

לשלם, אם אפשרי מה טוב, אבל זה באמת לא נחוץ כמו שאומרת אלה. לעיתים עודף אנשי צוות גורע מהילדים ולא מוסיף (מניסיון בקיבוץ) ולעיתים אם הצוות פועל כיחידה זה מוסיף ומשפר הרבה את עבודת הגננת. בקיצור תפעלי לפי צרכייך שווה רק במידה ותמצאי מישהי שכדאי לעבוד איתה ואתן באותו ראש.

למעלה