שאלה שאלתית

shaishoo

New member
שאלה שאלתית

שלום אולי השאלה הזו לא הכי קשורה לפורום, אבל יצא לי לשוחח עם חבר והגענו לשלב שנתקלנו בדילמה המוסרית הבאה: יכול להיות שבעוד כמה שנים כל המחקר על הגנים יתפתח ויווצר מצב שהמדע יוכל לגלות במה אדם יותר טוב יותר חזק וככה יוכלו לסווג בני אדם למקצוע כלומר: "מזל טוב נולד לך בן והוא יהיה טבח" או מזל טוב מר וגברת כהן נולדה לכם בת והיא תהיה חוקרת כימיה" וכד.. האם זה באמת יהיה מוסרי? כלומר האם בכלל כדאי לפנות למקר כזה? והאם זה שבוחרים לאדם את מה שהוא יעסוק למרות שיכול להיות שהנטיה הטבעית שלו בכל מקרה תכווין אותו לכיוון כי זה בגנים , זה פוגע לו בעיקרון חופש הבחירה? או החירות? האם עצם הידיעה הופכת אותנו לסוג של רובוטים? והכי חשוב בעד או נגד? כלומר זה יהפוך את העולם יעיל יותר טוב יותר? או שזה פשוט יהפוך אותנו למכונות ללא בחירה חופשי? למרות שהבחירה תוביל אותנו בכל מקרה לאותה מסקנה? ואני בטוח שיהיו כאלה שיחשבו על עוד דילמות מוסריות... תומר

ailag

New member
-=-=-=-=-

1. כן. יש לנו עדות לכך עכשיו - נשים, שבמשך זמן רב לא למדו, והיה מקובל שישבו בבית ויעשו ילדים, אח"כ היה מקובל שילמדו "מקצועות של בנות" כמו ספרות .. כמה בנות לומדות פיזיקה או מתמטיקה? בתור אחת שעושה את זה, לא מספיק. בהחלט לא אותו יחס כמו כמות הבנות באוכלוסיה. משנולדנו, ראינו ש"בנות עושות כך, בנים עושים כך". (המצב, אגב, משתנה לטובה ולכן אני לא מתלוננת. הרבה.) הילדים שתיארת יוולדו לעולם של "אתה צריך להיות טבח, את צריכה לחקור כימיה" - וכך, מגיל אפס, זה יהיה הכיוון שלהם. אבל העתיד שלנו, בהנחה שלא אומרים לנו מה נהיה, לא תלוי רק בגנים. הרבה תלוי בתכונות נרכשות. לכן, הבחירה לאו דוקא תביא אותם לאותה מסקנה. אולי חוקרת הכימיה תגדל להיות תוכניתנית, ותאהב את זה יותר אפילו שהגנים הכתיבו כיוון של כימיה. ואפשר כאן להשוות את זה לעקרונות של הכאוס. אני עייפה מדי בשביל זה.

shabaz

New member
לטובה?

אומנם הבנות ירשו לעצמן להזדיין יותר, אך הן, לאחר דיכוי מאסיבי של....בואי נראה...מאז תחילת האנושות אם אינני טועה, הן ידרשו יותר זכויות, ואז לא יהיה שוויון, ואז הבנות <<למרות שאני בספק אם זה אי פעם יקרה...אבל בסדר>> ישלטו על הגברים. המצב כביכול משתנה...את סתם חיה באשליה שזה משתנה. כלום לא קורה, אני אומר לך את זה. חוץ מהעובדה שאולי הבנות מתחילות להתנהג כמו הבנים במרדף חסר טעם אחרי הכח השליטה וה"שוויון", אבל חוץ מזה, אין פה כלום.

Alcharzor

New member
מה שמצחיק שזה מה שקורה כבר

עכשיו,לא מבחינה גנטית כי נכון שגנים משפיעים על התחום בו אנו טובים אבל החלק הגדול והחשוב ביותר זה הסביבה בה אנו גדלים. כבר מגיל 0 ההורים שלנו בוחרים בשבילינו מה נהיה בזה איך שהם מחנכים אותנו.

seeyou

New member
..."ברשית"../images/Emo121.gif

מבחינה "טכנית" הטבע,הוא המסנן הראשון לכישוריים העתידים של התינוק. הגבר מייצר זרע ( יומית כ:30.000.000 !!) ורק אחד "מצליח" להפרות!! התכונות והכישורים של הרך הנולד נקבעו! ה"חברה" ,כולל ההוריים, מנתבים את הילד ללמוד מקצוע בהתאם לשיקולים אחרים לפעמים בניגוד לכישורם הטבעי! עדיין זה לא אומר שמה שלומדים...עוסקים! ישנם מבחנים אשר מסוגלים לאתר כישורם של מועמדים לתפקידים שונים. בעזרת ה-DNA בעתיד תתאפשר "הזמנה" של ילדים עם תכונות מסוימות! -לוחם -יופי -אינטליגנטי ......... זה מין רובוט אנושי? סוף ל"נכשלים?צימצום אוכלוסיות? יש בזה סכנה שיהיו מדינות אשר יזמינו רוצחים! לחילופין יהיו מדינות שימנעו לידתם של אנשים עם פגיעות שכליות –גופניות חמורות(נטל על החברה)! הבחירה "הטבעית" יכולת-מקצוע קיימת בטבע! אצל דברות ,נמלים,יש חלוקת תפקידים מלידה!

shabaz

New member
טוב...אנחנו לא מדברים ממש על זה

אנחנו מדברים על כך שהאם נוכל לראות את הגנים ולראות את העתיד הטמון. ההורים יכולים לנתב את האדם לבחור במשהו, אבל אם הוא חכם, הוא בכל מקרה יבחר בעצמו. אולי תהיה לנו אפשרות לבחור את הילדים שלנו ואת התכונות שלהם <<מה שאני בספק אם זה באמת יהיה נכון>> אבל עדיין לא נוכל לדעת מה הם יהיו בעתיד אלא יותר מהשערות.

neko

New member
אין דבר כזה התאמה למקצוע מלידה.

בןאדם נולד עם מכלול תכונות שיכול להתאים אותו קצת יותר או קצת פחות למשהו. אני הצלחתי ללמוד אמנויות לחימה אפילו שכל קשר בין היכולות הגופניות שלי והתורשתיות שלי לנושא אפסיות. הכל עניין של רצון.

shabaz

New member
זה לא יכול לקרות.

יש אומנם לאדם פוטנציאל להיות מישהו, את החוכמה הדרושה לכך או את היכולת, אך הרצון שלו נובע מהחלטות שנובעות מהשפעות החברה. מאירועים ודברים כדומה. לכן אי אפשר לדעת מה הוא באמת יהיה. בקשר למצב ההיפותטי שזה אכן יקרה, אינני חושב שזה יהפוך אותנו למכונות, מפני שעדיין הדרך תהיה בחירה חופשית שלנו. נבחר אם לתקוע גרעפס בציבור או לא. אבל זה כבר משהו אחר, כי אי אפשר באמת לומר אם יש גורל או לא.

למעלה