אכן! זה הסוד הגדול של המודעות.../images/Emo22.gif
אתה מה שאתה חושב. והמציאות כולה נמצאת בתוך הראש שלך. העולם החיצוני, שכולנו לכאורה חיים ופועלים בתוכו, הוא ממש לא חשוב! מה שחשוב זה העולם שאתה רואה דרך עיניך, ההשתקפות של העולם החיצוני במוחך. במציאות החיצונית קורים הרבה דברים. אתה כמובן מודע רק לחלק האפסי-שבאפסיים מתוכם. אבל גם בדברים שאתה כן קולט ורואה, אתה רואה את מה שאתה רוצה ובוחר לראות. כשאתה חושב (ולפיכך "מאמין" באמת ובתמים) בצורה מסויימת לגבי משהו או מישהו, לא יעזור כלום, עד שלא תשנה את המחשבה הספציפית הנ"ל, זו המציאות בשבילך. את השינויים האלה אנחנו עושים, במודע ושלא במודע, *כל הזמן*. לכן אומרים שאין שני בני אדם שרואים משהו באותה הצורה בדיוק. אתה קובע את מציאות חייך ע"י המחשבות שלך. וכן, אני מאמין שבסופו של דבר, גם על המציאות הפיזית (שאני לא מטיל ספק בנוקשותה ובחוקיה) אפשר להשפיע ע"י חשיבה. אז אולי תגיד, למשל, שגם אם אני אשכנע את עצמי עכשיו שאני יכול לעוף, אעלה לגג גורד-השחקים הקרוב ביותר ואזנק למטה, עדיין קיימת ודאות מוחלטת שאני פשוט אצנח כמו אבן. וזה נכון! אבל בסופו של דבר, המציאות הרי נמצאת כולה בראש שלי. אם אני אחשוב (ולפיכך אאמין בלי שמץ של ספק) שבאמת עפתי, הרי שזו המציאות.