שאלה שאלתית

Scaly

New member
כולם בסוף מתים....../images/Emo26.gif

בוא נגיד שאם חבר שלי יבוא אליי ויגיד לי שהוא הולך למות עוד שבוע פחות.. דבר ראשון אני אהיה בשוק..ירגע קצת ואז יגיד לעצמי ככה: אני לא חושב שאני צריך לתת לו יחס מעודף ותשומת לב מרובה יותר בגלל שהוא הולך למות(בשבילי ובשבילו..) אני חושב שאם אומרים לך שאתה הולך למות עוד כמה ימים... הזמן שנשאר אמור להיות שלך...מין מסע רוחני לעצמך..לחשוב על מה שעברת לחשוב על הכל.. לסיכום: אני יגיב כמו שצריך להגיב..אבל אני לא יתן לו יותר מידי את ההרגשה שהוא מיוחד מידי... אבל מצד שני...אני יכול להתנהג אחרת לגמרי במצב קיים..המצב לא קיים ובגלל זה אני לא ממש יכול להיות אוביקטיבי בעניין הזה.. בכל אופן זאת דעתי..

Max California

New member
___

בילבולים. אתה מדבר באופן מאוד אובייקטיבי ולא רגשני. חבר הכי טוב שלך , מת עוד שבוע , לא תרצה לבלות איתו המון המון המון זמן ?! אתה לא יכול להגיד שלא.

shabaz

New member
המממממ....ברור

שנרצה להיות איתו... הרי, כמו שחלק ממכם יודעים <<אני לא בטוח אם הדיון הזה היה פה>> המוות הוא משפיע על האגו...שהוא יחסר לי, והוא לא יהיה איתי... אז לא פלא שנרצה להשאר איתו יותר...כי נרצה לספק את האגו שלנו כמה שיותר עד שהוא ימות... זה היה משפיע עליי, בצורה אובייקטיבית, כמו שאמרתי בצורה כזאת שאני אדע שיותר אני לא אוכל להעזקר באותומ אדם, כמה שזה נשמע חמור..זה נכון, ובצורה רגשנית, זה ישפיע עליי בכך שאני ארצה לבלות איתו כמה שיותר זמן...

seeyou

New member
../images/Emo121.gifאיך מתנהגים ??../images/Emo121.gif

גיסתי,עברה טיפול בסרטןבמשך כחצי שנה.. הינו מבקרים אותה פעמיים בשבוע,בגלל המרחק. יום אחד היא מבקשת לבוא למחרת על מנת להיפרד!!!?? כולנו הינו בשוק וחזרנו למחרת,כמו כולם,משפחה,חברים,שכנים,... בערך ב-בשעה 10 לחצה לי את היד,יד קרה, עם קול "מוזר" אמרה לי: בהצלחה! לא היה בינינו על מה לדבר בדרך כלל,כך שבמעמד הזה עוד פחות שעתיים אחרי שהיא נפרדה מכולם..נפטרה. מה יכולתי להגיד לה???? : -...בהצלחה..? -...טוב שהכרתי אותך...? -...חבל שאת הולכת כול כך מוקדם=צעירה? -..תשמרי עלי ..? -מקומך בגן עדן? לא זכור שלימדו אותי איך להיתנהג במצב כזה!

Max California

New member
___

כן.. זה דבר שאתה נולד אליו והוא מובן מאליו. אבל בוא תחשוב על משהו אחר שיכול לשגע.. העין שלך היא סה"כ איבר ג´לטיני שקולט אותות חשמליים למוח שלך. זה לא שם באמת. זה רק גורם לך לחשוב ככה בגלל האותות. משגע לא?
או תחשוב שהמציאות שאופפת אותך אופפת רק היכן שאתה מסוגלל חוש. זאת אומרת שאם אתה לא מסתכל אחורה זה לא קיים. רק לאן שאתה מסוגל להרגיש , לחוש ולהביט. שהכל נברא בעוד אתה מביט. אבל לכל אדם יש בועה משלו כך שזה לא מתנגש. נחמד לא ?

Beyond Dreaming

New member
אכן כולם מתים בסוף

אבל מה שתגידו אף פעם לא תהיו מוכנים לזה, תמיד זה יפתיע, תמיד יכאב, אבל צריך להשלים עם זה אחרי זמן מה.

ברינסלי

New member
אכן! זה הסוד הגדול של המודעות.../images/Emo22.gif

אתה מה שאתה חושב. והמציאות כולה נמצאת בתוך הראש שלך. העולם החיצוני, שכולנו לכאורה חיים ופועלים בתוכו, הוא ממש לא חשוב! מה שחשוב זה העולם שאתה רואה דרך עיניך, ההשתקפות של העולם החיצוני במוחך. במציאות החיצונית קורים הרבה דברים. אתה כמובן מודע רק לחלק האפסי-שבאפסיים מתוכם. אבל גם בדברים שאתה כן קולט ורואה, אתה רואה את מה שאתה רוצה ובוחר לראות. כשאתה חושב (ולפיכך "מאמין" באמת ובתמים) בצורה מסויימת לגבי משהו או מישהו, לא יעזור כלום, עד שלא תשנה את המחשבה הספציפית הנ"ל, זו המציאות בשבילך. את השינויים האלה אנחנו עושים, במודע ושלא במודע, *כל הזמן*. לכן אומרים שאין שני בני אדם שרואים משהו באותה הצורה בדיוק. אתה קובע את מציאות חייך ע"י המחשבות שלך. וכן, אני מאמין שבסופו של דבר, גם על המציאות הפיזית (שאני לא מטיל ספק בנוקשותה ובחוקיה) אפשר להשפיע ע"י חשיבה. אז אולי תגיד, למשל, שגם אם אני אשכנע את עצמי עכשיו שאני יכול לעוף, אעלה לגג גורד-השחקים הקרוב ביותר ואזנק למטה, עדיין קיימת ודאות מוחלטת שאני פשוט אצנח כמו אבן. וזה נכון! אבל בסופו של דבר, המציאות הרי נמצאת כולה בראש שלי. אם אני אחשוב (ולפיכך אאמין בלי שמץ של ספק) שבאמת עפתי, הרי שזו המציאות.

Max California

New member
___

קצת אירוני. רבתי על זה עם חברה שלי היום. אתה עושה טעות בסיסית - לפי דעתי. אי אפשר להתווכח ולהפוך מציאות מוכחת ופיזית לכל אשר העולה ברוחך. אם הפרח לבן אתה לא מסוגל להגיד שהוא ירוק. באופן סובייקטיבי אתה יכול לדמיין זאת ואף לשכנע את עצמך לגמרי אבל מפה ועד האמת שהוא ירוק וכך יראה לכל בני האדם יש כברת דרך ארוכה שבה תיכשל.
המציאות היא פיזית. אתה יכול לשנות אותה ב-ר-א-ש שלך. מפה ועד להשפיע על אחרים בהקשר זה המרחק גדול.

זה קצת מבלבל לפעמים

להניח שהמציאות הפיזית היא כפי שרוב העולם רואה.. כלומר אולי רוב העולם טועה כשהוא חושב שהפרח לבן, ורק אתה רואה את המציאות האמיתית בעודך טוען שפרח ירוק?? להזכירך את המקרה ההיסטורי לגבי צורתו של כדור הארץ.. כולם טענו בתוקף שהוא שטוח, ורק אדם אחד טען שהוא עגול.. רוח..

Max California

New member
___

ליכלכת. על דברים סובייקטיבים אין סיבה להתווכח. הפרח ירוק כי חינכו אותך להאמין שהוא ירוק אני לא רוצה להכנס לריב על מוסכמות חברתיות וחינוך מגיל צעיר והאם זה נכון.

shabaz

New member
חיניכו זאת

חיניכו זאת לא טרימינולוגיה טובה... יותר טוב לימדו...ערך יותר מתאים...אבל תשמע..לא משנה... אבל זה עדיין, סותר את העובדה של עובדות וראות ממשית, לבין השערות וכו´...

neko

New member
זה לא סותר,

כי ברגע שהגדירו את הפרח הירוק כ"ירוק", אז הוא "ירוק". פשוט כי ככה הגדירו. היו יכולים להגדיר אחרת, ואז אחרת גם היה נכון.

shabaz

New member
בולבול...לא הבנת...

נכון שהגדירו את הפרח כירוק, אך השאלה היא לגבי ההוכחה שזה אותו ירוק שאתה רואה, ואותחו ירוק שאני רואה...איך אתה בעצם יודע שאני לא רואה את הסגול שלך כירוק, ואתה רואה את הסגול של מישהו אחר ככתום? בולבולי למדי אתה לא חושב? זה לא סותר

neko

New member
על זה חשבתי מזמן,

כשעוד הייתי בחטיבה, והגעתי למסקנה שזה לא חשוב, כי ההגדרה היא גם סובייקטיבית, ונעשית לכל אחד בנפרד. כלומר, אם הוגדר בכלליות שהפרח ירוק, אז גם אם את רואה מה שהיה נחשב "סגול" בשבילי, הרי שמאותו רגע הוא מוגדר ירוק בשבילך. בד"כ משתמשים בהגיון כזה כדי ליצור פאראדוקסים, ואני משתמש כדי לפתור. נא לך.
כל הנושא הזה מהווה דוגמא טובה להבנת הקליטה האנושית. אנחנו "קופסאות שחורות" שמקבלות קלט ומוציאות פלט (ברמה האינטלקטואלית), ואין דרך להשוות בין "תפיסה" ל"תפיסה". ד"א, שמעתם שהצליחו לגרום לאדם עיוור לחלוטין לראות שוב ע"י השתלה של מצלמה על פניו וחיבור ישיר שלה לתוך המוח שלו? I´m impressed.

shabaz

New member
נכון, אבל

זה עדיין לא סותר את העובדה שיכול להיות שאני רואה ירוק שונה משלך, וזה מה שאני התכוונתי אליו.

למעלה