שאלה שאלתית......

anata7

New member
שאלה שאלתית......

בני בן 16.5 לא נמצא במסגרת לימודית והוחלט לאחר נסיונות חוזרים ונשנים "לוותר לו" והוא כרגע בבית כל היום בחדרו מנגן בעיקר ומקשיב למוזיקה, לא נפגש עם אף אחד ובקושי מדבר איתנו או משתתף בארוחות....לזה כבר התרגלתי ואף היו לנו שיחות והוא טען שהוא טיפוס "לא סוציאלי".....אופייני....
אבל יש משהו שמאד מפריע לי ואני ממש לא מצליחה לעשות כלום בעניין הזה, לדעתי הוא הפסיק להתרחץ מקלחות של ממש והוא עושה רק שטיפות קטנות כאלה מול הכיור...יש לו שכבת לכלוך חומה מגעילה על כל הגוף (ידיים רגליים) וכמובן הריח לא נעים למרות שהוא מתרחץ בבתי השחי שם דאודורנט ומחליף בגדים...גם את השיער הוא לא חופף וזאת בגלל שקרא באיזה מקום שהשמפו מייבש את השיער ומישהו שהוא הכיר הפסיק לחפוף ורק שוטף במיים ללא שמפו.
בקיצור.....אני לא מצליחה לדבר אתיו על זה אפילו כי הוא מנפנף אותי עם תשובות שזה עניין אישי שלו ואני לא אתערב.
מה עושים לעזאזל??????
והאם בריאותית זה יגרום נזק?
תודות לכל מי שיענה ויעזור,
ענת.

schlomitsmile

Member
מנהל
עצתו של בכורי (אספי בן כמעט 18) בעבר גם איתו היתה בעיה דומה, וכיום הוא מקפיד על ציחצוח גילוח.
שאלתי אותו מה גרם לו לשינוי, והוא השיב:" גרד לי".
עצתו היא להניח לנער, כל לחץ רק יגרום לו להתחפר עוד יותר,
ופשוט להניח לחום יולי אוגוסט לעשות את שלו

ואני מוסיפה: אולי אם בני הבית האחרים יבטאו בקול את תחושתם הטובה לאחר מקלחת, לא כלפיו, סתם, כאילו לעצמם "אחחחח....
איזה כייף- קודם הרגשתי דביקה ועכשיו אני מרגישה כ"כ רעננה!"
זה עשוי בהדרגה להשפיע.

לא חושב שבריאותית זה גורם ממש נזק

אבל יש כמה אפשרויות...
חויה לא נעימה ממגע עם מים...
תגובות לא רצויות לחומרים הניקוי
קושי בפעולות הפיזיות של המקלחת, למשל מהעמידה...
רצון להימנע מהצקות של בני הבית לגבי ניקיון אחרי המקלחת - לפחות בעיניו זה הצקות....
גם בעיניי חפיפה זה עיניין מוגזם...

7ofnine

New member
לא יגרום נזק בריאותי

ואם הוא טיפוס לא סוציאלי הריח שלו אולי גם יעזור לו לזכות במעט יותר שקט ומנוחה מחברת אנשים, כי כולם יתרחקו ממנו עוד יותר

ודרך אגב, דאודורנט רגיל מזיק לבריאות ומסרטן לא פחות משמפו, לכן את מה שכתבתי כאן אולי לא כדאי לך להראות לו...

גור42

New member
לא מזיק בכלל (אבל ממש לא נעים לסביבה)

ולגבי ה"לא נעים לסביבה" - השאלה אם זה יתרון או חסרון, היא בעין במתבונן

dina199

New member
זה עלול להראות על דיכאון.

ואם הוא מושפע כל כך על מה שהוא שהוא קורא - תנסו להביא לו חומר קריאה על כל מני סכנות מחוסר היגיינה.
ולגבי שחפיפה - גם אני קראתי על שלא צריך לחפוף אבל זה רק א חיים בסביבה כפרית עם אוויר צח ללא שום זיהום שמקורו החיים מודרניים.

anata7

New member
זה בדיוק מה ששאלתי בהתחלה

רציתי לדעת איזה סכנות יכולות להיווצר מחוסר הגיינה חוץ מהריח הלא נעים (למרות שהוא מקפיד על "מקלחת צרפתית בכיור ודאודורנט)....
אנחנו חיים במושב ואין זיהום אויר והוא רוב הזמן בחדרו למרות שפה ושם יוצא לנשום אויר....

dina199

New member
אני לא חושבת שיכולות להיות

סכנות מחוסרהגיינה (אולי גירוי בעור).
פשוט הסתגרות בחדר וחוסר רצון להתרחץ יכולים להחשיד בכיוון דיכאון. האם הוא אוכל טוב ?

anata7

New member
כן

הוא אוכל כמו בן 16 מורעב...הוא מדבר בהגיון ובביטחון, אולי יש פה דיכאון מעצם היותו ללא מסגרת מתאימה אך מתוך בחירתו שאין אף מסגרת שהוא יכול להשתלב בה...אותי זה מצער אך אני לא ממש יודעת מה עוד ניתן לעשות.
הוא ביקש לעבוד וכעת אנו בשיתוף עם גורמים ברווחה מנסים למצוא לו עבודה שתתאים לו.

TikvaBonneh

New member
להפך,

הרבה יותר מסוכן מבחינה בריאותית לצאת ולהפגש עם אנשים. אפשר להדבק מהם במחלות.
אנחנו לא פורום בריאות בקהילה, אנחנו פורום אוטיזם, אז אין לנו מושג לגבי רחצה ובריאות. אולי תתיעצי עם רופא משפחה, או תיכנסי לפייסבוק של קופת חולים ותשאלי.
ועלה לי גם רעיון. אולי אדם ילמד שיעורי גיטרה? תפרסמי אותו בפייס.

anata7

New member
ניסיתי

ניסיתי לפרסם כמה פעמים גם היכן שאנחנו גרים ולא היו תגובות...אולי בגלל גילו הצעיר?

TikvaBonneh

New member
כמו שכתבה לך דינה

תעקבי אחרי מצב הרוח שלו, כי מסתגר וגם לא מתקלח אלו תסמינים של דיכאון. מציעה שתקראי עוד על התסמינים, ואולי אפילו תתיעצי עם פסיכיאטר. האם הוא היה אי פעם קודם בדיכאון?
וזה לא נכון שהוא טיפוס לא סוציאלי. בעבר היו לו הרבה חברים, בהפסקות בבית הספר הוא תמיד הסתובב איתם ונהנה מחברתם, והמון ילדים אהבו להיות איתו.

anata7

New member
היי תקוה

תודה על תגובת כולכם וגם על תגובתך.
כן, אדם היה כבר פעם בדיכאון וגם טופל בתרופות ואושפז למשך חודש וחצי, לקח לו כ-3 שנים להפסיק את התרופות שעשו אותו ממש זומבי והוא לעולם לא יסכים שוב לקבל טיפול תרופתי.
אבל - הוא לא בדיכאון כעת. זה ממש לא כפי שהיה אז. הוא כן במין סוג של דיכאון קל....אך זה שהוא נמצא בחדרו זה מבחירה שלו הוא טוען שהוא ילד "לא סוציאלי" שלא ממש אוהב אנשים....והוא נהנה לשבת בחדרו ולנגן ואני שומעת אותו הרבה פעמים צוחק כשהוא צופה בטלויזיה או רואה דברים מצחיקים במחשב.
כפי שכולם פה הציעו לי, אני ממש לא מציקה לו בעניין המקלחת אך מעירה מידי פעם כשהריח ממש מפריע.
אני מאד מקווה שזה יעבור לו. ברור לי שאם יצא למסגרת כלשהי הוא יחזור להתרחץ.....
תודה שוב על כל התשובות שלכם,
ענת

dina199

New member
אולי תתני לו תנאי שהוא יכול להישאר בחדר

בתנאי שיתרחץ .
תזכירי לו שבמחינת חוק כתוב (נראה לי שלדברים כתובים יש נ השפעה שלך) את האפוטרופוס שלו ומותר לך להתערב .

TikvaBonneh

New member
לא כדאי *להכנס בו*

הוא בגיל ההתבגרות ונוטה מאוד למרוד בסמכות המבוגרים. והוא מאוד אינטיליגנטי. הוא יודע שאמא לא תנקוט בצעדים חוקיים להכריח אותו לצאת מהחדר או לחפוף ראש. המשפחה צריכה להיות תומכת ואמפטית, מקום המפלט שלו מהעולם החיצוני שכרגע נראה לו מאיים. טוב שהוא מנגן ונהנה מהמוסיקה. צריך לנסות להגיע אליו דרך המוסיקה, בלי להטיף ובלי לנדנד. להתעניין מה הוא מנגן ולמה הוא מאזין.

dina199

New member
אני עדיין חושבת שבשביל היגינה אפשר

להפגין קצת 'סמכות הורים'.
ולמשל הדסרים החוקיים , אלה דברים כתובים ויכולים להשפיע בגלל עצם היותם כתובים, בלי להפעיל אותם .
זה למשל עבד עם הבן שלי
.
אומרים שילדים צריכים מסגרת (למעשה אורנים 'גבולות') . אז אצלי עצם העניין שהייתי האפוטרופוס שלהם עד גיל 18 קבע מבחינתם את המסגרת.

anata7

New member
זה לא פשוט

זה ממש לא פשוט, תקופה ארוכה לא יכולתי לנקות לו את החדר עד שיום אחד הודענו לו שמחר אנחנו מנקים ולא מעניין אותנו ובאמת נכנסנו ועשינו נקיון יסודי....אבל הוא ממש לא מאפשר שיעשו שינויים במצב הקיים ויש נושאים בהם הוא לא מוכן למשא ומתן.
אבל היום אנחנו חושבים שהוא נכנס להתרחץ...עדיין לא בדקתי את זה כי עבדתי אבל אני אבדוק מאוחר יותר (אבדוק האם השכבה החומה שעל העור ירדה....)

למעלה