שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

מדוע לא ראיתי עדיין טיסן F3A גדוווול. משהוא למנוע 150~200 CC תכונות הטיסה המדויקות של טיסן F3A יבואו לידי ביטוי ביתר שאת בגדלים שכאלו וזה אמור להיות פאן רציני. אם בכל זאת פספסתי אחד כזה. אשמח לקישור שאוכל לבהות בו קצת. ידוע לי כי על פי החוקה הוא לא יהיה רשאי להתחרות. סופ"ש נעים לכולם חיים.

YHS

New member
ענית לעצמך

זה כמו שלא תראה קבוצת כדורגל של 20 איש, למרות שהם יוכלו אולי לשחק יותר טוב..... אבל אתה יכול בינתיים לבהות בזה:

YHS תודה

בנתיים אני מתנחם בפוטושפ.

Flat spin

New member
לא טעית בהרבה

אפשר לומר שאפילו היית די קרוב. קיימת קטגוריה דומה ל-F3A עבור טיסנים גדולים, והיא קטגוריה F3M. בקטגוריה זו קיימות, כמו גם באחרות, הגדרות ברורות לגודל הטיסנים. מוטת הכנף לטיסן תהיה מעל 2.10 מ". לטיסן דו כנפי, מעל 1.80 מ'. משקל הטיסן ללא דלק לא יהיה יותר מ-20 ק"ג. מכסימום רעש לא יעבור 94 דציבל במרחק של 7 מ' על אספלט או 92 דציבל מעל דשא. יש עוד כל מיני הגדרות ספציפיות למחלקה זו, אלא שאינני זוכר את כולן. כמו ב-F3A, גם בקטגוריה זו יש סדרת תרגילים מחייבת, על פיה יש להטיס ולפיה ניתן הניקוד.

לשד

New member
חיים שלום -

כיוון שבספורט בינלאומי עסקינן יש חוקה ברורה באשר לתכונות הטיסן וזאת על מנת להבטיח פייר-פליי: מקס אורך 200סמ, מקס מוטת כנף 200סמ מקס משקל 5קג מוכל לטיסה (ללא דלק) (חשמלי עם בטריה) רעש על הקרקע ברדיוס 3 מטר מנוע מלא מקס 94 DB. מקס מתח סוללות (לטיסן חשמלי) 42V כל השאר יסופר בתולדות ישראל.... שבת שלום בברכה עמרם

YHS

New member
יואב, למה להתפלסף?

הוא שאל על " F3A גדול". שאלה פשוטה ואני נוהג לקרוא שאלות בצורה מילולית, בלי התחכמויות וניסיון להבין למה התכוון המשורר. אין דבר כזה כמו שאין מנוע 20 סמ"ק בנפח 30 סמ"ק. טיסן F3A הוא דבר מוגדר לחלוטין (ראה הסברו של עמרם) כל פרשנות אחרת היא רק "פרשנות". יש טיסנים גדולים שנראים כך או אחרת, דומים או לא דומים, שטסים מדויק או לא, סקיילים או לא. אבל הם לא F3A.

היי YHS

למרות שטכנית אתה צודק לחלוטין, כמדומני (ויתקן אותי מכובדי חיים אם אני טועה) חיים התכוון לטיסן PATTERN ולא לטיסן בקטגוריית F3A (שכן הוא לעולם מוגבל במידותיו), קרי להגדלה של טיסן בעל מבנה דומה לטיסן F3A.

YHS

New member
או, ליאור

כשאתה כותב "חיים התכוון...", כאן אני עוצר. קטונתי מלהבין כוונות. איני מכיר את השואל והרקע שלו וקשה לי להבין את כוונתיו, לכן אני נמנע מכך ומתייחס למילה הכתובה.

תודה למבינים את כוונתי

שהיא אכן היתה, לטיסן הבנוי בפורמט גוף של טיסן F3A שברור לי שהוא לא יוכל להתחרות בגלל מידותיו הפיזיות וכמובן המשקל בעקבות כך. אלא לפאן טהור. תודו שלראות באוויר איזה בריל. אוסמוס. או אינטגרל. או אוליי סיטרין. בקנ"מ של 150% יכול להיות מעניין. שבוע טוב. חיים.

לשד

New member
חיים אתה מבלבל ומושך את מוגבליות הפורום לקצה

שכן מה הקשר בין פאן טהור ל F3A...
שבוע טוב... עמרם

אני מבין

אבל בכל זאת אם יורשה לי. הפעם הראשונה שדבק בי החיידק שנקרא F3A. היה לפני 4 שנים כמדומני, עת הייתי טיסנאי מתחיל ובאתי בחוה"מ סוכות לצפות בתחרות F3A שהתקיימה באשרד. אז עלה אחד המטיסים הבחירים אצלכם לטיסת ראווה. קרי. טיסת פאן ולא F3A. אמנם האיש עם המיקרפון מייד הבהיר שאין לטיסה הזו שום קשר ל-F3A. אבל לי זה הבהיר באופן חד את סגולותיהם המיוחדות של טיסנים אלו. לכן אני חושב שלעשות קצת שימוש "אחר" בטיסנים אלו. יכול להסב הנאה מרובה. ואולי גם למשוך את הדור הצעיר לתחום. אני יודע שמתחתי עוד קצת את מגבלות הפורום
חיים.

לשד

New member
תראה חיים..

בסיום אליפות העולם לפני כ 4 שנים אחרי טקס ההכרזה עלה אלוף העולם קריסטוף פייסנט לרוק(ס) ודפק טיסת ראווה עם אותו האוקסליס שרק חצי שעה לפני כן ניתח איתו את אליפות העולם. מעדויות של אנשים שראו את הטיסה הזו הסתבר שזו היתה טיסה מדהימה שרוב הקהל שם נשאר עם לסתות פתוחות ולשונות משתרבבים מטה. אותו דבר עשה קיקי סימונזיני עת זכה באליפות העולם F3A בארגנטינה. 1) זה בידיים ופחות בטיסן. (קריסטוף כנראה יינצח כל תחרות בלא קשר לטיסן). 2) מי שמטיס F3A סביר שיודע לברבר 3D ולעשות דאווינים לא פחות מכל אחד אחר (תבוא תראה זרקו, יוחאי, שיבר, רמבו וכיוב...) 3) אם F3A לא עושה פאן פשוט כדאי לא לבוא כי זה קשה מידי ויקר מידי. ידוע ש F3A משעמם מוות ולא אטרקטיבי לקהל ולכן דיי ברור שזה די נגד האופי הישראלי של ראוותנות, רעשנות, צילצולים, רוחות, אבק דאווינים ושאר אביזרי ציונות עכשיווית.... לא יודע עליך אבל אני בטח כבר קרעתי את היריעה.... בריאות עמרם

אני לא כל כך מבין למה...

3D זה לברבר, בשונה מ-F3A. אבל אני מכבד את דעתך שהיריעה כבר קרועה. ערב טוב חיים.

Flat spin

New member
אני נוטה להניח שאם היית יודע ממש

מה זה F3A ומכיר את התרגילים ומהותם, היית יודע מה השוני בין F3A ו-3D. אתה מוזמן להגיע לתחרויות F3A, לצפות ולקבל הסבר סימולטני ממביני דבר. אני מאמין שאחרי זה יהיה לך מושג יותר ברור על ההבדלים המהותיים בין הקטגוריות הללו.

לשד

New member
יאמר לזכותו של חיים

שכבר הגיע והתנסה בתחרות אווירובטיקה וגם הפגין רמה מרשימה. חיים לברבר 3d זה סתם צורת ביטוי... לא צריך לקחת זאת ברצינות. אני מכבד כל סוגי הטיסנאות.. רק f3a זה לטעמי האישי מהווה אתגר הכי גדול. בברכה עמרם

ליאור

במקרים שהיה צריך ראש פניתי אליך. זה גם נכון, וגם אנחנו תיקו בפירגון הדדי

למעלה