שאלה שאלתית

חייבת להסכים....

אמנם תמיד החזירו לי 3 עוברים, ובהפריה האחרונה החזירו 4 אך זה היה לאחר התבלטות מאוד מאוד ארוכה שלנו. אני מסכימה עם מיכל שכל מקרה צריך להיבחן לגופו. לא רואה הגיון בלהחזיר יותר מעובר אחד לאשה שידוע וברור שהרחם שלה לא יוכל לשאת יותר מעובר אחד. האם גם במקרה כזה, שבו הריון מרובה עוברים יכול להוות סיכון הן לאשה עצמה והן להמשך ההריון כולו צריך לנקוט בגישה של ´מקסימום נעשה דילול´? נכון שלרצון המטופלת יש מקום נכבד בהחלטה כמה עוברים להחזיר. אבל אני חושבת שאחריותם של הרופאים לא מסתכמת בזה שיעבירו את המטופלת בשלום דרך כל השלבים הטכניים של הטיפול. הרופא המטפל צריך להסביר למטופלת את המשמעות של ההחלטה, תוך התחשבות במקרה הספציפי שלה כמובן, ומה עומד מאחורי המונחים ´הריון מרובה עוברים´ ו´דילול´.
מרב

קייצית

New member
מרגישה אהבל´ה גמורה ../images/Emo3.gif

אני תמיד ביצעתי את ההוראות, ועד עכשיו החזירו לי את מה שהיה (אף פעם לא הגעתי למוקפאים...) החזירו לי 3, 4 ובפעם האחרונה 1. אף פעם לא חשבתי על ההשלכות, אף פעם לא דמיינתי שייקלטו יותר מ- 2. שאלתי פעם למה לא מקפיאים, ונאמר לי שסיכויי קליטה במוקפאים קטנים בחצי. שמחתי שההחלטה לא בידיים שלי (שלמעשה היא לחלוטין כן, פשוט לא עשיתי דבר כדי לקחת אותה לידי). אני סתם חושבת בקול. אל תתפסו אותי במילה אבל נראה לי שבפעם הבאה אני עוברת לבית חולים אחר. קייצית

את לא חייבת לעבור לבית חולים אחר

פשוט עכשיו, קחי את האחריות אליך, תשקלי את כל ההשלכות ותהיי את זו שמנחה את הרופא ולא להיפך. לי יש 8 מוקפאים ואף אחד לא חייב אותי לנסות ולהחזיר אותם רק בגלל שהם קיימים. אנחנו החלטנו להשאיר אותם לעתיד, ובכל הפריה עשינו "טריים".
מרב

מיכל ק-ש

New member
למה?

אל תרגישי כך. בד"כ אנחנו נוטות לעשות מה שהרופאים אומרים לנו. הם הרי למדו והתמחו בשביל זה כל כך הרבה שנים ואנחנו רוצות להאמין שהם יודעים מה נכון וטוב עבורנו ושהם יפתרו את בעיותינו. יתכן ולא כל העוברים היו באיכות גבוהה ולכן הרופא החליט להחזיר את כולם. יתכן ובשל גילך, ההיסטוריה הרפואית שלך וכד´ (לא מכירה את פרטייך ולכן אני סתם זורקת השערות) הוא החליט כך. אז לא כדאי לקפוץ למסקנות חפוזות וזו בטח לא סיבה לעבור לבי"ח אחר. אגב - סיכויי המוקפאים לא קטנים בחצי. אם הם שורדים היטב את ההפשרה, סיכוייהם אמנם נמוכים מאשר סיכויים של עוברים טריים, אבל לא בחצי. יש ויכוח על האחוזים. כל מרכז רפואי בארץ ובעולם מדווח על נתונים אחרים. .

מרב.

New member
מצטרפת למיכל ומרב

אני כ"כ חששתי מהריון מרובה עוברים, שעוד רציתי ללכת צעד אחד יותר ממה שדובר לעיל, ובהפריה הראשונה חשבתי שלא אחזיר יותר מעובר אחד. כמובן שעם תחילת התהליך האומץ עזב אותי, כי המחשבה של אולי ואולי ואולי לא הרפתה, והחזרתי בסוף שניים- היחידים בעצם הראויים להחזרה. אבל בהפריה הזו, כאשר היו לי 3 עוברים להחזרה חששתי עד מוות שיחזירו את כולם, כי חשבתי שמקפיאים רק בזוגות או בשלשות, ושאף אחד לא יקפיא לי עובר אחד. בסופו של דבר הפרופסור (רונאל) חסך ממני את ההתלבטות והודיע שמחזירים שניים ומקפיאים את הנותר, וציין שאין טעם להסתכן בהריון מרובה עוברים כאשר זו סה"כ הפריה שניה. אצל כל אחת הנתונים שונים והתחושה כלפי הריון מרובה עוברים היא שונה, אבל ההודעות שקראתי במהלך הזמן בפורום הריון לאחר טיפולים על אותן בנות שעברו דילול או השמירה הקשה בהריון תאומים שהוא בד"כ הריון בסיכון גבוה, גרמו לי לחשוש מאוד ממצב כזה, ולהעדיף כישלון על היקלטות עם שלישיה. נורא קל להחליט להחזיר כמה שיותר, מתוך מחשבה ש"לפחות" X יקלטו (מתוך תחושת הכישלון הצורב והכואב, ודרוש הרבה אומץ וכוח לחשוב עוד שלב הלאה- ולראות את הפחד לגלות שלושה שקים תקינים עם דופק, דילמה האם לדלל או לא, התמודדות קשה ובלתי אפשרית עם ההגיון שבדילול והביצוע- שאני בכלל לא יכולה לדמיין איך עומדים בזה. מיכלי, אגב- בקרב הקהיליה הרפואית הריון תאומים- ולא כל שכן שלישיה- נחשב כ"כישלון"- אם כי למרבה הצער עדיין מחזירים יותר מ-2 עוברים גם לבנות צעירות בהפריה הראשונה- שזו אכן שערוריה. מרב

אולה *

New member
החלטתי לנסות לארגן את המחשבות

עברתי 5 או 6 החזרות. בכולן החזירו 3 עוברים, באחרונה - 4. אני בדעה להמשיך להחזיר 3-4. לא יותר ולא פחות. אני רוצה תאומים ופוחדת פחד מוות מהריון תאומים. אני רוצה תאומים והריון כמו של תינוק אחד. ברור לי מאוד שאעשה דילול במקרה של שלישיה. אז למה אני לא מחזירה מקסימום שניים אם אני פוחדת משלישיה? כי הסטטיסטיקה נגדי. סטטיסטיקה של השתרשרות. אני מרגישה שאני לא מצליחה להסביר את עצמי, אבל אני מאוד מבולבלת בנושא.

עידית ד

New member
גם אני מבולבלת

אני לא רוצה תאומים! אני מפחדת מהריון תאומים ומגידולם שלא נדבר על שלישיה. קצת מוזר לי שאני חושבת ככה כי אני כל כך רוצה הריון ותינוק שבעצם אני מוכנה לעשות הכל אבל עדיין אני רוצה רק אחד כרגע. זו דילמה קשה ומסוכנת.

אולה *

New member
היו שני מפגשים

לראשון פיטר לא הגיע. עבודה. אתמול כבר לא היתה לו ברירה
אין לי עדיין דעה. אנחנו 5 זוגות (3 בנות מהפורום), כולל זוג אחד שעוד לא התחיל בטיפולים כלל. אני מאוד מרוצה שתמר - מנהלת המעבדה - משתתפת במפגשים. לדעתי, היא מצליחה מאוד בתור מנחת קבוצות. יש לה קול מאוד מרגיע. פיטר אתמול שאל האם הפגישות עוזרות לי. אמרתי שלא, אבל גם לא מזיקות. נראה איך יתפתח. נ.ב. ראת את המיילים אתמול? מה דעתך?

מיכל ק-ש

New member
אולוש

תמר זו הגבוהה עם השיער הבלונדיני? אם זו היא, היא מקסימה אמיתית. בכלל אני ממש מרוצה מעובדות המעבדה. ראיתי את המיילים, אני כבר אדבר איתך על זה.

מסכימה עם אריק ורומי../images/Emo45.gif

עם כל הצער שיש בדילול,עדיף שישארו 2 בריאין וחזקים מאשר שלושה חלשלושים. גם אני בע"ה אעשה החזרה לפונדקאית של שלושה,ואם יקלטו שלושה אני אעשה דילול. למה אתן רואות את הדילול דבר לא טוב. נכון זה לא טוב,אבל היתרונות שיש לזה בהרבה יותר גדולות. אתן יודעות :זה בדיוק אותו דבר לבחורה שעושה הפלה על דעת עצמה. הרי הפלה זה רצח! איך אפשר להרוג תינוק. אבל היתרונות שיהיו אם אותה בחורה תעשה הפלה הם יותר גדולים.

מיכל ק-ש

New member
זו ממש לא הנקודה

ברור שאני מסכימה שכאשר כבר נקלטו 3 עוברים, יש לבצע דילול כדי להבטיח הריון תקין עד כמה שניתן וחיים בריאים לעוברים הנותרים. אני התכוונתי לכך שמראש אני נגד החזרה של 3 עוברים ומעלה. אבל - וזה אבל גדול: עם דגש גדול על כך שכל מקרה לגופו. להחזיר מס´ עוברים לפי הגיון בריא ונתוני העוברים והאשה.

אולי כדאי שתדברי עם בנות שעברו

דילול כדי שתקבלי מהן מושג מה המשמעויות העמוקות של מה שאת אומרת. אני בהחלט מסכימה שאם יש הריון מרובה עוברים, עדיף לבצע דילול ולתת סיכוי ל-2 עוברים או לעובר אחד, מאשר לסכן את ההריון כולו. אבל, את חושבת שזו החלטה קלה? הרי הדילול מתבצע בערך בשבוע 14, ועד אז את רואה כבר עובר. לא רק שרואים עובר, אלא מבצעים סקירה כדי להחליט איזה מהם לדלל! את צריכה להחליט את מי מהילדים העתידיים שלך להרדים! אני חושבת שזו בין ההחלטות הקשות בחיים ואסור להקל בזה ראש. תסלחי לי שאני מזכירה את ההריון שלי כאן, אבל אצלי הטבע החליט איזה מהעוברים לדלל ואני לא יכולה אפילו להתחיל לתאר לך איזה כאב זה.

3אריק

New member
רומי 007

קודם כל תודה לך על הסינגור , אמרת דברים מאד מדוייקים ומבלי להיות צבועה . השתתפתי לפני זמן בפורום ,ניסיתי לתרום מנסיוני הרב בנושא ( ולא מעט בנות מהפורום פנו אלי טלפונית לייעוץ ולא תשלום או מחויבות )והפסקתי בגלל אותן כמה בנות שהפגינו יחס בוטה ומזלזל כלפיי . חזרתי מכיון שמקקנן בי הרצון העז לסייע ויש לי המון מה לתרום מנסיוני שהולך ומתעשר ככל שאני מטפל וניתקל בכל מיני מיקרים של מטופלות. אני לא מחפש תודה או תמורה מאף אחת בפורום ,מי שתרצה להעזר בי בבקשה ומי שלא שיהיה לה כל טוב ובהצלחה ,כל מטרתי היא לעזור נטו. בפעמים הקודמות הצעתי לבוא על חשבוני למיפגש שאתן מארגנות מידי פעם לתת הסבר על השיטה ולתת טיפולים קצרצרים במקום לכל הבנות ,וכל זאת רק בכדי לעזור ולהכוין כל אחת מה יכול לסייע לה בבמהלך טיפולי הפוריות,אבל במקום לקחת את ההצעה בשתי ידיים אני צריך לקבל את ההערות הקנטרניות של אינס . חבל.....חבל.......חבל ........ שיהיה לכולכן בהצלחה אריק

מיכל ק-ש

New member
הפוסל במומו פוסל

אריק, בכל פעם כשאתה נכנס לכאן מתעוררת איזו מיני-סערה. חשבת שאולי משהו בניסוחים הכל כך בטוחים שלך מעורר רוגז? אני לא מסנגרת כאן אל אינס, היא לא צריכה את עזרתי, אבל גם אתה לא טומן ידך בצלחת. האם אתה קורא לי צבועה? נו באמת!

3אריק

New member
מיכל היקרה

הנה עוד דוגמא למה שטענתי קודם ,באמירתך" בכל פעם שאתה נכנס לפורום אתה מעורר מיני סערה ,אומר הרבה לגבי צורת החשיבה שלך . אם זה באמת כך ,אז זה משמח אותי כיוון שזה פותח חשיבה שונה ובשביל זה נועד הפורום . קודם כל את בהחלט לא חייבת לפתוח את ההודעות שלי אם הם מעוררות בך רוגז . ואני לא מבין מאיפה הבנת שקראתי לך צבועה ? אבל עד כאן !!! אנחנו מתחילים לעסוק בטפל ולא לשם כך אנחנו פה . אני חייב לשתף בשמחתי את משתתפות הפורום .....ברגע זה נודע לי על מטופלת שלי שהיא בהריון וזה אחרי 15 סדרות של טיפולי הפרייה כושלים וכמעט לפני הרמת ידיים ,אז בנות אף פעם לא להתייאש ה ל ל ו י ה .... אין מאושר ממני שהצלחתי לגרום אושר לאחרים בהצלחה לכולן אריק

3אריק

New member
אינס

התלבטתי קשות אם לענות לך בכלל ,אבל כרגיל ולאורך כל הדרך את מוציאה דברים מהקשרם ואני לא מבין אותך . אם תקראי שוב את הכמה מילים שכתבתי ,כתבתי שהלואי שיקלטו כל העוברים מה שקורה בסיכוי קטן אצל מטופולת הi.v.f לא המלצתיולא הצעתי לעשות דילול עוברים ואני גם לא ממליץ ,אבל כל אחת עושה את השיקול שלה בעיניין ביחד עם הרופא שלה ואז מחליטה מה לעשות וזו זכותה המלאה . כמו כן כמו שאמרה רומי ,עדיף עובר אחד או שתיים בריאים וחזקים על פני שלושה או יותר חלשלושים עם סיכויי הישרדות פחותים . בנוסף ,וזה אני חייב להגיד לאור כל ההערות המזלזלות שלך ,לא ראיתי עד היום שתרמת ולו משהו קטן בפורום ,אלא רק מתחת ביקורת ולא רק עליי. סליחה ,אבל ממש הכעסת אותי . אריה

א י נ ס

New member
אני מאוד מאוד עייפה פיזית ונפשית

ואין לי את המרץ שהיה לי לפני כמה חודשים בהצטרפותי לפורום, לכתוב ולהיות פעילה, ולענות לכולם. אריק, תגדיר לי מה זה תורמת לפורום, תביא דוגמה על מי ירדתי (חוץ מעל אלמוניות, שזה לא נחשב) יש לי זכות לשבת בפורום הזה בדיוק כמו שיש לך, ולמזלנו אף אחד לא נותן לנו ציונים ואותות. אני מתנגדת להחזרת 3 עוברים, וקיום הריון שעלול להביא לדילול. כתבתי לך את זה. למה אתה לא מסוגל לקבל ביקורת? מיכל ומרב בהודעותיהן על "נפלאות" הדילול סיפרו לכן את הכל. (כולל שיקולי יוקרה של רופאים בתהליך) תעשינה עם זה מה שאתן רוצות. אני אישית בעד להכנס לתהליכים עם מה שיותר מידע על התהליך, ועל הסיכונים. אני לא בעד הריון בכל מחיר. אני לא בעד טיפולים בכל מחיר, ואתן יודעות מה? אם לא יילך לי, אז לא. יש לי את הקווים האדומים שלי, והם ברורים ומוגדרים כבר מעכשיו. זו לא חוכמה גדולה בעיני להכנס להריון אחרי טיפולים עם סיכונים גבוהים, לעבור איכשהו את ההריון בשלום, ואז כשהאם צריכה להיות במיטבה פיזית ונפשית, היא גמורה, כי הטיפולים מתחילים לתת את אותותיהם. אריק, מעולם לא היית בהריון, אין לך שמץ של מושג מה המשמעות הנפשית של הריגת עוברים (איך אני "אוהבת" את הפוליטיקלי קורקט הזה. דילול- מילה סטרילית להריגת עובר חי נושם בועט ובריא) אני חושבת שמי שנאלצה לעבור זאת, תסחוב איתה טראומה לכל החיים. אני עברתי הפלה נדחית, הופ, היה עובר עם דופק. הופ - איננו עוד. הרי הייתי חייבת לעבור גרידה, ולא האשמתי את עצמי בכך שהוא פרש מהמירוץ. אבל חודשים על חודשים אחרי הגרידה הכל כך טראומתית לי נפשית, הסתובבתי עם התחושה שאני רצחתי את הילד שלי. אריק, אני מוכנה לבקש ממך את כל הסליחות שבעולם, רק אל תתייחס לדילול כל כך בקלות. עובדה שהאמירה שלך צרמה גם לאחרות. הרופאים הרציניים בתחום מתייחסים אפילו לתאומים כאל תקלה. תעשה פעם חיפוש באתר של דוקטורס, תראה איך פרופ´ זיידמן מרחיק לכת, ומה הוא חושב על הריון תאומים. יש פה המון בנות בפורום, שמוכנות לקחת סיכונים שוב ושוב ושוב. ולהפגש כל חודש בבום אדיר עם מציאות הכשלונות. אף אחת לא שמעה ממני בקורת על כך. אם היו מצידי תהיות ודאגה, הן נכתבו תמיד רק במסר אישי, ובצורה הכי טקטית (אני מקוה) שאפשר. אז אתה שלא תעיז לכתוב לי משהו על חוסר רגישות מצידי. ולקינוח. אני מכירה זוג שיש להם 4 אני חוזרת 4 זוגות תאומים. זה מטיפולים, למרות שהם משום מה מכחישים. ההפרש בין זוג לזוג הוא כשנה. בכל הריון האשה שוכבת בשמירה. כל הריון הסתיים בניתוח קיסרי. ההריונות כבר מאחריהם, (אלא אם כן יש רופא שמתנדב לקחת על עצמו עוד הריון...) אני רק חושבת איך הזוג הזה מתפקד, איך קורית הדינמיקה האנושית בין הילדים לבין עצמם, בין הזוגות השונים. אני רק תוהה מה מסוגלים ההורים האלו לתת לכל ילד, איך בדיוק מתמלאים שם צרכי הילדים. מאיפה שואבים ההורים את הכוחות. איך הם מצליחים למלא מצברים... זהו, חברים. תנו לי עכשיו לנוח בשקט. באמת, אל תכריחו אותי לענות בכאלו הודעות ארוכות. סתאאאם. אל תתנו לרופאים לעשות מכן/ם שפני הנסיון של המחקרים שלהם. רק בבריאות טובה. כל היתר שולי.

נועם@בת

New member
האמת שדוקא שמונת הילדים שהזכרת

מקבלים יותר מכל שני ילדים של משפחה ממוצעת
אם את אכן מכירה את המשפחה (הרי אין הרבה כאלה
) את יודעת איזה הורים נפלאים אלה, וכמה יש להם להעניק לילדים. אני מודה שאני בחיים לא הייתי עושה את זה, ולא מבינה מאיפה יש להם כוחות לזה. לי נשאר רק להעריץ, לא רק את האומץ, אלא גם את שלוות הנפש שלהם למרות כל הקשיים. תרגישי טוב נועם

למעלה