שאלה שאלתית..

זואי 1980

New member
שאלה שאלתית..

הילד חוזר מהגן ומספר שיליד מהגן הרביץ לו, מה תאמרו לו? להחזיר? הזה חינוך לאלימות, להגיד לגננת ? בעתיד יגידו לו שהוא מלשן, להבליג? יגידו שהוא חנון, מה אומרים בגיל 3 ? הרי זה השלב שבו אנו אמורים להוביל אותו לדרך הארוכה וזה מה שהוא יקח איתו הלאה? מה עושים? מה אומרים? בבקשה תעזרו לי

אנחנו לא מחנכים לאלימות

אצלינו (בן שנתיים ותשע) הוא יודע לקום, להגיד לילד המכה בקול תקיף: "זה לא נעים לי!" ופשוט לקום וללכת למקום אחר.

לא, אין צורך

ברגע שהוא צועק "זה לא נעים לי!" כל הגן שומע והגננת יודעת בדיוק מה קרה (או יותר נכון מה נמנע) ויודעת לשאול מי עשה לו לא נעים. את השיטה הזו תיאמנו עם הגננת וזה מתאים לכולנו.

זואי 1980

New member
זאת התגובה שחשבתי עליה שהיא הכי מתאימה באמת.

תודה לכן על התגובות..

בוליפלג

New member
גם אצלינו זה לא נעים לי עובד, אבל לא מונע את

דמעות העלבון של הילדה
זו הבחירה שלנו ('לא נעים לי')להתמודד עם תגובות לא נעימות של ילדים ואנשים אחרים.

בגיל 3 אומרים לו בפירוש להגיד לגננת...

מלשן, חנון, זה עוד לא מושגים לגיל הזה. זה יגיע יותר מאוחר (וגם אז, בעניין של מכות, גם בכיתה א' צריך לפנות למורה). בבית, מחזקים אותו, מנסים להבין על מה המריבה היתה, לומר לא שזה באמת לא בסדר שמרביצים, ושזה כואב. אבל בפירוש, אם פוגעים בו בגן - פיזית או מילולית - הוא צריך לומר לגננת או לאחת הסייעות.

לוליק25

New member
מסכימה, ומוסיפה-לדעתי צריך ללמד את הילד לומר

בקול "זה לא נעים לי", להיות אסרטיבי או להתרחק מהמקום. לאט לאט זה מחלחל.

leelach

New member
עניין לא פשוט בכלל

מצד אחד אני לא רוצה שהבן שלי יהיה שק חבטות של אף אחד מצד שני אני לא רוצה לעודד אותו לאלימות מה נשאר? מה שאני עושה זה פשוט מסבירה לו שיגיד לאותו ילד שמציק לו שזה לא נעים לו ושלא ירביץ לו ושאם צריך שיילך לומר לגננת, אין מה לעשות הגננת שם בכדי ללמד אותם איך להתנהג ולנזוף בילד שמרביץ הילד שלי שיהיה לי בריא יודע לשאוג על מי שמציק לו והוא לא נשאר חייב בכלל

פלגיה

New member
להגיד לגננת

כרגע העתיד לא משנה. בגיל 3 התגובה הכי טובה היא לדבר עם הרשות הרלוונטית, וזו הגננת. להבליג - זה שלב שמתאים לגיל גדול יותר, וחנונים מסתדרים טוב מאוד בחיים.

הבן שלי כמעט בן 3

וכשמישהו מרביץ לו הוא אומר "אסור להרביץ לי!" ועושה תנועה של "נו נו נו" עם היד.... ואת יכולה לגשת לגננת ולספר לה שאותו ילד הרביץ לבנך (ורק לוודא קודם שהסיפור נכון)

בכל גיל לדווח.

בכל גיל לדווח לגננת, למורה, לבעל סמכות. להתלונן במשטרה, להפעיל את הסביבה. מלשן? - זה עולם מושגים עברייני. החשיבה בו היא שלך, אל תקני אותה לילד.

אני דווקא מסכימה.

זו באמת החשיבה *שלנו*, ועולם המושגים *שלנו* וצריך לשנות אותה. שמחתי לקרוא את ההערה של טרומפלדור.

זואי 1980

New member
הערה

זה לא שאני לא מסכימה שזה מושג מעולם העבריינות אבל לצערנו הרב החברה שבה אנו חיים חושבת כה בחיי היום יום. אתם מסכימים איתי שהנוער של היום ,בעצם למה אני הולכת רחוק ,גם בבתי הספר היסודיים ילד שרץ למורה על כל העלבה או הצקה מצד תלמיד אחר יחשב למלשן בעיני הכיתה ואף יהיה מועד לחרם כיתתי? אומנם אני מדברת פה על ילד בן 3 אבל מה שרציתי בעצם זה לקבל עצה לחיים. כלומר לתת לו כלים להתמודד עם הצקות ושזה ישמש אותו מכאן והלאה. מצטערת שאני נשמעת מבולבלת פשוט אני לא רגילה להעביר את מחשבותי למקלדת.

חייבת להגיב

גם אני חינכתי את הבכור נגד אלימות, אבל אז הגיע בגיל 3 לגן ובכל יום "חטף" מאיזה ילד אחד (דיברתי עם אמו של המכה ועם הגננת-אבל לא עזר). עד שהגיע מצב שפחד ללכת לגן כי X מרביץ וגם לא נותן לו לשחק עם אחרים אז הבנתי שצריך להחזיר. אמרתי לו שיחזיר אבל הוא אמר שאסור להרביץ שזה לא נעים... הסברתי לו שאסור להרביץ אבל מותר להחזיר. פעם אחת הוא החזיר וזהו! יותר לא פחד ללכת לגן. זה טוב ויפה והומאני ללמד שאסור להרביץ עד שזה פוגע בילד, אבל ממש! בבקשה לא להתנפל, זה היה מתוך כאב על הילד היקר והעדין שלי

למעלה