שאלה שאלתית

• פותח הנושא Lali
  • פורסם בתאריך

Lali

New member
שאלה שאלתית

לכל המשתתפות המקסימות פה בפורום... מה לדעתכן הפער המומלץ בין הולדת ילד לאחיו/אחותו? לולי שלנו תיכף בן שנה וכולם מסביב כבר מתחילים ללחוץ... אני מאד מצתלבטת. מצד אחד, אם כולם יהיו כמוהו, לא אכפת לי שיהיו עוד 10, אבל חברה הזהירה אותי שאחד ועוד אחד זה הרבה יותר משניים. מצד שני אומרים שככל שהפער גדול יותר, ההסתגלות של הבכור קשה יותר.... אני ממש אשמח לשמוע מניסיונכן...

מנסיוני

אנחנו רצינו פער קטן, רק שלא הלך לנו ונתקענו בטיפולי פוריות ויצא פער של 4 שנים. תתעלמי מכולם ותעשי מה שטוב לכם.

xxss1

New member
לא יודעת על מה מומלץ אבל-

כשהגדול שלי היה בן שנה כבר הייתי בהריון. ההבדל בינהם שנה ושמונה וחצי. כשהקטן נולד הגדול קיבל אותו,עזר לי בהכל,חיבק ונישק כל היום. יש לציין שהבן הגדול הוא ילד מלאך!!!!! בגיל 9 חודשים כשהקטן התחיל ללכת אז הבן הגדול הרגיש קצת מאויים והיה במשך שבועיים מאוד רכושני לדברים שלו. זה כמובן עבר והיום הם יכולים לשבת בחדר אחד בלי שאני יהיה נוכחת ולשחק בכיף. בכוונה צינתי שהגדול מלאך כי הקטן ממש ממש לא..... הוא שובב ברמות קשות וכל מה שאסור הוא חושב שמותר וכו'. ככה שאל תחשבי שאם יש לך אחד מדהים בבית אז גם השני יהיה כזה. (לא שהוא לא מדהים אבל הבנת אותי,אני מקווה...) לעומת זה לאחי יש שני ילדים בהפרשים של 4.5 שנים והיה לו מאוד מאוד קשה. אבל כל ילד הוא משהו אחר. בהצלחה!!!

הזמן הכי מומלץ לדעתי הוא כשאתם

מרגישים מוכנים ולא הסביבה... עדיף לילד הורים שלמים ורגועים מאשר הורים לחוצים ועייפים. אצלי בין הגדולים יש פער של כ- 3.5 שנים . לא הפער שאי פעם חשבתי שיהיה לי בין ילדים. תמיד דמיינתי לי כל שנתיים ילד... ואז גיליתי שהריון זה לא פיקניק בכ"א בשבילי- בחילות הקאות... התאוששות מהלידה עם הגדול היתה לי ארוכה. והנקתי אותו שנה וחודשיים. אחרי ההנקה רציתי קצת זמן לעצמי להיות אמא ואשה. נכנסתי להריון שנפל ואחריו לקח לי כחצי שנה להכנס שוב להריון וכל הזמן אמרתי כנראה שלמעלה יודעים מה טוב לכולנו גולל לגברבר שבבית. ואכן יותר טוב מזה לא היה לכולנו. כשפיצית נולדה הוא היה כבר "גדול" (כי בכ"ז הוא עדיין ילד...)עצמאי, בוגר, הולך, גמול, מדבר, בגן עיריה וכבר היה בו מאוד את הרצון לעוד אח/אחות.וגם לי היה רוגע, סבלנות ושלווה יחסית לעבור את ההריון הזוועתי בלי לטפל בתינוק. אז נכון שרק עכשיו כשהיא בת שנה וחצי הם יותר משחקים יחד אבל עדיין כיף להם מאוד. בהתחלה הוא לא הרגיש מאויים ממנה כי היא לא רבה על המשחקים שלו (עכשיו יותר אבל הם כבר התרגלו אחד לשני). החוויה הזו והפער הזה היה חיובי לכולנו. בין הקטנה לבא בתור הולך להיות בעז"ה פער של שנתיים וחודשיים אם זה יהיה טוב? רק העתיד יגיד. מבחינת האופי שלה לנו זה ברור שעדיף קודם מאשר מאוחר יותר- לה לא יהיה יותר קל בגיל 3 ובעז"ה נעשה ונצליח- כולי חרדות מהפער "הקטן" הזה בהצלחה!!!

זה כ"כ משתנה בין משפחה למשפחה

כל ילד הוא שונה ולכן אי-אפשר לדעת מה הכי יתאים לכם. אצלינו ההפרש הוא של שנתיים ו-3 חודשים בין הנסיך הבכור לנסיכה וממרומי ניסיון של כמעט 5 חודשים אני יכולה להגיד שבאמת בסדר. הנסיך מאוהב באחותו קשות ורוצה לשכב לידה באוניברסיטה ולתת לה לשחק בצעצועים שלו, ורוצה לחבק אותה ולנשק אותה ואומר שהוא אוהב אותה הכי בעולם. מצד שני הוא עדיין פעוט ולכן בזמן השהות שלו לצידה צריך להשגיח עליו באלף עיניים שחלילה לא יפגע בה בטעות מתוך משחק. תחשבו מה הכי נראה לכם מתאים ותמיד תזכרו שגם אם אתם חושבים שזה ייקח כמה חודשים עד הכניסה להריון זה יכול לקרות תוך שבועיים ולהיפך... בהצלחה

Lali

New member
ברור לי שזו רק החלטה שלנו

ואני ממש משתדלת לא לתת לסביבה להשפיע עליי, אבל זה מסוג הדברים שלא בטוח יש בו "נכון או "לא נכון" ואף פעם אי אפשר לדעת אם ההחלטה שהתקבלה הייתה הטובה ביותר... אני לא רוצה להתחיל להגיד "מצד אחד"... "מצד שני"... כי אז אגיע ל - 30 צדדים לפחות. שמעתי טיעונים בעד כמו: קרבה יחסית בגיל תהפוך אותם לחברים טובים יותר, אם גם ככה לא ישנים אז בוא נגמור עם זה לפני שנתרגל בחזרה לישון, דאגה שהבכור לא יהיה מפונק מדי וילמד לעזור ולשתף, השעון הביולוגי מתקתק והפערים שנחליט עליהם ישפיעו על כמות הילדים שיהיו לנו בכלל, ילד נוסף יהפוך לחבר של הבכור במקום אמא שמתפקדת כצוות הווי ובידור במשרה מלאה וכו' וכו'. בין הטיעונים ששמעתי נגד: ההזדמנות ליהנות עם ילד לבד קיימת רק בילד הבכור ולא כדאי לקצר אותה, בכלל כדאי לחכות עם הריון עכשיו בגלל שפעת החזירים, שני ילדים בחיתולים זה קשה יותר מתאומים, כדאי להתגבר על משבר גיל שנתיים לפני שיוצרים סיבות למשברים אחרים, הלוגיסטיקה עם שני "קטנים" הרבה יותר מסובכת מאשר עם ילד ותינוק ווכו' וכו'. בגלל זה רציתי לשמועמהניסיון שלכן, שהוא יותר טרי ויותר מעשי ואתן הרבה יותר נחמדות ותומכות מכל שאר "הנשמות הטובות" שאוהבות להיכנס לאנשים לתחתונים....

פלגיה

New member
מאוד משתנה

ותלוי באופי הילדים. גם באופי של הילד שטרם נולד, אז ממש קשה לדעת. זה נכון שאם יש הפרש קטן אז אין קנאה בהתחלה, אבל זה לא חוסך כלום, כי היא מגיעה לאחר זמן. חברים טובים? ההפרש בין שתי הקטנות שלי הוא 4 שנים ושבועיים. הן חברות טובות מאוד.

mom2ia

New member
כל מה שאמרו לך הוא כל כך נכון וכל כך שגוי יחד

יש לי הפרש של שנה ושלושה חודשים (לא מתוכנן) בין הילדים ואני לא יכולה להיות מאושרת יותר עם ההבדל הקטן. היה קשה בהתחלה אבל כל כך כיף להם ביחד והם משחקים ולא זקוקים לי כל הזמן. דווקא שניים בגמילה זה סיפור ולא שניים בחיתולים. כמות הכביסות שעשיתי בחודשים האחרונים פשוט קשה להאמין. כל הדברים האלה תלויים באיזה ילד יש לך בבית וכמה "קשה" התינוק החדש (לכי תדעי את זה לפני הלידה). באופן כללי (ובכלל לא עוזר להחלטה) יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן ומה שעבד/לא עבד לאחד לא בהכרח יעבוד אצלך. בא לך? תעשי עוד ילד (מה שבטוח זה שכן, יש לך מספיק אהבה בשביל שניים - מניסיון)

למעלה