שאלה שאלתית

OFERM

New member
שאלה שאלתית

האם שפיכת זרע גורמת לחולשה שתתבטא באימון בחדר כושר או שתבזבז חלבונים יקרים?

sowhatt

New member
גם אני רציתי לשאול את השאלה הזאת

אבל נמנעתי עד עכשיו... אני מצטרף לשאלה.

spoild

New member
תלוי !

מבחינת חלבונים אין לכם מה לדאוג, כוס חלב תשלים את החסר. מבחינת חולשה זה מאוד אישי, מניסיוני- האימון שאחרי "ההנאה" בדר"כ לא יוצא לי הכי טוב, אני עייף ולא הכי מרוכז, אם בני הזוג איכפתים הם יחכו עוד שעה שעתיים. יש כאלו שאצלהם זה ההיפך, דרך אגב- מיתוס שחקני הכדורגל וסקס לפני המשחק הופרך ממזמן, בהצלחה

tony19

New member
לפי מה שאני יודע

עדיף לחכות לאחרי האימון כי טחרי שגומרים רמת הטוסטרון הגוף נמוכה בטרוף ככה שאין כוח . אבל אם מגיעים חרמנים או מגורים למכון אז הטוסטרון גבוה ויש אחלה אימון . בכל מיקרה קשה להתאמן אחרי שגומרים..

neuron

New member
אז אתה אומר שיש כנראה כמה יתרונות

...בחדרי כושר עם מדריכות יפות: גם עובדים קשה יותר כדי להרשים אותן. עובדים יותר זמן כדי לבלות יותר זמן במחיצתן. והטוסטסטרון שהיא גורמת לגוף שחלך להפריש...

תשובה תשובתית

שאלה יפה ! קיים קשר עקיף בין שפיכת הזרע ליכולות של הספורטאי/מתאמן. הקדמה: הורמון הטסטוסטרון הוא הורמון סטרואיד אנבולי (בונה) שמיוצר מכולסטרול, הורמון זה מיוצר בבלוטת המין הגברית (בביצים) ותפקידו בין היתר הוא ליצור זרע ובנוסף בניה באיברי מטרה כגון שרירים, שיער, עצמות ותאים יוצרי דם. שפיכת זרע גורמת לירידה של הורמון זה בשרירים לטובת יצירת תאי זרע חדשים, דבר זה עלול לגרום ירידה בכוח אצל הספורטאי. ההמלצה היא 2-3 ימים התנזרות לפני תחרות או למחמירים 3 שבועות שזהו בעצם מחזור הזרע אצל הגבר (ההמלצה מתיחסת לספורטאים תחרותיים). כל זאת לא מתייחס לזמן של האקט עצמו או לסוג בת הזוג (קבועה/חדשה) וכו´, דברים אלו משפיעים על באופן ישיר על המתאמן/ספורטאי ויכולים לבוא לידי ביטוי ב: 1. רמות האנרגיה 2. מתח 3. חרדה 4. אכזבה 5. אי שקט שיגדיל את היכולת של הספורטאי. בנוסף לאחר השפיכה האדם עייף יותר ופחות תוקפן עקב הפניית האנרגיה ודם לטובת האשכים וכאמור ירידה ברמת הטסטוסטרון בדם.

למעלה