שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

אתם חושבים שאפשר למצוא חברה אמיתית במקום העבודה? לאחרונה התחברתי מאד למישהי במקום העבודה שגם יותר מבוגרת ממני ושיתפתי אותה בדברים אישיים והיא מאד תמכה אבל כל החברות שלי אומרות לי להיזהר כי אנחנו עובדות יחד ואני שואלת - מה זה קשור? מה דעתכם?

הזוייה

New member
מה זה השטויות הללו,

ממה יש להיזהר בדיוק. הרי במקום עבודה יש אינטראקציה מקצועית קודם כל עם האנשים שמסביבך שכורח המציאות גורם לך לבחור את אלו שיותר נעים לך להיות בחברתם. גם לי יש חברות לעבודה שהן יכולות להיות האימא או הסבתא שלי. אני לא יוצאת איתן לפאבים אבל נוח לי לדבר איתם על דברים שקשורים לעבודה ולחיים האישיים. לא ברור לי מה האסון הקולוסאלי שיכול לקרות מכך. אם תתרחקי מזו שהתקרבת אליה זה רק יתנקם בך. בעבודה צריך להימנע מרכילויות ואינטריגות ולשים דגש מרכזי במקצועיות עם שילוב של חברתיות-הרי אי אפשר להתנהג כמו רובוט. לדעתי אם אין לאדם חבר טוב אחד בעבודה, סימן שהוא אדם ריקני. לא ברור לי איך בן אדם יכול לבלות יום שלם בעבודה בלי להחליף מילה שאינה קשורה לעבודה, עם מישהו שהוא מחבב ונעים לו במחיצתו.

אבל השאלה היא כמה לשתף

האם זה שונה מחברות רגילה רק משום שזה בעבודה? האם כדאי להיזהר מבחינת השיתוף?

תלוי

יש מקומות עבודה שבהן תמצאי חברות בנפש, ויש מקומות שלא. הבעיה היא שלא תמיד מגלים את זה. לפעמים נפתחים לבן אדם הלא נכון. מכיוון שכך תסמכי על האינטואיציה שלך. תנסי לא לשתף את חברותייך בעבודה בכל סודותייך הכמוסים. תשאירי דברים גם לעצמך. תנסי לברור מה לספר ומה לא. מה יכל לשמש נגדך בעתיד ומה לא.

לי יש בעבודה חבר מאד מכובד

שהפגין חברות וגם הגדרנו לעצמנו שאנו חברים לעבודה, הוא שאל שאלה בענין עובדת, היות וידעתי על כך, לא חששתי לספר לו, והנה , וזה (לא) פלא, רכילויות ואינטריגות מקיר לקיר.... כעסים וניתוק יחסים של 4 אנשים. (לבחורה יש גרופי שהצטרף ל"מאבק"). ומדובר בחבר / גבר ולא באשה. ביקשתי מאותה עובדת לאמת עובדות, שכן מדובר בטלפון שבור. היא מסרבת, וכמובן שגם עם ה"חבר" ואני בנתק. ובנוסף, אני וה"גרופי" של הבחורה, בנתק. המלצתי - בהחלט לא לבסס את החברות על פרטים אישיים - עבודה / משפחה / בית.

אפשר גם אפשר

לאחר שלומדים את המפה החברתית בארגון, אך טבעי הוא שיווצרו חברויות וקשרים קרובים יותר ופחות. עם זאת, עלייך להיות ערה לאיזה טיפוס את מתחברת אליו, מאחר ואם אותה בחורה היא אחת שתעביר הלאה את האינפורמציה האישית שתחלקי עימה, את עלולה להפגע מכך. אישית אני נכוותי מכך שסיפרתי פעם דברים מאד אישיים לחברה בעבודה, והיא בעקיפין העבירה זאת לבוסית שלי. כשעזבתי את אותו מקום עבודה, הבוסית רמזה לי בעדינות לא להפתח כל כך מהר... מכך הסקתי שאותה חברה העבירה לה דברים שסיפרתי לה (למרות שהיא הכחישה זאת) וגם אין מה לעשות, המקצועיות הנדרשת בעבודה יכולה להתנגש עם קשר אישי קרוב מאד, כי אלו שני מעגלים שונים בחיינו.

למעלה