שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

אבל בלי כל מטען הרגש העודף שיש לגרפיקאים. השאלה מופנית למי שמכיר את תכונת קורל דרו ואת תוכנת פריהנד גם יחד. (לא בשטחיות) איזו תוכנה לדעתכם טובה יותר, ומהירה יותר בעבודה? (כמובן שכרגע מדברים על מערכות פי סי ולא מק)

mamby

New member
פריהנד ללא ספק! ואני אסביר...

אני למדתי ועבדתי עם שתיהן. אגב, מה הכוונה למטען הרגש העודף של הגרפיקאים? התקשרות רגשית לתוכנה?
קורל-דרו היא תוכנה שיש בה כמה תכונות נחמדות, אבל בגדול, כל דבר שהיא מאפשרת, פריהנד מאפשרת לעשות טוב יותר. בקורל יש למשל כלים, שקיימים גם בפריהנד, אבל בקורל הם מאפשרים לעשות רק תחום מוגדר של אפשרויות, כלומר, "תבחר בין האופציות הבאות", ואילו בפריהנד, תוכל לעשות עם אותו כלי מה שתרצה. למשל האופציות של WELD, TRIM ו INTERSECT. שלוש אופציות ל"חיבור" בין אובייקטים, אבל אין שם אפשרות לשליטה יותר עדינה. בפריהנד אופציות ה- COMBINE מאפשרות יותר. גם בכלים שבגדול עושים אותו דבר, אני מצאתי את הפריהנד נוחה יותר לתפעול. אולי זה ענין אישי, אבל אני חושבת שכל מי שמכיר את שתיהן יגיד ככה. ועכשיו להכי חשוב - הטקסט!!! הקורל לא נוחה לעבודה עם טקסט. בפריהנד למשל אתה יכול לקחת שורה אחת, ולהצמיד את חלקה לימין ואת חלקה לשמאל. בקורל אי אפשר. השורה היא אובייקט בלתי נפרד! כנ"ל לגבי אפשרויות רבות של יישור והצמדה, שאינן קיימות בקורל. כמו כן קשה מאוד לעבוד עם פונטים שונים באותה תיבת טקסט (אפשרי אבל מעצבן), דבר שמשתמשים בו הרבה. יש לי עוד הרבה דוגמאות, אבל בגדול עבודה עם טקסט בקורל היא אחד הדברים היותר מעצבנים שיש. לסיכום - קורל היא תוכנה מעט נוחה יותר לחובבים, מה גם שהיא מתפקדת טוב יחסית עם סביבת WINDOWS , שזה לעיתים חשוב מאוד. אבל, לעבודה מקצועית פריהנד עולה עליה בכל דבר, ומאפשרת הרבה יותר יצירתיות ומעוף. מקרומדיה - מה עם איזה פריהנד 10 חינם על הקידום מכירות שאני עושה לכם?

uri_a

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל אות שנכתבה פה ../images/Emo45.gif

noa_f

New member
בודאי שיש "התקשרות רגשית" לתוכנה

בתור סטודנטית לשעבר ומרצה בהווה, וגם מהכרות עם אנשי מחשבים מכל מיני תחומים, אני יכולה לומר לכם שרוב האנשים מרגישים הרבה יותר בנוח עם התוכנה שפגשו לראשונה. כמובן, שמשתמשים מתוחכמים יותר ובעלי "ראש פתוח" (אין הרבה כאלה) יבדקו תוכנות מקבילות אם יצטרכו או ירצו אבל זה דורש זמן הסתגלות. למה לדעתכם מייקרוסופט ואפל נלחמות על השליטה במיחשוב בתי ספר בעולם (וחבל שלא בישראל)? דרך אגב, ההצמדות למוצר מוכר איננה רק במחשבים. אלא בכל תחומי החיים והצריכה. . וא-פרופו השאלה שנשאלה: גם אני מעדיפה את פריהנד. איזה בעיות יש לה עם הווינדוס?

noa_f

New member
ועוד משהו, זה שרוב המעצבים "קשורים

רגשית" לתוכנה מסויימת, עדיין לא אומר שהיא לא הכי טובה. למשל: אין תוכנה טובה יותר מפוטושופ. מצד שני, לצרכים חצי מקצועיים או לצרכי אינטרנט, יש תוכנות פשוטות יותר או זולות יותר... ועוד משהו: מה לגבי אינ-דזיין החדשה? נראה לי שהיא בטח טובה יותר מקורל, לא?

uri_a

New member
נכון, אבל הנה, עובדה...

שלושתנו "נקשרנו רגשית" לאותה תכנה
האמת שיש עוד טובות, כמו למשל אילוסטרייטור, אבל בעברית.... מה לעשות.... פריהנד... ובטח ובטח בהשוואה מול קורל, אבל על זה mamby כבר אמרה הכל...

mamby

New member
זה לא שיש לפריהנד בעיות עם הווינדוס

אלא שקורל עובדת באופן יותר טוב מהבחינה הזאת. למשל, מאפשרת ייבוא אובייקטים מוורד לקורל בשלמותם (למרות שהתכונה הזו לא עובדת הכי טוב, היא קיימת). קורל מותאמת יותר לPC בעוד שפריהנד מתפקדת בצורה הרבה יותר טובה במק. אבל גם ב-PC, אני עדיין מעדיפה את פריהנד!!! (ואולי זה רגשי...)

matty

New member
קורל לשלטון

עבדתי הרבה זמן רק בקורל (שנים! שנים!), ובסוף נכנעתי ונאלתי לעבור לפריהנד.. למה כן קורל? - אני מעצב בעיקר למסך ולא לפרינט, וכאן קורל עדיפה, בגלל antialiasing ("החלקה" של הקויין המשוננים) מוצלח יותר, מייד על המסך (זה שיש בפריהנד לא כזה מוצלח). - קורל מגיעה עם אוסף ענק של פונטים וקליפארט. נכון, נהוג לזלזל בקליפארט, אבל הרבה פעמים החסכון בזמן הוא עצום. חוץ מזה מקבלים גם המון תוכנות עזר קטנות ושימושיות כמו font viewer ו-trace (הופך ביטמפים לוקטור, אבל עם הרבה יותר אפשרויות מ freehand) -יבוא.ייצוא של יותר פורמטים -טיפול נוח בהרבה ברמה של הזזת נקודות על קו (אפילו לא צריך להחליף כלי) למה בסוף עברתי לפריהנד: -במקומות מסוימים, קורל חובבנית להכעיס. למשל, בייצוא טקסט, הרבה פעמים כל ה krening נדפק לחלוטין. זה בלתי נסלח ממש. - כשמקבלים או שולחים קובץ למשרד אחר, זה כמעט תמיד פריהנד (אחרת צריך לעבור תהליך מתיש של "תשמור ככה תסגרי ככה") (בארה"ב זה אותו דבר, רק שם כולם עובדים עם illustrator) - טיפול טוב בהרבה בטקב פיסקה ובעימוד בכלל - לוחצים space כדי לגלגל את הדף (בקורל צריך להזיז את ה bars! כה פרימיטיבי) - לעג ולחץ חברתי שהוא מנת חלקם של משתמשי הקורל ולפעמים כשאני כך, לבדי, אני חוזר לקורל

mamby

New member
סתם דבר שכדאי לדעת אם בכל זאת

משתמשים בקורל - אפשר לשנות בה את הקיצורי דרך. אני למשל קבעתי שלחיצה על SPACE תעביר אותי לכלי היד (כי זה נוח לי מהפריהנד...).... אבל, אליה וקוץ זה, כדי לחזור לכלי הקודם בו עבדתי, לא מספיק לשחרר את הSPACE אלא ללחוץ על הכלי או להקיש CTRL+ALT (או CTRL+SPACE ? כבר מזמן לא עבדתי בקורל...) דבר נוסף - בתוכנות הקטנות של הקורל ניתן להשתמש גם אם עובדים בפריהנד... ובגדול, גם אתה אישרת את העובדה שפריהנד יותר מקצועית. קליפארט, זה בדיוק סוג ה"להגיש על מגש של כסף" שדיברתי עליו בהודעה הראשונה. נוח - אבל מה עם היצירתיות? בהצלחה לכולם!

למעלה