שאלה שאלתית

nirco68

New member
שאלה שאלתית../images/Emo35.gif

יש באפשרותי לשדרג קראנק LX ל- XT 08 או בלמי דיסק מ-LX ל- XT 08 היכן ארגיש את ההבדל המשמעותי (רוכב XC רגוע, סינגלים ומסלולי VC)? תודה לממליצים

bikingstudent

New member
את ההבדל תרגיש בברקסים

בקרנק למרות שקיים הבדל -הוא יהיה פחות מורגש

timon1

New member
תשובה תשובתית!!!

קראנק טוב יותר יהיה קשיח יותר ואולי אף קל יותר, הקשיחות תעזור לך לצבור מהירות עקב העברת כח טובה יותר לגלגל האחורי וההבדל במשקל זניח עד לא משמעותי כלל [במידה ואכן קיים], משמע, אתה משפר את יכולת ההאצה שלך. יש לך אחלה ברקסים ואתה רוצה לשדרגם [באמת שאינני מבין לאיזה צורך והאם אכן מדובר בשדרוג שיורגש], בברקסים הנחשבים טובים יותר, ברקסים או בלמים בעברית, משמשים ל...נו, בלימה.... משמע, אתה משפר את יכולת הבלימה שלך. מפה זו רק ההחלטה שלך, האם אתה רוצה לרכב מהר יותר או לבלום חזק יותר* *לא מובטח שיפור במי מהפרמטרים לעיל מעבר לכתוב במקורות הרלוונטיים ובאפקט ה"בלינג" [אם אפשר לשייך בכלל את הXT לקטגוריה הזו בכלל...].

nintense

New member
עניין של העדפה אישית...

בשני המקרים מדובר בשדרוג משמעותי, אך הוא מאוד תלוי בסגנון הרכיבה שלך. אם הברקסים שלך נוטים להתחמם מדי בירידות תחליף ברקסים, אם לא תחליף קראנק.

ברקסים בלי לחשוב פעמיים ....

והסיבות. 1. מאחר ואתה לא רוכב תחרותי אין משמעות גדולה להבדל באיכות העברת הכוח בין XT ל LX ואני בטוח ב 100% שאתה אפילו לא תרגיש בהבדל. 2. גם בנימוק של משקל שוב בהבדל של 200 גרם אני לא חושב שאתה תרגיש משהו ( הבדל כזה בגלגלים יהיה מורגש באופן משמעותי ). 3. איכות הבלימה היא אחד הדברים הכי חשובים בכדי לתת לך ביטחון ברכיבה בכלל וברכיבה מהירה ( סינגלים, דרכים לבנות וכו' ) בפרט ולכן אין לי ספק שאת ההבדל האמיתי תרגיש באיכות הבלימה. מה גם שבלמי ה XT 2008 מדהימים בתגובתם במודולציה ובאיכות הבלימה. ממליץ בחום על שידרוג הבלמים !!! סיון.

למעלה