במהלך חיי בכל מיני קשרים שסיימתי או הסתימו בעקבות רצון של הצד השני מוצא עצמי ללא קשר אם טוןב לי או רע לי בקשר פתאום מנסה שלא יסתיים גם אם אני סיימתי אותו ובתוכי יודע שזה לא מקומי ולא משנה מה הסיבה זה מוזר אז אולי מנסיונכם תעזרו לי להבין מה הסיפור אצלי?
נסה לבדוק עם עצמך למה אתה נשאר בקשר כשרע לך ? למה אתה מנסה שהקשר לא יסתיים גם אם זה לא מקומך ? דבר ראשון, שב עם עצמך, וענה לעצמך מה אתה בדיוק חושב על ...עצמך. נדמה לי שביום שתבין שאתה ראוי ליותר, ומגיע לך לא להרגיש רע בקשר, מן הסתם גם לא תגיע למקומות האלה..
שהצד השני זקוק ניסיתי לתת ולפעמים נשאר כי רגש יש ומצד שני יודע שזה לא ירחיק אבל משהו בפנים אומר לי היא צריכה אותך בסביבה למרות שזה לא זה תשאר תעזור אל תשאיר אותה בצומת ללא מכוון ויודע שמגיע לי הרבה יותר
אתה נשאר בקשר מתוך רחמים??... אם כן, גם זה גרוע, ואני לא בטוח שזה עוזר לצד השני, אולי אפילו גורם נזק.. לעזור זה אחלה, אבל לא מהמקום של חבר (אפילו לשעבר).. זה מאוד בעייתי להיות על תקן "עוזר" למישהיא שיש לה אליך רגשות.. ~ דעתי ~
שהסיום היה מאולץ.. התובנות שלנו מתעתעות בנו....לרוב. לרוב כשקשרים נגמרים להם...אין את התחושה הזו של "החמצה"... ואם יש... זה הכי רגוע... כי לא תמיד ניתן לחזור ולבדוק... מה בדיוק גרם לנו לסיים את הקשר. רק להמשיך..ולנסות שלא להגיע לשם שוב.
תתחיל לעשות מה שטוב לך ולהיות היכן שטוב לך כשתהיה במקום הזה לא תחשוב על רחמים עצמיים או כלפי הצד השני בחשיבה שלך כך תוכל להיות יותר ברור לעצמך ולהבין משהו מהקשר שהיה לך ולהמשיך הלאה קצת אחרת.
ומתחברת לתחושות שלך מאד זה מקום מאד בעייתי, תבדוק למה אתה מרגיש צורך להישאר במקום שלא טוב לך רק בגלל שצריכים אותך יתכן ותגלה שיש בך מהמטפל, אולי תגלה שאתה מרגיש חיוני רק כשזקוקים לך גם כשהקשר אינו טוב לך תחפור בהיסטוריה של מערכות היחסים שהיו לך ותשאל את עצמך בכלל כמה פעמים נכנסת למערכת שמראש ידעת שאתה הולך לתת בה אולי אפילו יותר מלקבל ואם תגיע למסקנה שהסיבה היא אכן הצורך שלך בטיפול או דאגה למישהו אחר-תשקול לחפש תחום עיסוק או תחביב שישלבו טיפול או עזרה מכל סוג שהוא וכאשר תספק את הצורך הזה באופן שלא יקשור אותך ברמה האישית תנטרל את הצורך הזה ממערכות יחסים שתכנס אליהן וכך תזמן לעצמך פחות קשרים שלא תוכל לצאת מהם או אפילו כאלה שמראש לא היית זקוק להם עבודה אישית הסתכלות פנימית ויכולת להסתכל לעצמך באמת בקרביים ולהיות כן עם עצמך-לא קל אבל שווה בהחלט
אין לך מה להיות במקום כזה בתוך מערכת כזו גם אם תעשה את הכי טוב יהיו תלונות ותהיה תמיד אשם במשהו צא משם לך למקום שיעריכו אותך וןאת מעשיך והכי חשוב שאתה תרגיש שלם ושאוהבים ומעריכים אותך בגלל מה שאתה!!!